Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sie 2007, 12:10

Diem moze i masz racje ale ja to musze to przyznac jestem troche zaborcza.. :ico_wstydzioch: Mysle po prostu ze jesli dzieciatko jest moje i to niemam na mysli ze jest moja wlasnoscia to tylko ja moge mowic Moja i ciesze sie ze tak duzo ludzi kocha moja coreczke tylko odrazu wszyscy mowia moja bo kochaja?? Oj musze to jakos zaakceptowac i bedzie ok. Jakas drazliwa jestem ostatnio.. :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
Oj tak tez jestem ciekawa i nawet juz bym chciala miec druga dzidzie w ramionach ciekawe jak to bedzie miec dwoje takich malych dzieci i jak wszystko pogodzic.. cos nowego i juz jestem ciekawa i szczesliwa i poczekam cierpliwie jak tak daleko bedzie :ico_oczko: Dzieki za slowa madre diem masz duzo racji.. :ico_brawa_01:

Justyna tez bym sie wsciekla na twoim miejscu dobrze ze jej powiedzialas.. ja to bym pewnie ostrzej zaaregowala no ale czasami lepiej jest zachowac spokoj a pry tym byc stanowcza :ico_brawa_01: dla ciebie :ico_oczko:

Moja dziewczynka sie obudzila wiec uciekam do pozniej papa

[ Dodano: 2007-08-21, 12:20 ]
A moze na szybko zdaze wam powklejac pare foteczek jeszcze z urlopiku :ico_brawa_01: :ico_oczko:

Nicole z mama nad morzem
Obrazek

Nicolcia z mama i ciocia i Shrekiem w Miedzyzdrojach :ico_oczko:
Obrazek

Nicole za kierownica naszego czarnulka :-D
Obrazek

I Nicosia wcina pycha ogorkowa zupke :ico_oczko:
Obrazek

Ok to teraz idziemy cos zjesc z Nicolka a potem na spacerek do sklepu musze cos slodkiego mezowi kupic na nasza rocznice a wiec do pozniej a potem jedziemy na szczepienie malej to papa

Awatar użytkownika
iwonap
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 sie 2007, 14:57

hej baboski ja tylko sie przywitac przylecialam ...kristi witaj
baboski jak tam po urlopach ......pewnei wypoczete jestescie

no moj lobuz juz przylecial wiec za duzo nie napisze ....u nas ok maly jest coraz czesciej okropny ..naprawde nie preszadzam .probuje cwiczyc charakter ...zrobil sie zlosnik ...histeryk i wogole ...dom wariatow mowie wam ...dzs bylismy u zdjecia do paszportu z malym ...boze ustawiania i ustawiania ...glupi przepis ze dziecko ma nmiec zamknieta buzie ...jak to zrobic jak nasz sie caly czas chichral:) no ale chyba sie udalo
:) lece bo juz grzebie przy kompie i probuje go wylaczyc maly "smrodek" od 2 tyg nie kapany ale juz lada dzien zejda ostatnie strupki po ospie i bedzie wielkie kapanie :)
aha przeszlismy na mleko bebilon ..na zwykly nie z apteki(pepti) i narazie lobuziakowi niec nie jest wiec pewnie niedlugo na kartonikowe ...mam nadzieje ze to juz koniec skazy:)
ok lece bo znow broi:)
buziaki dla waszych pocie3ch milego dnia baboski

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sie 2007, 16:22

iwonap, ja podaję Gabi bebiko a byłą na bebilon pepti 2,zmieniłąm bo mi się skończyło a nie miała recepty i wiesz,,,nic jej nie jest.Mam już bebilon pepti ale czekam na efekty po bebiku,jak jej nic nie będzie to moze też się okarze że alergia minęła :ico_sorki: Tak całkiem nic to jej nie jest bo ma luźne kupki ale nie biegunke tylko bardziej żółtawe i luźniejsze.Zawsze przy zmianie mleka zmienia się kupka,jeśli to przejdzie to ok a jeśli nie to wrócę do bebilonu pepti2 :ico_noniewiem:
Kristi, śliczne foteczki.Faktycznie przesadzasz z zazdrością i zaborczością a tobie się teraz denerwować nie wolno :ico_nienie: To fajnie,ze teściowa kocha twojego szkraba,jak mówi moja to myśli moja wnóczka a nie moja córka bo cxórka to Ona tylko Twoja.Musisz nabrać dystansu i wiedzieć,że każdy ma prawo kochać Twoje dziecko a Ty musisz je nauczyć kochać innych ludzi,żeby nie było tak,że będzie kochało tylko Ciebie bo w przyszłości trudno będzie takiemu dziecku.
justyna25, a w takim przypadku to też bym nawzdawała teściowej :ico_puknij:
diem, będzie dobrze,nie zamartwiaj sie i nie nakręcaj...
lecę dac am mężowi bo wrócił z pracy :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sie 2007, 16:29

Zubelek to nie do konca jest tak jak mowisz.. To jest oczywiste ze chce zeby mala kochala tez innych ludzi.. ale jesli chodzi o moja tesciowa to ona przesadza po prostu.. zachowuje sie tak chocby byla druga matka mojego dziecka.. Ja teraz tez nie przesadzam.. ona cala milosc na nia przelala.. ja wiem jak zachowuje sie bardzo kochajaca babcia ale bez przesady?? Mala Nicole idzie do wszystkich ludzi i wiem ze nie bedzie tylko mnie kochac.. Ale dzieki za madre slowa

Moja Nicole zasnela a za niedlugo przyjdzie moj maz z pracki i pojedziemy na szczepienie... moze do tego czasu sie mala obudzi

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

21 sie 2007, 16:43

Cześć Kobietki :))
Wiesz Kristi, ja też byłam chyba taka zaborcza i zazdrosna o Kingę, ale już mi przeszło. Widzę, jak się mała do mnie garnie, tuli, ściska i całuje. Wiem, że kocha mnie bardzo. Przecież Nicole Tobie okazuje masę uczuć. A Babcia Nicolki? Pewnie jej nie zmienisz, kocha wnusię. I bardzo dobrze. Ciesz się z tego. To takie ważne, by maleńka czuła miłość rodziny. Ok, to tyle w temacie teściowej... Piękne foteczki... Ja już też tęsknię za morzem, a przecież niedawno wróciliśmy...
diem, Kochana, przecież wszystko będzie ok! Zobaczysz się z Rodziną, odpoczniesz...
iwonap, moja Pyza też jest łobuz. I tylko czeka, kiedy wyłączyć komputer. Patrzy mi wtedy w oczy, a łapką sięga "pstryczka-elektryczka" i matka ma zakończone klikanie...Oj, czasem robię coś ważnego, a moje dziecię pojawia się i robi "pstryk".

Napiszę Wam Kobietki w sekrecie, że zaczynamy nie tylko myśleć o rodzeństwie dla Niuni. Nie są to jakieś usilne starania, ale przeszliśmy już do czynów... :ico_wstydzioch:
Odstawiliśmy wszystkie zabezpieczenia i zobaczymy, co wyjdzie. O Kingusię staraliśmy się ponad 3 miesiące. Jak będzie teraz???

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

21 sie 2007, 19:08

cześć dziewczynki, oj skrobnełabym coś, ale mój łobuz mi nie daje :ico_olaboga:
...może wieczorkiem sie uda.

Buziaczki przesyłam :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 sie 2007, 19:30

Mama_Kingi, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kristi, - uwierz mi że dziadkowie bardziej kochaja wnuki niż swoje dzieci - nawet jak te były mniejsze .... ale my to zrozumiemy dopiero wtedy gdy zostaniemy babciami ..... :ico_oczko: Zobaczysz jak będziemy je rozpieszczać i kochać .... a jeżeli tak bardzo Ci to przeszkadza ... może spróbuj pół żartem odpowiedzieć babci gdy ta powie np. "moja Nicole" - A NIE BO MAMUSI I TATUSIA .... I JEŻELI KILKA RAZY POWIESZ A JESZCZE GDZIEŚ MIĘDZY CZASIE DORZUCISZ ŻE JESTEŚ ZAZDROSNA ... MOŻE BABCIA SIĘ DOMYŚLI ....

Ja jestem już "mądrzejsza o jedno dziecko " i nie "boli" mnie gdy moja mama tuli Malwinkę i mów "MOja Córcia" ...może zabolało by mnie to gdyby powiedziała to moja teściowa .... ale wiecie jak "kocham" moją teściową .... eh .....

[ Dodano: 2007-08-21, 19:32 ]
Z innej beczki
Ja jak do tej pory używałam Pampersów ... przechodziłam przez Huggiesy, haapy i żadne do końca nie dorównywały pampkom .... ale za namową koleżanki kupiłam w lidlu pieluszki (te niby lepsze) ...i wiecie co ??? teraz pampersy wydają mi się gorsze... co prawda używam ich dopiero kilka dni ... ale chyba zacznę je zachwalać ....

[ Dodano: 2007-08-21, 19:38 ]
:ico_olaboga: no właśnie - czeka nas jeszcze szczepienie :ico_olaboga: ale nie wiem kkiedy ... jeszcze nie dzwonili ... mam nadzieję że nie wtedy gdy będę na urlopie - no właśnie od poniedziałku idę na 2 tygodnie urlopu a we wetorek ( o ile dopisze pogoda) jeadę na Węgry .... jupi ..... :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

21 sie 2007, 21:05

No jestem, :ico_oczko:
Kristi ano mam łobuziaczka w domu...kocham Go okropnie ale czasem nie daje juz rady, Antoś jest baaardzo uparty i chce postawić na swoim.
jak mu się czegoś nie pozwala to okropnie się złości i często gęsto trudno jest mu odwrócić uwagę...
..a co do Twojej teściowej, to ja też uważam że music troszke przystopować ... spójrz na to z tej stroy że to wspaniale że teście kochają TWOJĄ córeczkę...ona jest Twoja ale Ich tez troszkę :ico_oczko:
W końcu to ich wnuczka...a dla córci i tak najwazniejsza jest mamusia czyli TY.
Moja mama mówi na Antosia "mój Misio, albo mój Pysio" :ico_oczko:
Sliczne fotki.
diem pisze:Maggie wiem z doswiadczenia mojej siostry, ktorej syn rowniez denerwowal sie, histeryzowal, tupal nozkami itp., ze to mija , ale nie bez pomocy ... najtrudniej ale najlepiej rowniez zachowac niezachwiany spokoj w sytuacjach, gdy dzieciatko terroryzuje dom :-/ Antosiu Kochany prosimy nie robic sobie krzywdy :ico_nienie:
Ja juz nie moge doczekac sie Antosiowych zdjec :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

no mój Tosiek troszkę własna mamę terroryzuje...staramn się zachować spokój ale jest to baaardzo bardzo trudne..czasem niemożliwe , ale jak nie ma napadu złości to jest najukochańszym dzieckiem na świecie, jest mądry , juz prawie wszystko rozumie. Kocham tego mojego złośnika.

[ Dodano: 2007-08-21, 21:12 ]
Mama_Kingi pisze:Napiszę Wam Kobietki w sekrecie, że zaczynamy nie tylko myśleć o rodzeństwie dla Niuni. Nie są to jakieś usilne starania, ale przeszliśmy już do czynów... :ico_wstydzioch:
Odstawiliśmy wszystkie zabezpieczenia i zobaczymy, co wyjdzie. O Kingusię staraliśmy się ponad 3 miesiące. Jak będzie teraz???

ogromniaste :ico_brawa_01:
Czekamy na dobre wieści :ico_oczko:

Iwonuś pierwsze słyszę że dziecko na zdjęciu do paszportu ma mieć zamkniętą buzię :ico_szoking:
trochę "debilny" ten przepis, mój ma chyba zamkniętą akurat, ale weż teraz powiedz dziecku że musi mieć zamkniętą buzi i niech sie nie smieje :ico_sorki:
Iwonka mój Antek też straszny łobuz si ę zrobił :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-08-21, 21:16 ]
Aginka, u nas jak narazie pampki wygrywaja, uzywaliśmy jeszcze huggies'ów ale nie dorównały...
...a no i super ekstra urlopu... :one:

Awatar użytkownika
iwonap
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

21 sie 2007, 23:05

HEJ BABOSKI
JA TYLKO NA SEKUNDE WYPLAKAC SIE
PRZEZYLAM HORROR..STRASZNE CHWIELE ZARAZ ZNOW ZACZNE PLAKAC ..
PRZEPRASZAM ZE DUZYMI ALE JESTEM W STRASZNYM SZOKU
moj lobuziak dzisiaj przytrzasnal sobie paluszek szuflada ale tak mocno ze zaczal strasznie plakac nie wiem czy z bolu czy ze strachu ....tak plakal ze sie zatail ....marcin zabral go na rece a maly zaczal nam odplywac ........boze ....raczki zrobily mu sie bezwiedne ...zrobil sie siny........ii oczka zaczely mu uciekac....dziewczyny wpadlam w taka histerie ze wybieglam z domu i zaczelam krzyczec ...."piotrus".....boze juz mi lezki leca....zaczelismy nim trzasc i zlapal poietrze i za 5 min juz nie pamietal co sie stalo ...ja musialam wyjsc na taras i pol godz nie moglam dojsc do siebie ....boze jescze nigdy tak mi serce nie walilo i tak sie nie trzeslam........uwierzcie mi ze gdyby mu sie cos stalo chyba bym sie zabila.....z rozpaczy.......boze jak ja go kocham....ale jak go upilnowac......jestem na siebie wsciekla ze nie dopilnowalam i nie potrafilam zareagowac......wpadlam w histerie :ico_placzek:
ide spac musze sie uspokoic........

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

21 sie 2007, 23:11

Boże iwonko to przeżyłaś naprawdę koszmar, kochana trzymaj się i utul Piotrusia ode mnie bardzo mocno. Matkooo dlaczego te nasze szkraby tak się zanoszą, mój Tolek też się zanosi i nie umim wtedy myśleć trzeżwo, nie umiem się niedenerwować.
Kochana trzymajcie się wszyscy razem, gorące buziaczki dla Waszych pyśków.

PS to nie jest Twoja wina, nie obwiniaj się Kochana :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”