Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!

30 maja 2008, 11:35

miszka, gratuluję awansu!!!! :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!

30 maja 2008, 15:51

Dziekuje,dziekuje drogie kolezanki!Myslicie,ze to 120 dni to bardziej z gorki,czy dopiero pod gorke nam sie zacznie?
Troche sie boje drugiej polowy ciazy,juz jestem kwadratowa,nie wiem jak przezyje lato :ico_placzek: Dobrze,ze Was mam ,nie bede sama ze swoim nieszczesciem :ico_noniewiem: Wszyscy mnie strasza ze koncowka ciazy latem,to gorsze od samego porodu.
Mam ostatnio jakiegos dola,tak mi zle,ze nie wiem,chyba sie zaczynam tego wszystkiego troche bac....

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2008, 23:05

Mam ostatnio jakiegos dola,tak mi zle,ze nie wiem,chyba sie zaczynam tego wszystkiego troche bac....
wiecie co ja czasem jak zasypiam to sie zrywam jak pomysle ze niedlugo bedzie dziecko i caly oczas z nim i wogole...tak do konca zycia...i trzeba dobrze wychowac...i zeby zdrowe bylo no i ja zebym byla :ico_noniewiem: ale wiecie co dzisisj w nocy snila mi sie :ico_brawa_01: :-D :ico_sorki: byla malutenka no poprostu jak laleczka urodzila sie pod koniec 7 miesiaca i nic nie plakala patrzyla tak na mnie i miala takie ciemne wloski :ico_brawa_01: :-D i wcale sie jej nie bala trzymac i nie chcialam od niej uciekac wiec chyba dam rade :ico_brawa_01:
Wszyscy mnie strasza ze koncowka ciazy latem,to gorsze od samego porodu.
no Miszka jak bedziemy mialay takie lato jak w zeszlym roku to sie nawet nie spocimy wiec nie ma sie co martwic-ja sie tam o to nie martwie-jakos przezyje-innego wyjscia nie mam :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
zirca

31 maja 2008, 14:28

miszka, mmarta81, my wyspowe emigrantki, więc upalne lato raczej nam nie grozi :-D
mmarta81, mam takie same lęki....czasami dociera do mnie że Kropek jest już faktem, że to nie sen.....że za parę miesiecy pojawi się i już na zawsze zostanie. I że będę miała tyle samo radości, co cierpienia z macierzyństwa. Że czasem nie będę mogła ukoić jego bólu. Że czasem nie będę mogła zapobiec chorobie. Że kiedyś ktoś go skrzywdzi.....i juz teraz boję się że będzie mi trudno pozwolić mu odejść kiedy dorośnie..."Rodzice dają dziecku dwa najważniejsze dary-korzenie i skrzydła"

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 cze 2008, 15:29

Hej nie jestem w stanie Was nadrobic co nklikalyscie, melduje sie ze u nas wszystko jest w jak najlepszym porzadku, maly daje niezle w brzuszku az czasami boli ale ze sie rusza :ico_brawa_01: nie mam neta i nie wiem kiedy bede miala. JA mam juz sporo rzeczy dla synka, prawie wszystko, zostaly mi tylko drobne rzeczy :-)

Pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
zirca

02 cze 2008, 12:50

Pati85, no to gratuluję wyprawki :ico_brawa_01: szybko się uporałaś :ico_szoking:
My dostaliśmy cudny prezent z okazji Dnia Dziecka!!!!! Wczoraj w nocy mój Mężulec po raz pierwszy poczuł kopniaczki naszego Kropka :ico_brawa_01:
pewnie podobały się Małemu prezenty.... dostał od nas wczoraj zestaw 7 bodziaków, kocyk, ręczniczek i skarpetki :ico_oczko:

Awatar użytkownika
miszka

02 cze 2008, 18:25

pewnie podobały się Małemu prezenty.... dostał od nas wczoraj zestaw 7 bodziaków, kocyk, ręczniczek i skarpetki
Rany ,chyba tylko ja jeszcze prawie nic nie mam :ico_placzek:
Nie mam czasu na zakupy,wezme sie za to jak juz przejde na macierzynski a to dopiero za poltora miesiaca :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 cze 2008, 18:35

:ico_brawa_01: dzisisj laskawie byla polozna podala mi wyniki badan ktore mialam robione w 16 tyg.ciazy :ico_brawa_01: syndrom downa 1:5700-prawdopodobienstwo niskie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: no i humor mi sie poprawil zaraz bo wczoraj tez mialam dobry do momentu kiedy nie wyszlam przed dom i zobaczylam ze moj samochod skulal sie na samochod sasiada :ico_noniewiem: :ico_szoking: -reczny sie popsul :ico_placzek: mi sie nic z samochodem nie stalo :-D ale dziadek ma ryski na blotniku i lekko wgnieciona blache :ico_noniewiem: -no kurde takie dziwactwa to tylko mi sie przytrafiaja :ico_placzek: :ico_olaboga: no trudno nie moja wina-ale siara byla jak musialam isc mu powiedziec-sory moj samochod sie skulal na twoj :ico_noniewiem:
Rany ,chyba tylko ja jeszcze prawie nic nie mam
Jak to nie Miszka -a ostatnie zakupy ktore porobilas :ico_nienie: masz juz cos a na zakupy to jeszcze czas bedziesz miala jak juz do roboty nie bedziesz chodzic :ico_brawa_01: ...my wczoraj kupilismy princessce fotelik samochodowy :-D a moz stwierdzil ze musimy kupic jeszcze jeden bo on nie bedzie ciagle przekladal z mojego samochodu do jego jak gdzies bedzie z dzieckiem jechal :ico_puknij: chyba mu sie to wybije z glowy jak mu przedstawie dalszy kosztorys zakupow dla malej :-D :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
miszka

02 cze 2008, 20:20

my wczoraj kupilismy princessce fotelik samochodowy a moz stwierdzil ze musimy kupic jeszcze jeden bo on nie bedzie ciagle przekladal z mojego samochodu do jego jak gdzies bedzie z dzieckiem jechal chyba mu sie to wybije z glowy jak mu przedstawie dalszy kosztorys zakupow dla malej
Ja kupie wozek 3 funkcyjny ,od razu z fotelikiem.Napprawde,prawie nic poza tymi kilkoma rzeczami ,ktore kiedys kupilam nie mam.Ale masz racje odbije sobie jak juz skoncze prace.Tyle,ze z tygodnia na tydzien odwlekam moment pojscia na urlop wychowawczy,jak pomysle jak mi sie ukroci siano :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-06-02, 20:24 ]
dzisisj laskawie byla polozna podala mi wyniki badan ktore mialam robione w 16 tyg.ciazy syndrom downa 1:5700-prawdopodobienstwo niskie no i humor mi sie poprawil
No widzisz,a pamietasz czy ten test to tylko z krwi czy z usg tez?To dziwne,ze Ci szpital nie przyslal tego wyniku do domu,tak jak mi i wszystkim ,ktorych znam :ico_noniewiem: Ja te testy mialam robione w 14 tygodniu ciazy i przyslali mi do domu,zreszta wszystkie wyniki badan przysylaja mi,a ja je pokazuje poloznej,nie odwrotnie.

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 cze 2008, 21:03

No widzisz,a pamietasz czy ten test to tylko z krwi czy z usg tez
z krwi-jesli wynik jest ze ryzyko jest srednie lub wysokie zlecaja dalsze badania.
przyslali mi do domu,zreszta wszystkie wyniki badan przysylaja mi,a ja je pokazuje poloznej,nie odwrotnie.
no a widzisz u mnie tutaj polozna dostaje wynik i ona powinna sie zaraz ze mna skontaktowac :ico_zly: czego nie zrobila nonono :ico_zly: bo jak twierdzi wynik byl dobry wiec nie bylo potrzeby :ico_nienie: ale ja tego nie wiedzialam i sie denerwowalam.No ale dowiedzialam sie ze do uszkodzenia dziecka czesto dochodzi przy porodzie w wyniku niedolenienia :ico_noniewiem: wiec takie badania to nie wszystko jeszcze trzeba miec szczescie przy porodzie :ico_olaboga:
Ja kupie wozek 3 funkcyjny ,od razu z fotelikiem
:ico_haha_01: najleprze jest ze ja chyba tez :ico_haha_01: no ale fotelik bl po okazyjnej cenie w Mamas&Papas wiec poniosla mnie chwila :ico_oczko: >Miszka a Ty masz jeszcze jakos USG???? bo ja sie zastanawiem czy po tym co mam 10.05 jeszcze jakies jest bo jak nie to chce sobie prywatnie umowic.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”