Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

05 gru 2009, 00:42

Edulita to straszne :ico_pocieszyciel: biedna Idka

emikaw85, a pytałas lekarza?

Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

05 gru 2009, 00:42

edulita trzymaj się dzielnie kobietko i zobaczysz wszystko będzie dobrze jesteście dzielnymi dziewczynami i dacie sobie radę z trudnościami wszystkimi i trzymam kciuki za operacje.
emikaw85, niestety na ulewanie ja nic nie poradzę Tobie bo jak na razie moja je świetnie i nie ulewa jej się jedynie jak przy odbijaniu to troszkę wyleci ale po za tym to jest ok. Moja ostatnio w nocy to tak niespokojnie spała i budziła się mi co 2 godziny chyba ją przechwaliłam tak mi się wydaje no ale mam nadzieję że niedługo przyjdą dni kiedy będzie przesypiała całą noc z jedną pobudką na jedzenie ;-)
Ciekawa jestem co tam u zaczarowanej słychać?? I mam nadzieję że jak najszybciej się odezwie ;-)

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 gru 2009, 12:46

Hej. Juz sie jej mniej ulewa. W nocy przespała 7 godzin. :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
wiolaw

05 gru 2009, 16:25

witam ciotecki

edulita tak mi przykro , że znowu coś się pryplątało Idusi
bądz silna kochana a napewno wszystko będzie dobrze , trzymam za was kciuki :ico_haha_02:

bigottka, nie może być cały cas różowo :ico_oczko:

u nas wszystko ok , mały grzeczny , zjada co 2-3 godzinki , troszkę mniej śpi w dzień ale jak nie śpi to troszkę potrafi poleżeć sam i nawet już zabaweczkami się interesuję jak wisza nad nim :ico_oczko:
wczoraj zaczeło mu ropieć jedno oczko , chyba od tego że przedwczorej ukół sie paluszkiem , ale przemywamy i myśle że bedzie ok
oczywiście mój srajek dalej robi prawie w karzdą pieluszke , ale w czwartek była wkońcu doktorka na patronażu i powiedziała ,że tak musi być , taka jego uroda :ico_oczko:

ja też czuję sie już dobrze , siadam juz swobodnie na d...ce :ico_oczko:

dziś idziemy do siędza w sprawie chrztu , bo chcemy w swięta małego ochrzcić

a i jeszcze jedno pytanko , czy szczepicie dzieciaczki na rotowirusy i pnełmokoki ???

[ Dodano: 2009-12-05, 15:26 ]
emikaw85, super że malej się poprawiło i :ico_brawa_01: za nockę

[ Dodano: 2009-12-05, 15:29 ]
a i jeszcze jedno
ile czasu spacerujecie z dzieciaczkami dziennie ?

Awatar użytkownika
zaczarowana

05 gru 2009, 17:17

bigottka, a ja jestem cały czas, tylko Was podczytuję. U mnie mały zaczyna kumać kiedy jest dzień, a kiedy noc, choć też nie będę przechwalać.
Zastanawiam się czy go werandować przy tak niskiej temperaturze. Boję się, bo brał te antybiotyki i chyba nie za bardzo...
W sumie i tak będę z nim musiała w przyszłym tygodniu jechać na usg jak się uda wejść bez kolejki. Sama nie wiem jak to rozegrać.

U mnie krocze już dawno wygojone. :ico_sorki: Mogę siadać, za to plecy mi odpadają od noszenia :ico_olaboga:
wiolaw, ja napewno będę szczepić

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 gru 2009, 17:27

Ja na spacerku jestem godzinke. Mi rana po cc tez juz sie powoli goi. jestem 7 tygodni po porodzie a miesiaczki jeszcze nie dostałam. Co jakis czas ma lekkie plamienie.

Awatar użytkownika
wiolaw

05 gru 2009, 17:29

zaczarowana, krocze to i u mnie juz dawno wygojone , tylko hemoroidy nie dawaly za wygrana i przy karzdym wypróznieniu daja o sobie znać , niestety :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
zaczarowana

05 gru 2009, 17:56

wiolaw, ech wiem co to znaczy, miałam to w dzieciństwie i nie było za wesoło...

Awatar użytkownika
bigottka

05 gru 2009, 19:58

zaczarowana, mim zdaniem możesz werandować młodego codziennie nawet po 10-15 min nawet jak jest zimno nie zaszkodzi mu to.
wiolaw, no mi niestety też wyszły te hemoroidy ale położna która była na patronażu powiedziała abym używała takich czopków ziołowych i przy każdej okazji paluszkiem wpychała do środka je i powiem szczerze że jest duża poprawa bo już się schował w środku i nie boli a co do siadania to ja już siadam normalnie i przynajmniej już mnie to biodro nie boli byłam u takiej babki co masuje i nastawia kości i nie tylko super pomogło bo przynajmniej chodzę teraz już normalnie.
emikaw85, :ico_brawa_01: to super że jest poprawa :ico_brawa_01:
Ja normalnie dzisiaj w nocy to się przeraziłam wstaje do małej na karmienie daje jej prawego cycusia a tam takie zgrubienia na piersi i bolące że szok. Rano zadzwoniłam do mamy i co się okazało że został mi pokarm którego mała nie ściągnęła i zaległ mi, dobrze że poradziła mi masować tą stronę i po każdym karmieniu ściągać sobie resztę mleczka bo mogło dojść do zapalenia piersi a teraz to mi już jest ok bo zgrubienie zeszło prawie całkowicie. Czy miałyście też takie coś????

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2009, 20:46

Czesc kobietki :-)
Ja pare dni sie nie odzywalam bo w piatek i caly weekend mam zjazd podyplomowki, wiec mialam pare prac do pisania, wszystko juz gotowe i pooddawane :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: a jutro ide na wagary :-D :-D kolezanka wpisze mnie na liste i bedzie git :-D
Moje malenstwo wlasnie zasnelo odziwo, bo po kapieli zawsze jest taki glody ze ryk nieziemski a dzis zasnal bez jedzonko wie pewnie za chwile alarm sie wlaczy :-D :-D

wiolaw wiem cos o tym, ta niemila przypadlosc tez mnie dopadla ale dzieki bogu juz sie z nia uporalam i mam nadzieje ze nie wroci w co szcerze watpie.

edulita strasznie biedna ta twoja corunia, cvigle sie cos do was przyplatuje, ale wierze, ze ta zla passa sie wreszcie skonczy, bo ile ta mala istotka musi sie wycierpiec :ico_olaboga: :ico_olaboga: , duzo zdrowka i sily wam zycze :ico_sorki: :ico_sorki:

A co do porodu to ja juz zapomnialam, ze rodzilam i moglabym juz isc znow rodzic :-D :-D :-D naprawde bardzo dobzrze to wspominam

A zaraz leci final Mam talent, ciekawe czy bedzie mi dane obejrzec(tzn czy maly pozwoli :-D :-D )

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”