witajcie
IDZIE MISIO IDZIE SłONIK
IDZIE LALKA NI I KONIK.
WSZYSSCY RAZEM Z BALONAMI Z NAJLEPSZYMI żYCZENIAMI,
PRZESYłAMY CI BUZIAKI BO TO DZIEń RADOSNY TAKI
Wszystkiego naj naj dla Konradka naszego dwulatka, spóźnione buziaki od ciotki i Kornela :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
Elu- myślę, ze niepotrzebnie nabiłaś sobie tym głowę, na pewno jest wszystko dobrze, ściskam i odpędzaj te złe myśli od swojej ślicznej główki
Mowa o nacnikowaniu, gratuluje Maksiowi, tez bym chciała przyoszczedzić na pampach ale się nie da Kornela jak się zapytasz gdzie się robi kupe i siku to przynosi nocnik i pokazuje ale sam nie robi najchetniej daje innym , zeby skorzystali
A z gadaniem różnie duzo chińszczyzny jeszcze jest, mówi:
baba, dadke- dziadek, baba nini- nina, woge- woda, baki- buty, peke- picie, oko, okno , dom, nasladuje zwierzaki, cześć, baja- bajka, mołko-mleko, sam- jak mówie,ze sobie ide a on wtedy sam, że sam zostanie; na lalke mówi Ania i ja caluje, auto, jest, nie ma psiapsie- ciapcie,o jejku, o kurde, i oczywiście "nie" na większość pytań chociaż jak coś chce i go zapytam to odpowiada "tak", a fe - na pieluchy, i powtarza róznie usłyszane słowa, to tyle pochwał mojego synka

Właśnie ida mu piatki ale znosi to dzielnie muszę przyznać w nocy jest gorzej bo ma zatkany nos
Edytko- trzymam kciuki za bociana
Zmykam obiad robic bo mały usnał miłego dnia u nas teraz sonko wyszło wczesniej padało, lepiej niech świeci bo małżonek ma sadzić drzewka