Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2008, 09:38

ladybird23, robie na swieta bo mamy ugotowane grzyby wiec co z nimi zrobic a bedzie potem mniej roboty

moja tez umie mowic tak i nie
jak juz jest zmeczona to pytam
idziemy sie kapac? ta
chcesz isc na spacerek ? ta
i widze ze wie co to znaczy

a teraz juz z butami spaceruje wiec pewno bede musiala isc na spacer co mi sie nie usmiecha bo strasznie zimno

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

23 paź 2008, 09:42

na sylwestra my nigdzie nie idziemy. Robię kolację dla dwóch osób plus Ala w łóżeczku
Świąt juz nie mogę sie doczekać. Jadę do moich rodziców. święta w zeszłym roku to była totalna porażka.
Pod koniec listopada upiekę pierniczki, a potem to juz odliczanie. Jeszcze tylko dwa miesiące. Super.
Prezenty już powoli kupuję. Dla Ali nadal pomysłu nie mam

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2008, 09:44

Ewcik, a jaki masz przepis na pierniczki?
bo ja tez chce w tym roku zrobic bo pierniczki mojej tesciowej nie nadają sie do jedzenia

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

23 paź 2008, 10:09

hejka,u mnie tez zimno i szaro wiec sie nigdzie na spacerek nie wybieram dzis,pozniej tylko na zakupy skoczymy...

a ja czapki bez powodow tez nie ubieram-jakJagodka,w tym roku Maya jeszcze w jesieni czapki na glowie nie miala ale tez pogoda tego nie wymagala....no raz ten beret ale na uszach to on byl przez moment moze bo sie zsuwal :ico_noniewiem: ...jak bedzie wietrznie to jeszcze opaska bedzie a dopiero jak sie zimnica zrobi to czapka jakas....tylko trzeba ja najpierw zakupic :ico_noniewiem: tak z domu do auta to nam kaptur w kurtce wystarcza :ico_noniewiem:

i swieta na tapecie,Jagodka jasne ze przy okazji grzybobrania odwalicie fajnie kawalek roboty z pierogami swiatecznymi,tez bym tak zrobila :-) a pierniczki tesciowej mowisz ze srednie?hihi :ico_haha_01:

i sylwester,marzeniem bylby jakis moze i bal albo cokolwiek ale nie wszytkie marzenia sie spelniaja....chcialabym w tym roku posiedziec chociaz z Arkiem przed tv i zeby mnie nic nie bolalo :ico_sorki:

Ewcik,kupujesz juz prezenty to podrzuc jakis fajny pomysl plisss :ico_sorki:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2008, 10:13

kurcze a ja jakos jeszcze wogole o swietach nie mysle :ico_wstydzioch: :ico_noniewiem: na razie wiem ze musze sobie, Arkowi i Miluni kupic buty i płaszcze na zime i to jest moj najblizszy cel przynajmniej jesli chodzi o ten finansowy, o swietach i prezentach na pewno zaczne myslec dopiero gdzies z poczatkiem grudnia jak trzeba bedzie rybki zamawiac

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

23 paź 2008, 10:17

jagodka24, jak znajdę mój magiczny zeszyt z przepisami to Ci napiszę przepis.

GLIZDUNIA, więc tak:
mama dostanie książke i herbatę (jeszcze nie wiem jaką, muszę najpierw do herbaciarni skoczyć i powąchać)
tata prawdopodobnie nową kartę pamieci
Mariusz - ode mnie płytę, bokserki albo kosmetyki (jakiś zestaw ) a od mojej mamy sweter (ja kupię, mama mi odda pieniądze)
Ala - wielka niewiadoma
Szwagierka - zestaw do łazienki (gąbka, myjka, szczotka do włosów, szczotka do ciała, przyrząd do masażu)
szwagier - ??????
teść narzędzie jakieś
teściowa - ??????
dziadek Mariusza - myślałam o albumie ze zdjęciami, albo ciepłe kapcie, albo jakiś pled
zostaje jeszcze moja siostra i jej mąż,

[ Dodano: 2008-10-23, 10:23 ]
ladybird23, ja zawsze o świetach myślę z długim wyprzedzeniem żeby wydatki rozłożyły sie w czasie, a nie wszystko na ostatnią chwilę. Prezenty kupuję zawsze od września - października, w listopadzie najczęściej są już kupione "suche" rzeczy na świeta które mogą poleżeć a w grudniu przed samymi świętami kupujemy tylko ryby i mięso.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

23 paź 2008, 10:27

Ewcik,no to widze ze juz polowe masz zaplanowana...my jeszcze nic :ico_olaboga: a wiesz ze ja niewiedzialam ze masz siostre :ico_noniewiem: podobna do Ciebie?
ja w tym roku chcialabym cos naprawde niedrogiego dla rodzinki,rodzicom najlepiej cos wspolnego i kazdego dzieciaka cos malego,Arek dla chrzesniaka juz wymyslil jakis zestaw lego wiec tylko 1 prezent z glowy :ico_noniewiem: ....moze dla innych dzieciakow po jakims ciuszku bo to juz taka mlodiez to by sie pewnie cos przydalo a dla najmlodszych? :ico_noniewiem:
z Maya juz takiego problemu duzego nie mamy,na Mikolaja bedzie cos z In The NIght Garden jakas postac moze a na swieta ten domek z laleczkami czy elfami :ico_noniewiem:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2008, 10:38

my na swieta prezenty robimy tylko rodzicom i dzieciom, dziadkom zazwyczaj był jakis wspolny typu ramka ze zdjeciem albo jakis obraz, ale to juz mamy wydane wiec nie wiem czy cos kupimy kazdemu z osobna i czy wogole kupimy, no bo co kupowac starszym osobom ktore w gruncie rzeczy juz nic nie potrzebuja,ale ewcik twoj pomysł z albumem ze zdjeciami wydaje sie fajny, pomysle nad tym, w sumie dziadki nie maja zdjec Milusi to by im sie spodobało mysle :ico_noniewiem: jakis pomysł jest :-)
a co dla Mili????????????????????????nie mam pojecia trzeba bedzie pochodzic po zabawkowych i czegos poszukac :ico_noniewiem: Arkowi mysle ze płyte Metaliki bo kiedys bardzo lubił ten zespoł a nie ma zadnej ich muzyki :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

23 paź 2008, 10:38

GLIZDUNIA, no mam siostrę (przyrodnią), ale sie prawie do siebie nie odzywamy. W sumie tylko prezenty na święta wymieniamy, nie widziałyśmy sie ponad rok. Ostatni raz na wielkanoc przed urodzeniem sie Alicji.

[ Dodano: 2008-10-23, 10:41 ]
ladybird23, ja swoich dziadków nie mam. Mariusz babcia zmarła niecały tydzień temu, więc dziadek został sam. Album ze zdjęciami chcę zrobić taki przeglądowy przez całą rodzinę i przez wszystkie lata któr zostały uwiecznione na zdjeciach

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

23 paź 2008, 10:46

Ewcik,no to szkoda ze relacje nie sa najlepsze....moje rodzenstwo tez przyrodnie ale to akurat u nas nie ma znaczenia zadnego :ico_noniewiem: bo jednak razem wycowani jestesmy ....no to chyba ciezko tak kupic prezent dla kogos z kim sie nie ma kontaktu...i co tu wybrac? :ico_noniewiem:

Lady,masz racje ze album dobra rzecz...my juz tak bez okazji rodzicom dalismy wiec odpada a dla Mili cos sie znajdzie,jeszcze bedzie problem bo wszystko fajne bedzie i cos trzeba bedzie wybrac :ico_noniewiem:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”