Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

24 paź 2008, 10:39

Agata,ja wiem ze wszystko mozliwe ale to wszystko takie ....takie inne i dziwne jest....a paszport Mayci wyrobimy niedlugo i jak nic sie nie zmieni to przylecimy....moze do tego czasu juz beda mnie leczyc :ico_sorki:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 paź 2008, 10:46

GLIZDUNIA, i nie zmecisz
mow o tym jak najczesciej masz ochote

[ Dodano: 2008-10-24, 10:48 ]
ja bardzo czesto o tobie mysle i pamietaj ze masz nas nawet wirtualnie

jak chcesz to zainstaluje sobie skaypa i moze wieczorkiem wypijemy piwko wirtualnie co?

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

24 paź 2008, 11:04

widzisz Agatko ja to bardzo chetnie ale nawet piwka wypic nie moge :ico_placzek: :ico_oczko: .....ale jak sie zgadamy to ja bardzo chetnie bym poplotkowala :-)

wlasnie sie usmialam ze hoho...bylam z Maya w lazience bo juz byl czas najwyzszy wyskoczyc z pidzamy a Maya myla zabki jak zawsze i wiecie co moze to smieszne ale jakos chce zeby miala mile wspomnienie cycusiow pomimo ze juz z nich nie pije i zawsze jak sie ubieram to ona przytula sie do kazdego cycusia osobno,poglaszcze i sie usmiecha a dzis jej mowie o zobacz cycusie sie ubieraja,przytulisz je?oa oczywiscie sie przytulila i mowie jej a pamietasz jak pilas z nich mleczko?a Maya powachala cyca i mowi "blee blee"ale taka mine zrobila jakby niewiadomo co za swinstwo z nich lecialo :ico_szoking: :ico_haha_01: .....a przeciez dopiero 2mce minelo odkad nie pije a ona juz zapomniala co lubila :ico_noniewiem: ale cala ta scena byla przesmieszna naprawde :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

24 paź 2008, 11:17

dobra dziewczynki więc na polepszenie humorów przepis na pierniczki Ewuni :-D
1kg mąki pszennej
25dag mąki żytniej
25dag cukru
1/2 kostki margaryny
2 jajka
2-3 łyżek oleju
przyprawa do pierników
3-4 łyżki miodu
karmel (ja rozpuszczam 3łyżki cukru na patelni i szybko zalewam wodą)
śmietana (jeśli ciasto nie da sie wyrobić w jednolitą masę dodaję ok 2 łyżek)

Wyrabiamy wszystko na jednolitą masę, wykrawamy dowolne kształty. pieczemy na złoty kolor. Po ostygnięciu wsypujemy do szczelnego naczynia zamykamy i czekamy do świat. Należy zrobić pierniczki najpóźniej 2tygodnie przed świetami bo inaczej nie skruszeją. Ja zawsze robię w ostatni weekend listopada, albo pierwszy grudnia.

[ Dodano: 2008-10-24, 11:19 ]
właśnie znalazłam 11ząbka Alicji. Ostatnia czwórka się wyrżnęła.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

24 paź 2008, 11:23

Ewcik,dzieki za przepis...moze i ja zrobie w tym roku troche :ico_oczko: ale ten karmel mnie zastanawia.....tak poprostu sukier na patelnie teflonowa tak?i nie spali mi sie od razu?a potem ile tej wody?

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

24 paź 2008, 11:28

GLIZDUNIA, tak cukier na patelnię i trzeba mieszać aż do rozpuszczenia sie i nabrania kolorku karmelu, a wody trochę wiecej jak cukru. Jeśli nie chcesz nie muszisz dodawać karmelu, on nie jest "obowiązkowy". Nadaje tylko trochę ciemniejszy kolor. Aha i miód powinien być naturalny. Im ciemniejszy tym lepszy

[ Dodano: 2008-10-24, 11:29 ]
GLIZDUNIA, tak cukier na patelnię i trzeba mieszać aż do rozpuszczenia sie i nabrania kolorku karmelu, a wody trochę wiecej jak cukru. Jeśli nie chcesz nie muszisz dodawać karmelu, on nie jest "obowiązkowy". Nadaje tylko trochę ciemniejszy kolor. Aha i miód powinien być naturalny. Im ciemniejszy tym lepszy

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 paź 2008, 11:52

Ewciku wypróbuje Twój przepis

Glizdunia ja tez o Tobie czesto mysle! w ogóle to o was wszystkich często myślę! Fajnie mieć takie wirtualne przyjaciórki :-D

a ja dzisiaj umieram... tak mnie kręgosłup napierdziela, że szkoda gadać... w robocie, kilogramy przezyciłam - znowu... w domu posprzątałam, a wiadomo, że jak się sprząta to ru się schylisz, tam cos przesuniesz itd... no i plecy dobite... i jeszcze w kuchni robilam sałatkę bo mama mnie poprsila bo jej kuzynki przyjezdzaja dzisiaj.

zaraz klade mała spać, a sama pójde do sklepu a potem pakowanko

chyba wam nie wspominala, jade na weekend na biwak do gołunia z moją drużyną. A. przyjedzie jutro rano z małą. a tam tez czeka nas robota... chowamy sprzet plywający na zimę... czyli bedzie troche dźwigania... mój biedny kręgosłup. Musze jakies ćwiczenia na mięsnie grzbietu robić...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

24 paź 2008, 11:55

aha no to dzieki za przepis...i gratki za zebulca!!a fajnie u Was taka inna kolejnosc....u nas na poczatku tak szly w dziwnej kolejnosci ale juz jest w miare rowno w paszczy lwa :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-10-24, 11:58 ]
Doris,jejka uwazaj z tym kregoslupem :ico_olaboga: bo sie zalatwisz i w koncu bedziesz lezala i odpoczywala jak Ci sie stanie jak kiedys naszej Gosi pamietasz?szanuj sie!!!

i biwaku na dzien dzisiejszy Ci nie zazdroszcze bo marze o cieplym lozeczku i kolderce a tam pewnie zimno bedzie :ico_noniewiem: :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

24 paź 2008, 11:58

GLIZDUNIA, nam jeszcze do waszego stanu uzębienia brakuje prawej górnej dwójki :-) a szły nam zęby rzeczywiście jak chciały.

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 paź 2008, 12:35

GLIZDUNIA, Ty mnie tu nie strasz z tym kręgosłupem :ico_olaboga:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”