Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 gru 2009, 22:42

Znów zaczelo jej się ulewac :ico_placzek: Rano jeszcze bylo dobrze. Mleko jej zageszczam. W środe z nia ide do lekarza.

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2009, 23:04

emikaw85, mysle, ze nie ma na co czekac i juz dawno powinnas isc z tym do lekarza. A zmienilas mleko na te dla dzieci co ulewaja?? Bo sa specjalne!!

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

06 gru 2009, 00:37

emilkaw85 a czemu już sie miesiączki spodziewasz? Jeszcze trzeba na nia poczekać. Ja poprzednio dostałam po 6 miesiącach.

wiolaw ja będę szczepić na pneumokoki i meningokoki, na rotawirusy nie. Za dużo szczepów, małą szansa, ze trafi na ten na ktory zaszczepili. No i nie jest to znowu taka straszna choroba. Kubę na pneumo zaczęłam szczepić w drugim półroczu a na meningo jak skończył rok ale chyba teraz zrobię na odwrót, muszę jeszcze porozmawiać z pediatrą

bigottka, a co to za czopki?
A zastoje to z Kubą miałam na okraglo, teraz odpukac nic się takiego nie dzieje na razie

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 gru 2009, 00:47

wiolaw , co do szczepienia na pneumokoki to u nas sa obowiazkowe i refundowane wiec na pewno Mia bedzie miala
a co do hemoroidow to teraz ja juz po doswiadczeniach na nastepny dzien po porodzie powiedzialam ze mam z nimi problem i dostalam wlasnie czopki na 3 dni i masc na tydzien i pomoglo

bigottka, to bardzo dobrze ci twoja mama poradzila
Ja przez to przechodzilam i przy 1 dziecku i przy drugim , a i przy tym tez, no i najlepsze wlasnie jest wygrzanie piersi i wymasowanie, ja nalewam do butelki goraca wode i butelka masuje piers, potem daje dla dzidzi do odciagniecia, tylko ciagle zmieniam pozycje w karmieniu zeby z kazdego miejsca dobrze mi mleczko odciagneła.

edulita
ojej jaka tragedia :ico_placzek: , oby wszystko dobrze sie ulozylo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

emikaw85, moj drugi syn strsznie ulewal , czasem wydawalo mi sie ze tyle ile zjadl tyle ulal, tylko ze on byl na cycu, wiec nic w tej spawie nie robilam, wszystko wiadomo z czasem przeszlo , tylko to troche trwalo, slyszalam ze dzieci maja prawo ulewac do roku czasu, ale nie wiem ile w tym prawdy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

06 gru 2009, 11:28

kilolek, te czopki to hemorol i powiem szczerze użyłam kilka razy i o niebo lepiej się czują moje hemoroidki ;-)
siunia, aha czyli to nie tylko mnie to spotkało.
Miłego dnia kobietki bo mi dziecko płacze a mój nieudolny mąż nie wie co zrobić :-/ szkoda gadać :-/

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

06 gru 2009, 12:14

Hej :ico_haha_02: W srode z nia ide do lekarza. Narazie sie jej nie ulewa. Ja czytałam na necie ze do 9 tygodni trzeba czekac na miesiaczke.

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 gru 2009, 12:27

HOO HOO HOO :-D

Obrazek

Zagłosujcie proszę link jest w profilu. Z góry dziekuję :ico_haha_02: :ico_sorki:

Miłego dzionka i mnóstwa prezentów :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

06 gru 2009, 19:44

Dień doberek :-D
Nareszcie mam cas żeby wpaść :ico_brawa_01: już się stęskniłam!!!
Wczoraj mieliśmy imprezke w domu i normalnie szykowanie imprezy z dwójką dzieci to normalnie jak wejście na jakąś mega góre. ALe było super!!!
Edulita biduleczka Idunia :ico_placzek: mam nadzieje że szybko na to zaradzą i nie będzie już jej boleć i nie będzie cierpieć!!! Kochana maleńka jest napewno bardzo dzielna!!!
Emilka85 a jakim mlekiem karmisz??? bo u nas od ulewania się zaczęła alergia na mlrko krowie, tzn to był pierwszy objaw później doszło uczulenie na buzi. Obserwuj małą bo może będzie potrzebna zmiana mleka.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

06 gru 2009, 22:06

Dziewczyny pomóżcie...
Od wczoraj mój Michaś koszmarnie wyje przy jedzeniu. Złapie 2 łyki i wyje, 2 łyki i wyje... jak zaczyna wyc to to co pociagnął mu z pysia wypływa więc w rezultacie zjada bardzo niewiele. Wyje tak ze nie mogę go uspokoić przez 1-1,5 godziny. Mleka mam dużo az myślałam, ze moze za duzo i spróbowałam mu dać z opróżnionej poprzednio piersi (zapewne leciało wolniej niż z tej pełnej) ale bylo tak samo. A do tego jeszcze ne znosi przy tym pozycji poziomej. nie mogę go ani odłożyć, ani wziać na ręce poziomo, tylko pionowo. W pionie prawie natychmiast się uspokaja i po chwili zasypia.
:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: no i co ja mam robić?
przeciez on nic nie je :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
emikaw85
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

06 gru 2009, 22:12

magduś81 karmie bebikiem.
kilolek moja dzis tez tak ma , ale je na raty. Troche zje , pozniej nie chce , a pozniej znow chce. Tez mam ostatnio z nia problemy. Raz jej sie ulewalo co zjadła , pozniej robiła duze kupy.

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”