Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lut 2009, 14:57

on w bujaku nie zasnie
a moja najbardziej wlasnie lubi w bujaczku, macha sobie lewa noga i sie wtedy (rozbujowuje chcialam napisac... :-D :-D ) buja sama i moment zasypia...

[ Dodano: 2009-02-26, 13:58 ]
a SHOO i IWONA, to gdzie nam zniknely??

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lut 2009, 14:58

:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla Juli - naszej najmlodszej ksiezniczki na watku :ico_brawa_01: (nie liczac Erika, ale on nie jest ksiezniczka ;-))

my tradycyjnie - po spacerku.. maly teraz (tradycyjnie) kima... ale w lozeczku, nie w wozku.
wstapilismy do apteki, bo chcialam zobaczyc, jakie wynalazki dla dzieci tam maja... i co sie ukazalo moim oczom?? HERBATKI! rumiankowo-jablkowa, koperkowa i jeszcze jakas!! a ja caly czas myslalam, ze ich tu nie sprzedaja... hmm... pewnie, gdybym wiedziala wczesniej, to bym kupila.. ale teraz nie widze potrzeby, maly dostaje mleko i do tego soczki.. nie wiem kiedy mialby pic te herbatki.
aa w ogole, kupilam mu herbatniki :-D pomyslalam "aa co tam, sprobujemy"... herbatniki sa niby od 4 m.z (?!), bezglutenowe.. i co najdziwniejsze, napisane jest (a raczej narysowane), zeby wrzucac je do butelki z mlekiem - w sensie rozpuszczac w butelce ( :ico_puknij: )... ja tak nie bede robic..

aha, tutaj jest link do nich, ale nie widac zbyt dokladnie:
http://www.leches-dietas-yotros.es/milu ... 5-9-15.htm

sama wciagnelam jedno ciastko i musze powiedziec, ze smakuje jak.... ciastko :ico_noniewiem:
no, moze jak smaczniejsze niz zwykle ciastko, bo zaplacilam ponad 3 euro za paczke :ico_olaboga:
normalnie to za 0.85 centow mozna dostac kilo ciastek w sklepie :/

jak sie maly obudzi, to mu podam to ciastko, ciekawe, co on na to :-D

aaa i jeszcze taka mila babka w sklepie byla i dala mi rozne probki kaszek i mleczka w saszetkach, takze jestem zadowolona :-)

a co do kaszek, to dzisiaj podalam mu juz 80 ml na gesto i 100 ml plynnie... musze nagrac, jak on wcina te kaszki, normalnie ma fiola na ich punkcie.. nie nadazam z machaniem lyzka, bo co tylko dam mu porcje, to juz buzia otwarta.. i jak po sekundzie sie tam cos nie znajdzie, to jest stekanie :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-02-26, 13:59 ]
a SHOO i IWONA, to gdzie nam zniknely??
obecna!
Ostatnio zmieniony 26 lut 2009, 15:01 przez shoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lut 2009, 15:00

a moja najbardziej wlasnie lubi w bujaczku, macha sobie lewa noga i sie wtedy (rozbujowuje chcialam napisac... :-D :-D ) buja sama i moment zasypia...
moj sie buja ale nie zasnie, jak chce spac to wtedy piszczy i trzeba go klasc

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lut 2009, 15:03

odnosnie zasypiania w bujaku, to moj zasypia, ale musi byc bardzo zmeczony... jak chce mu sie spac, to wierci sie w tym bujaku, steka, odwraca glowe, przeciera oczka... jak sie go tam zostawi, to istnieja dwie opcje: albo sie rozryczy na maksa, albo zasnie... dlatego, ja go wole przeniesc do lozeczka, tak na wszelki wypadek :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lut 2009, 15:04

Aha Maja waży 7900 wg. mojej wagi :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lut 2009, 15:04

SHOO - no widzisz, znalazly sie jednak herbatki - szkoda, ze teraz, kiedy nie sa juz Wam potrzebne... a te herbatniki wrzucane do mleka... jakies dziwactwo...

ja tez musze sprobowac podac malej kaszke na gesto, ale jakos czarno to widze... moze w weekend sprobuje...

[ Dodano: 2009-02-26, 14:07 ]
ja tez sie staram przekladac mala do kojca jak widze, ze jest spiaca, ale zdarza sie, ze czyms sie zajme, mala sie bawi w bujaczku, a po 5 min. juz spi... odnosze wrazenie, ze wlasnie najbardziej jej pasuje spanie w takiej pozycji pollezacej...

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

26 lut 2009, 15:08

A u mnie mowy nie ma,aby Emila w leżaczku-bujaczku...zasnęła...nawet jak pada ze zmęczenia.... :ico_olaboga:

A ja sobie biegam z kuchni do pokoju....robie pieczen i musze pilnowac,aby nie spalić... :ico_sorki:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lut 2009, 15:10

wiecie co lecę do mojego miączusia na podlogę :-/

[ Dodano: 2009-02-26, 14:11 ]
u mnie mowy nie ma,aby Emila w leżaczku-bujaczku...zasnęła...nawet jak pada ze zmęczenia.... :ico_olaboga:
to tak jak Majka :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

26 lut 2009, 15:13

margarita83, charakterne te nasze dziewuchy..nie ma co....

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 lut 2009, 15:16

ja podejrzewam, ze Jasper 8 kg wazy... ciezki klocek juz jest z niego :/

a tez tak macie, ze maluchy Wam sie w bujaczku tak powykrecaja, ze nie potrafia sie odkrecic?? bo moj, jak tak wygnie szyje do tylu, to mu sie glowa blokuje i taki powykrecany lezy w bujaczku i steka.. i go musze "naprostowac" :-D
smiesznie to wyglada ;-)

Gie, sprobuj podac malej te kaszke na gesto... ja dodaje do mojej troche owocow ze sloiczka, zeby byla slodsza... i maly to uwielbia

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”