Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

27 lut 2009, 21:33

Gie, ja zauważyłam ,że Emilka nie lubi jabłuszka... :ico_noniewiem: I samego nie zje...mieszam jej z innym deserkiem...np. z bananem i wtedy jakoś jej wcisne...

Póki co młoda nie śpi..leży na naszym łóżku i bawi się grzechotkami...no ale to nie jest jeszcze jej godzina...mała usypia około 22.

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 lut 2009, 21:35

Witam.
Ja w 9 m-cu ważyłam 68kg i mam tak jak shoo 165 cm :-)
Przed ciążą ważyłam 49-52, a teraz 57 :-/
Iwonka masz słuszną rację. Zarówno pierwszy jak i drugi sposób jest rewelacyjny ;-)
Ja też w życiu nigdy nie stosowałam żadnej diety. Szczerze powiem, że mam ogromna nadzieję że jak wrócę do pracy to schudnę chociaż tyci tyci

Gie dzisiaj kupiliśmy jeszcze farbę, potem inne zakupy, obiadek no i opróżnianie mebli, a Majka potrzebuje troche uwagi więc nie da się tego zrobić w 3 sekundy.
W ogóle jestem tak padnięta że nie mam siły myśleć.
Jutro wywieziemy resztę mebli i zostanie pusty pokój. W poniedziałek malarz, we czwartek podłoga, a w piątek nowe mebelki – kurczę nie mogę się doczekać :DD :DD :DD

Nie wiem jak u mnie będzie z netem przez ten remont, nie dam sobie odciąć, ale to różnie może być.

Co do konsystencji jedzenia to Majka wciąga wszystko co jej podam, dostaje słoiczki z kawałkami np. warzyw czy ryżem i wcina :DD :DD :DD

Shoo dobra ata twoje gierka :-)
Ja zjadłam frytki.
P. zderzył się z koniem
A Majka biła się z Paris Hilton i na pewno wygrała :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

Ciężko było Was doczytać.
Wyobraźcie sobie, że wpadłam na pomysł i otworzyłam sobie jednocześnie z forum WORDA i na bieżąco wam odpisuję – stąd mój fajowski pościk :DD :DD :DD

No nic muszę namówić P. żeby zrobił coś na kolację, bo mi kręgosłup pęka.
A zapomniałam wam napisać - nocka była standardowa czyli kiepska, ale dzisiaj P. wstaje - jupi :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-02-27, 20:37 ]
Aha
Jagna i Gie trzymam kciuki za wasze diety, powodzenia kobiety :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-02-27, 20:38 ]
P. nie chce sie robic kolacji, a ja jestem głodna :-|

[ Dodano: 2009-02-27, 21:12 ]
Nie ma was to idę spać :-)
Dobranoc babeczki ;-)

Awatar użytkownika
Jagna30

27 lut 2009, 22:38

To i ja się żegnam...

Miłej nocki...

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 lut 2009, 23:32

Mam fajną książkę, mogę przesłać mailem
Każde dziecko może nauczyć się spać. Jak uniknąć problemów z zasypianiem i przesypianiem nocy u dzieci.
Która jest chętna?

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lut 2009, 08:45

witam i ja z ranka :) (a nie - nie "i ja", tylko ja, bo jestem pierwsza)

Margarita, fajnie, że zajrzałaś, tak podejrzewałam, że miałaś pracowity dzień...
Usmialam sie z tej walki z Paris Hilton, wiadomo, ze ten pustak nie mial z Majka najmnieszych szans :)

Iwona - nooo pytanie, ja, ja, jaaaa!!! :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Jeszcze kilka tygodni temu bym nie potrzebowała takiej ksiązki :ico_placzek: :ico_placzek: ale teraz chętnie sobie przejrze, moze cos zle robimy...

dzieki za mily komentarz na N-K :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

dzisiejsza nocka... hhmmm... mala zasnela o 21:00, my z Panem wykorzystalismy to i trochę poszalelismy :ico_wstydzioch: , a po wszystkim padlam jak zabita, normalnie nie mialam sily nawet otworzyc oczu!!! Pan powylaczal kompa i tv, umyl butelki, etc. Mala obudzila sie po 1:00, zrobilam jej butle i poszla spac dalej, potem obudzila sie jak Pan sie szykowal do pracy, nakarmilam ja, przewinelam (o 5:30) i wsadzilam do bujaczka z zabawkami - przysnela jeszcze na godzine, do 7:00, wiec i ja sie zdrzemnelam... Nad ranem padal okropny deszcz ze sniegiem i wial wiatr, wiec pomyslalam, ze ze spaceru i zakupow nici - ale jak sie obudzilam swieciilo sliczne slonko... teraz sie znowu chmurzy, eeehhh... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

[ Dodano: 2009-02-28, 07:49 ]
aaaa, zapomnialam Wam napisac, ze wrocilam wczoraj z pracy, czekal na mnie dwudaniowy obiad, a na deser - kremowka i spozniony prezent z okazji rocznicy slubu - dostalam ksiazke Harlana Cobena - super, bo przymierzalam sie do poczytania tego autora... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-02-28, 08:06 ]
i jeszcze kilka fotek z wczorajszej kapieli

Obrazek

tu jak sobie nozke zarzucila na Pana :-D :-D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: 2009-02-28, 08:09 ]
aaaa, Margarita - chciałam Ci bardzo podziękować za podpowiedź odnośnie tych kosmetyków NIVEA - dzięki nim - problemy z suchą skórą Su - daawno się skończyły!!! :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-02-28, 09:56 ]
co tu takie pustki?? spicie jeszcze?? :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

my sie wybieramy jednak na dworek, musze isc po prezent dla mojego "wujka" (faceta mamy), bo ma njutro urodziny, a za tydzien imieniny... Wstapie do Rossmanna i moze kupie sobie troche kosmetykow... tusz do rzes etc.

Awatar użytkownika
Jagna30

28 lut 2009, 11:41

Hej......

Normalnie jestem w szoku..moja Emi 3 noc z rzędu przespała cała noc...usnęła chwile po 21...i spała do 7 rano :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A niedawno ..(tu kolejny szok)usnęła sama w naszym łóżku... :ico_szoking: :ico_brawa_01: Chyba ktos mi dziecko podmienił.... :ico_oczko:

Wczoraj pogryzłam się z moim K. :ico_noniewiem: narazie omijamy siebie bez słowa...

Iwona H, ja tez jestem chetna.... :ico_sorki:

Gie, :ico_brawa_01: dla Twojego Pana...a Su ....cóż tu dużo mówic....jest słodka;)Usmiech ma powalający...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lut 2009, 11:43

aaaa, Margarita - chciałam Ci bardzo podziękować za podpowiedź odnośnie tych kosmetyków NIVEA - dzięki nim - problemy z suchą skórą Su - daawno się skończyły!!! :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
cieszę się że mogłam pomóc :-)
Cieszę się że poszalałaś z Panem ;-)
Ja też mam zajebiaszczą chcicę, ale niestety @ jeszcze mnie męczy :-/

A w ogóle to witam. Nocka oczywiście ciężka, P. spała od brzegu, ale ja niestety też się budziłam i musiałam go traktować łokciem :ico_olaboga:
Majka robi kupkę, aja mam chwilkę na poczytane.
No dzisiaj wywozimy meble, ale po południu powinnam jeszcze zjarzeć, a jak nie to wieczorkiem na pewno.

Iwonka już wysłałam ci adres, ja koniecznie chcę te książkę :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

No nic, zmykam do opróżniania segmentu :-/
I zmieniania pieluszki, pewnie nonono pójdzie pod kran, bo mała dmie się i dmie :ico_puknij:

[ Dodano: 2009-02-28, 10:45 ]
Gie, no do teej Twojej Su to słów brak - naprawdę ten uśmiech jest powalający i rozbrajający - cudaczek nasz malutki ;-) slodziutki cudaczek ;-)

Jagna to może mi podmienili majkę z twoję emi????????????????????????????
Przeciez mi mała spala a teraz nie wiem co się dzieje. Przez sen płacze i po całym łóżeczku skacze, dzisiaj jej wosk przeleje.

Awatar użytkownika
Jagna30

28 lut 2009, 11:45

margarita83, witam ... :-D

[ Dodano: 2009-02-28, 10:46 ]
margarita83, kolejny pracowity dzień.....

[ Dodano: 2009-02-28, 10:47 ]
Iwona H, wysłałam Ci adres meil,na PW

[ Dodano: 2009-02-28, 10:50 ]
nie ma nikogo to uciekam....

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lut 2009, 13:45

eehhhh, pogoda beznadziejna...

wyszlysmy na dwor, jak dochodzilysmy do Rossmanna, to lekko padal deszcz... jak wyszlysmy z zakupow (kupilam malej 3 nowe sliniaki, 5 lyzeczek do jedzonka :ico_brawa_01: ), to sypał ostry snieg, jakby z gradem, nie wiem... chcialam sie jeszcze przejsc z mala, no ale w taka pogode zdecydowalam sie wrocic do domu... w drodze snieg przestal padac i zaswiecilo slonko, mala usnela w wozku, wiec postanowilam wziac z domu kundla i sie jeszcze kawalek przejsc. Zdazylam go sprowadzic na dwor - znowu snieg i zachmurzenie!!!! :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: no zesz kuzwa... no i tyle bylo spaceru... przeszlismy sie tylko kawalek, zeby pies polatal (znowu jest caly czarny az po uszy, wiec czeka mnie mycie podlog, chociaz robilam to wczoraj wieczorem!!!) i wrocilismy do domu.

Zmieszalam malej sloiczek slodkiej marchewki z jablkiem z samym jablkiem, ktorego wczoraj nie chciala tknac... najpierw plakala i nie chciala w ogole jesc (machnela reka, uderzyla w lyzeczke, marchewka wyladowala jej na czole, a oprocz tego czesc spadla na pieluche, w ktora Su wlozyla rekaw nowego kaftanika!!!! :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Mam nadzieje, ze uda sie to chociaz troche sprac!!!) :ico_zly: Poczekalam chwile i znowu sprobowalam dac malej te dwa zmieszane sloiczki, no i zjadla w koncu... ehh, to jest dziecko... :ico_olaboga:

JAGNA - Twoja Emi zamienila sie albo z Majka, albo z moja Su, bo ta tez przestala juz przesypiac cale noce... :ico_placzek: :ico_placzek:

MARGARITA - zycze udanego sprzatania, porzadkowania, ukladania... i czekam z niecierpliowscia na zdjecia efektu koncowego :)

a gdzie SHOO?? IWONA?? SZKRAB??

[ Dodano: 2009-02-28, 14:14 ]
hhmmm... mala zjadla troche kaszki malinowej na gesto... nie duzo, moze ze 30 ml, ale to zawsze cos...

teraz biore sie za pranie maty - mowilyscie, ze nic sie z nimi nie dzieje po praniu :) Moja wprawdzie jest czysta, bo mala nie ulewa, ale troche odswiezenie jej nie zaszkodzi :)

[ Dodano: 2009-02-28, 14:39 ]
kurcze, pisze dzisiaj sama ze soba...

mata sie pierze w pralce, a ja zaraz biore sie za wieszanie recznikow i sciereczek.
Mam w planach jeszcze posprzatanie lazienki, no i musze umyc te podlogi po psie :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: ale mnie to wpienia... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Pokaze Wam jaki wymyslilam patent, zeby Su miala na co patrzec lezac w kojcu, ale gdy mata jest w praniu... :-D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kurcze, myslalam, ze Pan idzie na caly dzien do pracy dzisiaj, a okazalo sie, ze znowu przywrocili im niedziele, wiec i jutro na caly dzien zostajemy same z Su :ico_placzek:

nie bede miala fury, wiec musze mala zapakowac w wozek i isc na drugi koniec miasta na te imieniny do mamy (tzn. do wujka) Mam przynajmniej nadzieje, ze nie bedzie padalo... mam tam byc na 12:00, bo przyjdzie tez syn wujka ze swoja zona, ktora jest w 5 m-cu ciazy, naciesze troche oczy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-02-28, 14:45 ]
aaaa, dla zainteresowanych - Hubert Kamili już samodzielnie stoi (w sensie bez trzymania), wiec teraz będzie się uczył chodzić :-D :-D :-D :-D :-D

[ Dodano: 2009-02-28, 14:49 ]
mialam ochote zrobic dzisiaj cos dobrego do jedzenia jak Pan wroci z pracy, moze risotto albo zapiekanke ratatouille, ale sie okazalo, ze wiekszosci skladnikow nie mam w domu, a do sklepu leciec w biegu nie bede... no i skonczy sie na tym, ze zrobie zwykly obiad, czyli cyce kurzęce, ale moze zamiast zeimniaków sieknę fryty!!!! Taaaak, fryty i koniec!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 lut 2009, 16:44

Hejka,
my dopiero teraz zaglądamy bo pogoda u nas dziś ładna, byliśmy na długim spacerku a po drodze wstąpiliśmy do kuzynki na kawkę a przy okazji załapaliśmy się na obiadek :-D
Jagna, Margarita, Gie książka wysyła się.

[ Dodano: 2009-02-28, 15:52 ]
aaaa, dla zainteresowanych - Hubert Kamili już samodzielnie stoi (w sensie bez trzymania), wiec teraz będzie się uczył chodzić :-D :-D :-D :-D :-D
:ico_szoking: to lada dzień będzie chodził. Aja ostatnio pisałam Wam,że Kamila nie usunęła mnie ze swojej lista a tu wczoraj zaglądam a Kamili nie mam :ico_placzek: :-D Ciekawe czy sobie zasłużyłam za wyrzucenie mnie :ico_noniewiem: :-D

Gie, fotki Su S U P E R :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-02-28, 15:54 ]
I już wysłane, możecie sprawdzić pocztę.

[ Dodano: 2009-02-28, 15:55 ]
Moje dzieciaczki śpią, idę trochę ogarnąć mieszkanko.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”