Awatar użytkownika
marcia_pod
Zrobiłem Magistra z forum!

08 kwie 2008, 22:09

dziewczyny rozdwojone zapraszam na liste dzieci 2008

http://www.tik-tak.pl/forum_dla_rodzico ... php?t=3979

pozdrowionka

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

08 kwie 2008, 22:22

asika82 pisze:Jutro rano jadę na KTG, które pewnie nic nie pokaże bo nic takiego nie czuje. Ginek znowu mnie zbada i oby powiedział,że poród lada moment. Ale bym chciała.

Ja też jutro KTG. Pojedziemy sobie chyba koło południa, między korkami i jak mniej ludu na izbie przyjęć...
Coś czuję że znowu dziś ze spaniem kłopot będzie bo mi się nie chce za choinkę po spaniu w dzień :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

08 kwie 2008, 23:58

mamamonia pisze:Coś czuję że znowu dziś ze spaniem kłopot będzie bo mi się nie chce za choinkę po spaniu w dzień :ico_olaboga:

a mi nawet jak sie chce to nie mogę się uśpic...
poplotkuje trochę z mężem, bo on ja ma 2 zmianę pracuje to do późna na kompie siedzi, to mu trochę poprzeszkadzam, bo gazety już wszystkie wyczytała m a w TV też nie ma nic :ico_noniewiem:

mimo wszystko moje drogie życzę Wam spokojnej nocy i wyyyspania za wsze czasy
no i jutro samych dobrych wieści :-D
buzziaki

Awatar użytkownika
Magda Sz.

09 kwie 2008, 01:12

mamamonia pisze:O aaaaaa, ale cudnie Jak się dziewuszki poznają Aż się wzruszyłam...
ja tak samo :ico_puknij:
AgaSza pisze:Aha, a dziś była u nas położna. Wykapaliśmy małą w nadmanganianie potasu, bo się okazało, że ma rumień noworodkowy-to jest jakieś zapalenie skóry. ma podobno zejść po ok 3 kąpielach w tym fioletowym roztworze.

Moj Olek to mial i faktycznie 2 kapiele i sladu nie bylo :-)
asika82 pisze:oby powiedział,że poród lada moment. Ale bym chciała.

Asiu na pewno tak powie juz nie ma innej opcji :ico_nienie:

asika82
4000 - letni staruszek

09 kwie 2008, 06:16

Witam!
Dzisaj lepiej spałam bo do 5 i juz jestem wyspana. Zaraz zjem sniadanie i po mału będe się szykowac do ginka. Zapytam go czy jest sens podac mi już oksytocyne, bo ja już nie chcę czekać. Nie ze względu,ze mnie boli, mam już dość tylko na Marka. Bo widzę ,ze on tez juz bardzo niespokojny bo tyle czeka i jak synka nie było tak nie ma. Szkoda mi go bardzo bo chciał być jak najdłużej z nami a tu o co się dzieję. Równo za 2 tygodnie ma samolot i na pewno to będzie wielkie poświęcenie zostawiać tak małego no ale musi.
Jeśli chodzi o sytuacje u mnie to , ciagnie, boli brzuch już mocniej niż na okres, nadal parcie ale skurczy nie mam. Czop już chyba cały odszedł i tylko delikatne farfocelki mi wychodzą. Nogi mam już bardzo spuchnięte nawet rano, wcześniej to dopiero na wieczór puchły. Brzuch tez znacznie nizej. Więc to juz chyba pora na Antoniego :-)

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 kwie 2008, 07:34

asika82, oj ja czuje ze cie dzis zostawia ty sobie torbe wez ze soba :ico_brawa_01: ja tak ja pisalam przy matim skurczy wogole nie czulam a byly co 3 minuty jak na ktg wychodzilo,takze stawiam ze dzis bedziesz miala synka przy sobie.
ja nawet nocke przespalam ale dalej bym poszla spac .zbieram sie do ginka no ale u mnie to pewnie wszystko bez zmian i nic sie nie dzieje :ico_olaboga: :ico_zly:

Awatar użytkownika
AgaSza
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

09 kwie 2008, 10:06

Jeszcze raz dzięki dziewczyny za miłe słowa co do zdjęć i do mojego wyglądu. To tak chyba na zdjęciu wyszło (skoro mówicie, że ładnie), ale tak naprawdę to tuz po porodzie na mojej twarzy pojawiło się mnóstwo czerwonych kropek takich jakby piegów, to samo na ramionach, a w oczach popękane żyłki. Te kropki to tez popękane naczynka i podobno to z wysiłku. Teraz już powoli znikają, ale dziwnie mi było na początku spojrzeć na siebie w lustro :-)
Asika mam nadzieję, że w tej chwili już rodzisz!!!
Edit no więc jeśli chodzi o drugi poród, to ja uważam, że był lżejszy. Trwał 3 razy krócej niż za pierwszym razem. W książeczce zdrowia dziecka wpisali mi, 5 h 15 min, ale ja tych lekkich skurczów w ogóle nie liczę. Czyli bolesny poród to niecałe 3 godzinki-wg mnie całkiem krótko. No a ból to chyba taki sam jak wtedy.

[ Dodano: 2008-04-09, 10:10 ]
edit53 pisze:ja oliatum polecam drogie ale bardzo dobre

Ja oczywiście Oilatum zakupiłam, bo też uważam, że to jest super. Ale położna powiedziała, że na ten rumień to najlepszy ten nadmanganian ze 3 razy, a potem będziemy używać Oilatum. To jest faktycznie trochę drogie, ale jedną butelkę kupiłam. Jak zużyjemy, to już co innego kupię, a na początek, to skórka dzidziusia taka wrażliwa, że lepiej chuchać na zimne.

[ Dodano: 2008-04-09, 10:16 ]
asika82 pisze:Opisz nam koniecznie jak Ewa zareagowała na siostrzyczkę.

Ewa zaczęła piszczeć z radości i pokazywała dzidzię paluszkiem. Zaczęła ją dotykać, buzi, rączek i nóżek. I widać, że za bardzo nie wiedziała co się dzieje-taka zaskoczona bardzo była. A potem Kinga zaczęła płakać, a Ewa razem z nią :-) Teraz też czasami obie na raz płaczą, bo Ewa tak reaguje na ten noworodkowy płacz, ale ogólnie jest dobrze. Zagląda ciągle do malutkiej, patrzy jak ją karmię, a jak jej mówię, że ma iść zobaczyć czy Kinga śpi, to podchodzi do łóżka, zaraz do mnie wraca i kiwa główką, że tak :-) Widzę jednak, że nie będzie nam łatwo. Ewa jest niecierpliwa, nie umie jeszcze mówić i denerwuje się jak jej nie rozumiemy,a wiadomo, że teraz nasz czas musimy podzielić na dwoje dzieci. Narazie jesteśmy oboje z mężem w domu, bo Adam wziął sobie 2 tyg opieki nade mną, ale potem jak będę sama, to chyba będzie masakra-przynajmniej na początku. Ale jestem dobrej myśli i liczę, że może nie będzie tak źle :-)

asika82
4000 - letni staruszek

09 kwie 2008, 10:17

Nie doczekałam się na lekarza ale nie z jego winy, nie chce mi się wkurzac więc nie będę o tym pisać. Ktg mam kiepskie tzn czynność skurczowa Równa zero ale i małemu serduszko już bije tak jednolicie , nie ma takich dużych skoków jak być powinny. Podjęłam decyzje,ze jedziemy do szpitala. :-D Już sie wykąpałam , jeszcze dopakować torbę, coś zjeść i jedziemy. Jak sami zechcą dać oksytocyne to super a jak nie to zapłacimy. Może już dzisiaj będę miała synka przy cycu :-D

[ Dodano: 2008-04-09, 10:20 ]
AgaSza pisze:Ale jestem dobrej myśli i liczę, że może nie będzie tak źle :-)
trzymam kciuki żeby się udało pogodzić opiekę nad obiema córeczkami.

Awatar użytkownika
AgaSza
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

09 kwie 2008, 10:27

asika82 pisze:Jak sami zechcą dać oksytocyne to super a jak nie to zapłacimy.

To widzę, że już naprawdę zdeterminowana jesteś. Życzę w takim razie, żebyś juz dziś przytulała Antosia. I czekam na sms'a z dobrą wiadomością :-)

Awatar użytkownika
eVe80
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

09 kwie 2008, 10:36

Witajcie

AgaSza śliczna córunia, włoski takie ładne, sama słodycz. A Ty rzeczywiście pięknie wyglądałaś po porodzie, nie widać nic po Tobie, że jakiś wysiłek przeszłaś. Życzę każdej i sobie obysmy też tak ładnie wyglądały i szybko urodziły :-D :-D .

asika82 mocno trzymam kciuki, żebyś już dziś trzymała Antosia w ramionach. Oczywiście czekamy z niecierpliwością na wieści. Mam nadzieję, że któraś ma Twój nr telefonu i dasz nam znać :-D :-D . Powodzenia.

A ja znowu mam doła, już chyba więcej rzeczy mi się podczas ciąży przytrafić nie może. Teraz wyszły mi już hemoroidy :ico_zly: :ico_placzek: :ico_zly: :ico_placzek: . Już po mału mam dość. Dobrze, że w środę za tydzień idę już do lekarza i może dadzą oksytocynę i za półtorej tygodnia też już mama zostanę. Mam ogromną nadzieję.

Myszka_ mamamonia co tam u Was jakieś postępy??

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”