Iwonka mnie wyniki czekaja w sobote , ide zrobić właśnie badania na cukier, obciązenie glukozą - też miałyście?
Trzeba wypić szklanke z glukozą i pobierają wtedy krew i sprawdzaja jak wchłania sie cukier. Sama jestem ciekawa jak mi wyjda te badania.
A tak na marginesie ja robiłam wynik tylko raz na początku ciąży ogólne mocz, morfologia, cukier i wr wtedy mialam bardzo dobre wyniki i lekarz powiedzial mi ,że narazie nie musimy robić , bo wyniki pogarszaja sie dopiero ok. 20 tyg. więc zlecił mi teraz powturke tych badan po 20 tyg.
. Dziwne troche bo czytalam ,że morfologie i mocz powinno robić się co miesiąc , ale ufam ,że ma racje i że nie okarze sie teraz ,że mam beznadziejne wyniki. Biore regularnie witaminy i odżywiam sie dobrze, dużo owoców, warzyw i jogurtów, jem nawet danonki , które maja duzo wapnia,więc chyba będzie ok.
Ale się rozpisałam. buziaczki dziewczynki. A oczywiście pochwale się wynikami w poniedziałek, a następną wizytę mam 07-09
[ Dodano: 2007-08-30, 11:29 ]Edzia nie martw sie jak troszke za duzo nam przybedzie i co gorsze zostanie po porodzie to może zaczniemy sie razem odchudzać. Jest taka fajna stronka
http://www.vitalia.pl/?mid=4&fid=4 na której dziewczyne sie odchudzaja , a co naj wazniejsze wspieraja na wzajem i doradzaja co i jak.