Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

10 cze 2012, 14:30

A Wy też miałyście lub macie na etapie 30 tc takie twarde brzuszki??
Ja miałam nawet wcześniej ale uznałam to za wzdęcia po jedzonku...zresztą nadal tak sobie myślę jak mi brzuch twardnieje. Jakoś nie mogę w to uwierzyć że były to skurcze.

Moja mała maruda zasnęła :ico_sorki: Boże...dziecko i katar to jakaś masakra w domu :ico_olaboga: Ciągle piszczy, jęczy...już siły nie mam :ico_placzek:

Awatar użytkownika
kuleczka
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

10 cze 2012, 14:31

Kasiala, nospę biorę rano i wieczorem :-)
Madleine, to spokojnie poczekam na efekty :-) i przestanę się tak zamartwiać
Mad., czyli dobrze rozumiem, że nie mam ciągle "macać brzuszka" ??? :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Madleine

10 cze 2012, 14:40

przestanę się tak zamartwiać
Nie stresuj sie na zapas,ale tez jesli czujesz ze cos jest nie tak i sie boisz to zawsze lepiej sprawdzic na wszelki wypadek,ale mam nadzieje,ze to poprostu intensywne cwiczenia Twojej macicy :-)

[ Dodano: 10-06-2012, 14:44 ]
czyli dobrze rozumiem, że nie mam ciągle "macać brzuszka" ???
Tak dobrze rozumiesz,głaskanie brzuszka moze powodowac skurcze wiec lepiej sie powstrzymac w tej sytuacji niestety :(

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

10 cze 2012, 14:50

witam popołudniowo:) Czuje sie duzo lepiej tempka spadla do 36,6 wiec jest idealnie- zoladek troszke jeszcze dokucza ale dzieki temu ze zwymiotowalam ulzylo. Martwie tylko o malutka ze jej zadnych witamin nie dostarczam- jem samo suche jedzenie i to w ograniczonych ilosciach....ide jutro do ginki zobacze co ona na to powie.

Ktoś pisal o skurczach....jak nospa i magnez nie pomaga to daja fenoterol. Poza tym nie wolno glaskach, masowac brzuszka bo to pobudza macice do skurczow. W szpitalu wogole nie pozwalaja dotykac brzucha.

Awatar użytkownika
Madleine

10 cze 2012, 14:53

jej zadnych witamin nie dostarczam- jem samo suche jedzenie i to w ograniczonych ilosciach...
A nie bierzesz zadnych witamin dla kobiet w ciazy? Ja jakis czas nie bralam bo staralam sie w jedzeniu wszystko dostarczac,ale jak mi spadly wyniki to zaczelam brac.
Tym bardziej jesli wiesz,ze nie jesz odpowiednio to witaminy sa jak najbardziej wskazane!

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 cze 2012, 15:07

Ja miałam nawet wcześniej ale uznałam to za wzdęcia po jedzonku...zresztą nadal tak sobie myślę jak mi brzuch twardnieje. Jakoś nie mogę w to uwierzyć że były to skurcze.
mi też czasem twardnieje brzuch no i czasem boli. Ale jakoś przyjęłam że to normalne i nic z tym nie robić.
a jak poproszę to muszę czekać 3 dni tak więc wole sama zrobić!!!
haha i tutaj to samo. Ja coś mówię zrób to a on zaraz. Kiedyś się wkurzałam i sama robiłam a teraz ględzę aż to zrobi :-D

Mamusia dobrze że już lepiej :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 cze 2012, 16:51

witam po południowo :ico_haha_02:
przed obiadem miałam nadmiar energii i pograłam z chłopakami w kosza- tak delikatnie i małą gumowa piłką :ico_oczko: i teraz mnie bolą nogi, hehe.

co do znieczulenia to ja słyszałam że ból głowy występuje w Polsce często bo lekarze biją to znieczulenie jakoś za blisko czegoś tam. znajomej mama we Włoszech była operowana i w sumie nie musiała tych godzin bez ruchu aż tyle leżeć.

no właśnie Malinowa i Julchik coś sie ostatnio nie pojawiają :ico_placzek:

ja teraz w nocy śpie sama już pewnie z pół roku, smyk u siebie ale w środku nocy wędruje do M. do sypialni a ja mam wersaleczke dla siebie :-D

tak grałam w piłe dziś i się zastanawiałam czy to nasza ostatnia niedziela w trójkę, hm.,.. okaże się za 7 dni :ico_oczko:
w ogóle to najgorsza ta niedziela wlaśnie bo czas mi wolno leci i sie niecierpliwić zaczynam :ico_oczko:

ciekawe co we wtorek gin ze mną pocznie ale mam jakieś przekonanie że nic konkretnego nie wymyśli. byle nie czekał na wywoływanie dłużej niż 7 dni po terminie :ico_sorki:

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

10 cze 2012, 18:11

Marta26, De fecto to jutro twoj dzien:) Ciekawa jestem jak sie to wszystko u ciebie potoczy. Tu mialas problemy a teraz w kosza i w pilke nozna grasz:)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 cze 2012, 19:40

Marta26, De fecto to jutro twoj dzien:)
no Aniuli już minął :ico_haha_01:
Tu mialas problemy a teraz w kosza i w pilke nozna grasz:)
zobaczymy czy u Ciebie się tak nie skończy :ico_haha_01: jak u Marty :-D kiedy mają szew Ci zdjąć i masz przestać leżeć?

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

10 cze 2012, 20:09

gosia888, szew maja zdjac w 37tc wiec za jakis miesiac. Ale nikt nic nie mowi ze bede mogla chodzic...:/ ale ja musze sie zaczac ruszac bo brak miesni i sily powoduje ze nie bede miala jak dzieckiem sie zajac.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”