Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2009, 14:13

:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: za pol tysiaca naszego pisania!! :-D

Jagna30, 7,7 kg to ladna waga.. dobrze sie rozwija Twoj maluszek :-) a wlasnie, jak z jej anemia?

margarita83, nie zazdroszcze gonienia malej po calym domu... ale ja juz tez nie moge zbyt czesto spuszczac Jasperka z oka, bo on nawet jak lezy na plecach, to sie przemieszcza (tylek do gory, mostek i "maszeruje") :/ takze ciagle musze go ukladac z powrotem na kocyku, bo z niego "zjezdza"... a jak juz sie przewroci z plecow na brzuszek, to po chwili mu juz to nie pasuje i steka :/
najlepiej jest, jak siedzi w bujaczku, ale juz mu sie tam chyba tak bardzo nie podoba jak kiedys, bo wygina sie na wszystkie strony, lapie za palak, a zabawki ma w nosie ;-)

co do podejmowania decyzji, to u nas jest tak, ze oboje jestesmy bardzo silnymi charakterami i musimy miec tak, jak chcemy... takze, ja chce podejmowac decyzje i A. rowniez.. dlatego czesto sie scieramy :ico_noniewiem:

wlasnie ogarnelam mieszkanie, jeszcze zostalo mi pomycie podlog.. blee, tak mi sie nie chce

a filmik ciagle sie wgrywa.... :555:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

02 mar 2009, 14:15

margarita83, no ja uwielbiam zarcie typu...frytki...ale jak to sie mówi,,,chcesz byc piekna ,musisz cierpieć.. :ico_noniewiem: Dla mnie to istne męki...zapachy....a ja jem jakies mdle waarzywa i popijam woda albo zielona herbata..:-/

szkrab, nie...bo przez to że brala antybiotyk miala przerwe ..i nie dostawala zelaza...wiec wszystko sie wydłuzylo o ponad tydzien...mysle ze w polowie marca sprawdzimy poziom hemoglobiny...

margarita83, wierz mi...najgorsze przed Toba...tzn. jak Majka zacznie chodzić...wtedy bedziesz musiałą miec oczy dookola glowy...
Na meblach czy ławie nie moze nic stac...nic w zasiegu reki...bo wszystko laduje na podlodze...Ja pamietam ze u mnie tak bylo..puste polki...szafki i szuflady powiązane...bo np. skarpetki 1500 razy zbieralam po calym pokoju...hehhehe.
:ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-03-02, 13:25 ]
shoo, jak juz pisałam ...mysle ze w polowie marca zrobimy jej badania krwi...;)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2009, 14:25

Jagna30, wiem, ale wy macie jeszcze względny spokój a ja już dawno nie.
Własnie mała doczołgała sie do kompa i targa gop za otwartą popsutą klapkę :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Jagna30

02 mar 2009, 14:27

margarita83, no tak....ale predzej czy pozniej nas czeka to samo...;)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2009, 14:28

a w ogóle to we czwartek mam montaż podłogi i zastanawiam się teraz czy ten fachowiec sie wyrobi przez 3 popołudnia :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
jak o 19 Majka chodzi spać, on od 15 więc ma 4 godz dziennie :ico_olaboga: :ico_szoking:
zaczynam sie bać, bo P. mówił że nie zdąży no i faktycznie jak nie zdąży to wiecie co ja tu będe miała - SAJGON, normalnie SAJGON :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

[ Dodano: 2009-03-02, 13:28 ]
Jagna30, lepiej późno niż prędzej ;-)

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 mar 2009, 14:29

Na meblach czy ławie nie moze nic stac...nic w zasiegu reki...bo wszystko laduje na podlodze
Co do lawy zgadzam sie serwetki sa niebezpieczne bo szklanki laduja na podlodze.Ale co do szaf nie chowalam nic wiadomo szklo itp nie bylo.Ale np dvd lezaly caly czas na swoim miejscu i przezyly.Wiki dostala kilka do zabawy i wiedziala ze te sa dla niej i tak zostalo. Nie jestem zwolennikiem chowania wszystkiego .Bo potem jak sie to pojawia z powroteam jest bardzo ciekawe a tak dziecko sie z tym obyje i zostawi w spokoju.A nie daj boze trafi sie do mieszkania gdzie nie ma dzieci i tam idealny porzadek wszystko poukladane.I co wtedy cala wizyte spedzimy na bieganiu za dzieckiem i patrzeniu czy mu cos fajnego do reki nie wpadlo :-)

Awatar użytkownika
Jagna30

02 mar 2009, 14:30

A my zastanawiamy sie nad kupnem łóżka pietrowego dla naszych łobuzów...Oni nie moga razem spac...wiecznie sie kłóca...zabieraja poduszki ..kołdre...(niestety maja tylko jedną)czasem nawet kłocą sie o to..ktory bedzie spal od okna ..:-/
Oj to sa łobuzy...

[ Dodano: 2009-03-02, 13:33 ]
szkrab, tak...jasne ze nie mozna wszystkiego chować...nie wyraziłam się jasno..chodziło mi o niebezpieczne przedmioty...typu...szkło...

A jeżeli chodzi o odwiedziny ..no to niestety mysle że jezeli dziecko cos zainteresuje ...to nie ma wybacz... :ico_oczko:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2009, 14:33

Jagna30, moja bratowa kupiła swoim chłopakom (bliźniakom) takie łózko chyba z rok temu, są bardzo zadowolenie. Jedynym dylematem to który śpi na górze a który na dole, śpią na kolejki ;-)
Polecam ci to rozwiązanie - naprawdę rewelka.
Póki będą dzielić razem pokój to naprawdę fantastyczne rozwiązanie.
Zresztą jak maja gości i ktoś nie ma gdzie spać, to oni śpią we dwóch na górze a ich mama lub tata na dole i tez da sie radę ;-)

[ Dodano: 2009-03-02, 13:34 ]
no nic, jade przywieźć panele ze sklepu, mój tata przyszedł do Majki, ciekawe jak im pójdzie razem - to debiut ;-)

Awatar użytkownika
Jagna30

02 mar 2009, 14:35

margarita83, no biore pod uwage to ze beda kłotnie o spanie na górze.. :ico_noniewiem: Ale beda spac na zmiane..raz jeden raz drugi....

[ Dodano: 2009-03-02, 13:36 ]
margarita83, mam nadzieję ,że Twoj tato poradzi sobie z wszedobylska wnusia... :ico_oczko:

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 mar 2009, 14:40

Jagna co do lozka to bedzie fajna sprawa tylko pewnie bedzie problem z tym kto gdzie spi :-) To sprawdzony sprzedawca http://www.sarenia.superzakupy.biz/inde ... e411f0feec co prawda nie ma na stronie teraz lozek pietrowych.Ale zawsze mozna zadzwonic i spytac kiedy beda. Robia wszystko z super drewna ladnie i schludnie.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”