julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

11 lut 2012, 20:03

No wg tych tablic Dawid powinien być dziewczynką :ico_haha_01: i teraz w brzusiu też mam dziewczynkę :ico_haha_01: - zobaczymy jak USG do tych mądrości się ustosunkuje :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2012, 23:53

dzisiaj Milena zrobiła (jeszcze prawie w "locie") kupsko do nocnika :ico_szoking:
Czym była bardzo, ale to bardzo zmartwiona, mówiła "ble", nie podobało jej się to, mimo, że brawa były, wesołe okrzyki itd...
węszę problemy

wstała i nie chciała już usiąść, po czym... dokończyła dzieło w pielusię :ico_olaboga:

julchik22

12 lut 2012, 15:38

Oj Martalka rozumiem Cię... Dawiś też za nic nie chce usiąść na nocnik alni na sedes z nakładką - złości się bardzo, wywija... Udaje nam się łapać siusiu do kubeczka plastikowago po lodach. Zdejmuje mu pieluszkę, mówić zrób synku siii i on przeważnie sika (jeśli mu się akuret chce oczywiście), ale stara się zrobić to tak żeby troche koniecznie trafiło na podłogę :ico_haha_01: Może powoli będę podstawiała nocniczek (jakiś całkiem inny - nowy). Moja koleżanka mówiła że u niej sprawdziło się z synkiem siusiu po dorosłemu bo też za nic nie chciał na nocki - kupili podstawkę pod sedes, na któej on stawał i sikał. Narazie pojęcia nie mam jak mam łapać kupkę :ico_noniewiem: Na pewno uzmysławiam Małemu jej robienie za pomocą odpowiednich dźwięków i wie o co chodzi. Generalnie znacznie mniej mamy teraz mokrych pieluszek - dziennie Małemu się zdarza zasikać ok 4, a tak częściej mu proponuje zrobić siii do kubeczka i narazie działa - czasem odnoszę wrażenie że trzyma sik i czeka kiedy mu zaproponuję, a ja doczekać się nie mogę kiedy zacznie mi to jakoś werbalnie lub niewerbalnie sygnalizować :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lut 2012, 15:54

fajnie, że chłopaka można właśnie tak zainteresować tematem :ico_haha_01: Patent z kubeczkiem super :ico_brawa_01:
U naszych chłopaków impulsem do nauki były:
-toitoi w przypadku bartka (do tej pory uwielbia publiczne kible :ico_noniewiem: zawsze mu się zachciewa jak mijamy jakiś śmierdzący wychodek, albo jak zobaczy w CH znak z chłopkiem i babką
-drzewka i sikanie na trawkę w przypadku Damiana.

A dziewczyna? musi siąść i kicha póki co (ze wzgl na pogodę też).
:ico_noniewiem:

[ Dodano: 12-02-2012, 14:55 ]
ale faktem jest, że ona siada, tylko nie siusia prawie nigdy na nocnik.
A wczorajsza kupa ją po prostu zdegustowała :ico_haha_01: taki smrodzik w jej pięknym czerwnym nocniczku :ico_haha_01:
Swoją drogą, super nocniki były tu w Lidl. Takie na dole ogumowane, że nie uciekają. Plastik mocny. Kształt fajny. Nie uciska dupki.

julchik22

12 lut 2012, 17:51

Martalka, a kiedy te nocniczki w Lidlu były? Dawno?

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lut 2012, 19:14

nie wiem, tutaj to jakoś miesiąc temu, moze mniej.
Ale wiem, że polski Lidl czasami innym rytmem idzie (np. frytkownice były z miesięcznym odstępem, ale identyczne, niedawno w PL były maszyny do chleba, tutaj niebawe mają być). Na stronce Lidla będzie reklama jakby co.

[ Dodano: 12-02-2012, 18:16 ]
Julchik, jak na zawołanie, od jutra w PL sa te same nocniki (i nakłdaki na sedes dla maluchów)

Obrazek

[ Dodano: 12-02-2012, 18:17 ]
ale fuks :ico_brawa_01:

julchik22

12 lut 2012, 20:16

Super Martalka :ico_brawa_01: - dzięki! Rzeczywiście fuks - jutro Mężulek rano kupi bo ma Lidl po drodze do pracy :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

13 lut 2012, 09:42

własnie mialam pisać że w Lidlu od dziś ma być dzień dla dzieci.

nasz wczoraj przed kąpielą usiadł na nocnik i patrzył jak "Pan Siusiak" oddaje siusiałki do nocnika. Prawie wsadzał głowę między nogi tak był tym zafascynowany. :ico_haha_01:

wczoraj był dla mnie mega udany dzień. poszłam do szkole do Lumpka i wyszukałam dla małego kilka ciuszków. wyszukałam super kurtalkę na jesień (bo na teraz za duża) taką wiatrówkę coś, do tego majtasków ze 3 pary, polówkę sliczną i dwie pary krótkich spodenek. i za to wszystko zapłaciłam 16zł z gorszem :ico_haha_01: chyba będę tam wskakiwać co dwa tygodnie :ico_haha_01:

julchik22

13 lut 2012, 13:52

Mamy nocniczek :-D Teraz bym chciała żeby Dawiś siedział na nim z podobnym zachwytem jak Tobiś, albo przynajmniej bez protestów :ico_oczko: Fajne rzeczy są w Lidlu dla dzieci - kupiłam małemu rajstopki i koszulki :-) A nocniczek wybrałam biały z dwóch powodów - 1) nasz stary jest zielono-niebieski, a Dawid go nie lubi, więc żeby nie był podobny; 2) Kinga Cherk również poleca białe nocniczki ze względu na to że łatwo jest ocenić kolor moczu dziecka i wyłapać że coś ewentualnie może być nie tak... Chociaż wyglądowo najbardziej mi się podobał czerwony, ale mam sentyment do tego koloru :ico_oczko:

[ Dodano: 13-02-2012, 13:40 ]
Dawid przymierza mamy czapę :ico_haha_01:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lut 2012, 14:53

ale świetny mały Jeż! :D

My właśnie mamy czerwony. Milena sama wybrała taki. :D

Wróć do „Przedszkolaczki”