delicja, to, że objawy wyglądają podobnie to jeszcze nie świadczy o alergii

Moim zdaniem to zbieg okoliczności. Julka tez miała załzawione oczka podczas przeziębienia...
Syla masz rację, nie ma co dzieci porównywać, chociaż z jednego miesiąca to wcale nie znaczy, że muszą potrafić wszystkie naraz to samo. Ja tam się nie przejmuję... Prędzej czy później Julka zacznie chodzić, a raczkować wcale nie musi... Wiele dzieci nie raczkuje. Chociaż nie ukrywam, że chciałabym zobaczyć ten jej pierwszy kroczek... ale poczekam cierpliwie

Nie możemy się nakręcać, że jak jedno dziecko umie coś już tam robić a moje nie, to znaczy, że coś nie tak

To co piszą w różnych książkach itp na temat rozwoju dzieci to jest tylko wskazówka, co nasze dzieci MOGĄ już potrafić, ale nie jest napisane, że MUSZĄ.
Mnie lojalnie ortopeda uprzedził, że w związku z tym, że Julka miała tę poduszkę frejki na bioderka to może ruchowo rozwijać sie wolniej niż inne, dlatego nie stawiam jej wymagań. Ona i tak jest żywym dzieckiem, dlatego wrzucam na luzik
[ Dodano: 2007-12-08 ]
Delicja przestań czytac bo wyczytasz za duzo
moze ząbki jej idą a jak jest katarek to i oczka łzawią nie doszukuj się kochana bo sie zamartwisz
mądre słowa
Syla

Słuchaj się nas trochę
Delicja
A małej połóż na noc wyżej poduszkę to będzie jej lżej oddychać, ja tak robiłam i pomogło, bo fluczki swobodnie wyciekają
Ale jak musisz już iść to dobranoc, kolorowych snów