Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2010, 16:19

Witam

nie mam kiedy do Was zagladnac, moj P. siedzi teraz w domu, bo zwolnil sie z pracy i calymi dniami okupuje kompa, ja doprpowadzam mieszkanie do porzadku, bo jest straszny syf, piore i nie ma konca, a do tego maly jest nieznosny, z reszta to nie nowosc, po powrocoe z Polski jest jeszcze gorszy niz byl.

Wczoraj po poludniu mial goraczke 39 na noc to samo, dostal nurofen i mu przyszlo , ranbo obudzil sie i mial 38 jak na razie nie ma, nie wiem od czego mogl miec ta temperature, nosek ma zapchany , w nocy cuezko oddycha.

Postaram sie odezwac i napisze jak minely u nas swieta i w ogole.

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2010, 18:09

Pati85, witaj
pewnie Eris zlapal jakiegos wirusa...
yoannano o mialas udany dzien :ico_brawa_01:
Adiaczekam na fotki :-D
Dana faceci...co by nie napisac bedzie malo...

u nas to samo no moze ciut ciut lepiej ale nie zapeszam :ico_noniewiem: bo penie jutro bedzie pogorszenie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

10 sty 2010, 19:00

a faceci...co by nie napisac bedzie malo..
No i masz racje kochana juz szkoda na nich slow

My dzis zrobilysmy to o czym ty mowilas pare dni temu zaryzykowalam i wzielam wiwie na snieg zeby sie pobawial albo sie rozchoruje bardziej albo jej przejdzie to przeziebienie
:ico_oczko: :ico_noniewiem:

wiecie co ogolnie jestem zmeczona psychicznie i fizycznie juz ma dosc mam nadzieje ze to miie bo mam ogulna apatie do zycie zloszcze sie o wszystko nawet brak mi cierpliwosci do wiwki chyba juz jest zle ze ,mnna To zle ze juz brak mi cierpliwosci nawt do niej przeciez ona jest malutka a mimo to w kurza mnie jej darcie placz i to ze budzi sie w nocy znow przez te zebiska Chyba jestem zla matka :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2010, 19:38

dana, heee no to ja tez jestem zla matka :-)
Ile razy to mnie Iga wkurzy :ico_zly:
taki nasz los a cierpliwosc coz mysle ze to mija z wiekiem :ico_noniewiem: im sie jest mlodszym tym sie ma wiecej cierpliwosci ...w drugim zyciu walne sobie dziecko po 18-stce :-D
no i mam nadzieje ze WiWi minie jednak :ico_sorki: trzymam kciuki&&&&

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

10 sty 2010, 20:35

hejka kobitki,
Marta--To ty przechodzisz to z czym ja sie borykalam,bo OScarek mial te zapalenie krtani bardzo czesto i tak jest jak ci lekarze mowia,tzn nie podaje sie sterydow bez potrzeby,tylko juz w ekstremalnych warunkach.Nie ma co obciazac organizmu.NA wirusa krtani niestety nic nie pomoze i jak juz raz sie u was pojawil to teraz neistety ale bedzie bardzo czesto powracal.U nas trwalo to dobry 8miesiecy ale na szczescie krotko przed porodem Eryczka uwolnilismy sie od niego.Coprawda teraz jak OScarek jest przeziebiony to tez tak troche krtaniowo ale to juz nei to co bylo.
Napewno bedzie dobrze,nic sie nie mart,Iga juz duza dziewczynka,,gorzej z malenstwem.

Dana--Oj ci faceci to czasem przeginaja.Bardzo wspolczuje ci tych relacji z m,ale jak kuba Bogu tak Bog Kubie.Nie narzucaj sie,a moze wkoncu przemysli :ico_zly: :ico_zly:
A jak Ada w szkole?mam nadzieje ze nauczycielka nie wypowiedziala juz tych magicznych slowek :ico_puknij:

Adia--Wspolczuje nocek i wogle marudek KAcperka.
JA wlasnie dzis odkrylam nowego zabka Eryczka i nawet dobrze zniosl jego przebicie :ico_noniewiem: Widzialam ze czasem paluszka zgryzal ale nic pozatym.
No i sie musze pochwalic ze moj synus pieknie spi w lozeczku.Dzis spalismy do 10godz rana :ico_sorki: :ico_sorki:

Pati -zdrowka dla Eryczka.Pewnei to wirusowka.
A u was paracetamol nie dziala??Bo nurofen jest dosc mocnym lekiem.

Zirca--Zlobek czy przedszkole napewno maja dobry wplyw na malucha.Chyba czasem mnie jak czlowiek sie oczyta bo za duzo wiedziec to tez niedobrze :ico_nienie: :ico_nienie:
Wyjatkiem jest zle tolerowanie innych grup rowiesniczych przez malucha,ale do wszytskiego mozna sie przyzwyczaic.

A jak u was wyglada zima??
U nas mizernie,malo sniegu,o mrozie tez mozna zapomniec.

pozdrawiamy

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 sty 2010, 22:15

Witam się wieczorowo :ico_oczko:
U nas dzionek miło i spokojnie poszliśmy na spacerek więc nas trochę przymroziło :ico_oczko:
Chyba jestem zla matka
to ja tez się pod tym podpisuję :ico_haha_01:
Pati85, witaj :-)
A jak u was wyglada zima??
U nas mizernie,malo sniegu,o mrozie tez mozna zapomniec.
u nas zima na całego jak nigdy w Irl. bo tu zawsze jest łagodna zima na plusie...
mmarta81, trzymam kciuki za poprawe u Igi :ico_sorki:
a tu kilka fotek

Obrazek

Obrazek
a to jak dzis zasnoł z ręką w słoiku :-D

Obrazek
dzisiejszy spacerek :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2010, 22:37

sarenka, dobrze ze to sie zaczelo u Igi tak po roku :ico_sorki: bo u takich malenstw to masakra zaraz trzeba jechac do szpitala :ico_olaboga: to ja bym tam co tydzien byla :ico_noniewiem:
mam nadzieje ze minie jej to tak jak Oskarkowi :ico_sorki:
powiedz ile tak razy musialas podac ten steryd ?????
widzisz w Polsce mowia od razu podawac pierwsze obiawy i szybko dac a tu nie dawac czekac do ostatecznosci bo tylko 1 na 10 wymaga strydu wtedy wezwac karetke dostanie zaszczyk wiec zupenie inne szkoly....
no ale juz od czasu wyjazdu do polski miala to 2 razy i 2 razy nie podalam to ile juz jej zaoszczedzilam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
adia26, jaaaaa znowu mu wloski urosly !!!!! slicznego masz synka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ale ze tak zasnol z reka w tej zabawce to normalnie leje :ico_smiechbig:
co te dzieciaki nie powymyslaja :ico_haha_01:

ja dzis znowu kapalam sie z Iga :ico_haha_01: oststni raz nie chciala do mnie do wanny wejsc,dzis weszla ale zabardzo jej sie nie podobalo :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

sarenka, pytalas o zime... u nas jest snieg o dziwo...zreszta na nk wkleilam fotke balwana jakiego z Iga ulepilysmy...pierwszy raz od 6 lat jak mieszkam tutaj lepilam balwana bo bylo z czego

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

10 sty 2010, 22:58

adia--super focie,a Kasperek uroczy :ico_haha_01: ma super fryzurke ,,na czasie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Nie zmarzl w raczki bo widze ze bez rekawiczek?

Marta--ja w sumie ani razu nie musialam podawac sterydu a czasem OSci tak krtaniowo kaszlal ze mialma stracha ze sie udusi.
RAz jedyny wyjezdzalam akurat do Polski i wtedy zaatakowala go krtan to wyprosilam lekarza o lek bo balam sie ze w drodze cos moze sie stac a to 10godzin.To byl wyjatek,dal mi te tableteczki rozowe ,bodajze az 6 czy 8 musialam rozpuscic w wodzie i mu podac,ale i tak lekarz nie byl przychylny bo twierdzil ze nie ma takiej potrzeby.TAk pozatym wyjatkiem ani razu nie dawalam sterdyu.To juz daja jak dziecko sie dusi,ale wiadomo ze czasem moze byc za pozno,,,bynajmniej ja tak zawsze myslalam.Wiem co przezywasz wiec ci wspolczuje ale badz dobrej mysli.
Jak cos to do wilgotnego powietrza z nia wyjdziesz albo do zaparowanej lazienki--to naprawde pomaga.U OScarka tez sie te wirusy krtani zaczely w wieku Igusi :ico_noniewiem:

JA chcialam wczoraj ulepic balwanka z OScim ale snieg wogole sie nei lepil wiec odpuscilismy.

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2010, 23:19

sarenka, moze mi sie tez tak uda i nie bede musial jej tego strydu podawac :ico_sorki: i moze jej tez tak minie jak jemu :ico_sorki:
dalas mi nadzieje :ico_sorki:

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

10 sty 2010, 23:27

Marta--jak krtan jest chora to sam odglos kaszlu przeraza.Piszesz ze ma katarek,wiec jak bedzie miala wyczyszczony nosek to i tez lepiej jej bedzie oddychac.Napewno podwyzasz jej glowke do snu??
Nie martw sie.My kilkanascie razy to przechodzilismy i do tego tez bylam w drugiej ciazy,zarwane noce,ciagle obawy,a dalismy rade.MImo ze dla mnie slyszalo i widzialo sie to okropnie to dla lekarzy nie bylo to jeszcze takie grozne.Tak wiec nie martw sie,trzymaj sie kochana.
Steryd to napradwe nie wyjscie z sytuacji :ico_nienie: :-)
Spokojnej nocki,uglaskaj dzidzie.Spijcie spokojnie

Wróć do „Przedszkolaczki”