Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2010, 23:50

sarenka, odciagam jej katarek w dzin i oczywiscie na noc,ma materacyk podniesony specialny wklad do kontaktu dla dzieci ulatwiajacy oddychanie -reczniki mokre na kaloryferach-wszystko co moge robie :ico_sorki:
a ten kaszel...masakra jak szczekanie psa :ico_olaboga:
oby juo bylo lepiej
dobranoc :ico_spanko:

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

10 sty 2010, 23:54

JAk wirus wdranza w organizm to najgorsza jest pierwsza doba i wtedy ten kaszel slyszy sie jak szczekanie psa,,dokladnie tak,a potem juz ustepuje ten najgorszy odglos.BYnajmniej bylo tak u nas i tez lekarze mi mowili.
A jak dlugo utrzymuje sie u was ten wirus??u nas przewaznie tak do tygodnia z czego pierwsze cztery dni byly gorsze od pozostalych.

Dobranoc :ico_spanko:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2010, 00:09

sarenka, no te 3 doby to ciezko jest pozniej juz lepiej jak 3 doby wytrzymam bez sterydu to juz wiem ze bedzie ok ...tylko na jak dlugo bo oststnio mialam tylko tydzien spokoju :ico_szoking: i od nowa...
dobranoc :ico_spanko:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 sty 2010, 14:19

Hej u mnie cała noc przespana od tygodni :ico_brawa_01:
Kacper śpi i na śpiocha podciełam mu trochę włoski koło uszek bo mu już tak sterczały, no nie wiem czy on teraz lepiej wygląda :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Dzięki za kom. dziewczyny :-)
Sarenka Kacper ma rękawiczki tylko zaraz je ściąga i potem marznie w te łapy :ico_noniewiem:
Marta Sarenka wpółczuje tych przejść z dzieciaczkami ja tylko się modle by go jakieś choróbsko wstrętne nie brało,ostatnio dostałam zaproszenie ze szpitala by go zaszczepić na grypę AH1N1 ale raczej nie skorzystam bo,z tego co wiem to nikt się nie szczepi jakoś nie ufam tym szczepionkom :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

11 sty 2010, 16:43

adia--ja slepota jestem,,,potem dojrzalam te rekawiczki i zapomnialam dopsiac.Wybacz :ico_puknij: :ico_puknij:
Synus uroczy,,,naprawde ma ciekawa urode,do tego te wloski,mhhh :ico_haha_01:

NA szczescie dzieciaczki mi juz nie choruja,wiec problemy z glowy.Bo nie ma to jak brak zdrowia.W sumie Oscarek ma 3 latka a tylko raz mial antybiotyk na zapalenie ucha.

marta--to faktycznie czesto cgoruje Igusia :ico_noniewiem: OScarek mial raz na pare tygodni i dla mnie to bylo juz czesto.Tymbardziej wspolczuje.PEwnie steryd oslabil jej organizm :ico_noniewiem:
a dzis jak sie czuje malutka??i wogole ty?

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

11 sty 2010, 20:58

Witam, odrazu dodam, ze ja to tez chyba naleze do tych wyrodnych matek :-)
Oczywiscie jak wszystkie mam takie dni ze wscieka mnie wszystko i nie mam juz sił do Filipka.
Jeszcze niedawno sie chwaliłam ze przespał cała noc, no coz sielanka sie skonczyła nadal ryk w nocy. Jeszcze wczoraj nie chcial zasnac i do 22.30 nie spał :ico_olaboga: oj musiałam z łozeczka go wyjac bo tak płakal i na za zadne skarby nie chciał tam wracac, wiec zasnał na kanapie, potem go przeniosłam.
Spał az do 9 rano, a potem po południu tez nie chciał spac dopiero przed 16 usnał na godzine, az sie boje jak dzis bedzie :ico_olaboga:

Marta fajny posmysł z tym kompaniem tez bym musiala tak z małym wskoczyc do wanny :-D no i zdrowka zycze dla Igusi.

adia26, sliczne zdjecia, Kacepr to ma super te włoski, obcianałas juz go??

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sty 2010, 23:52

adia26, wiesz ja sie ciagle zastanawiem co do AH1N1 i nie wiem jeszcze czy Ige zaszepie ...jakbym mieszkala w PL to bym nie szczepila ale jednak tu sporo tych przypadkow ....
sarenka, Iga tak srednio...raczej tak samo jak wczoraj :ico_noniewiem:
meczy mnie spanie z nia w lozku... :ico_noniewiem:
wiola85, czesem naszym dziecom odbija -a my sie wkurzamy bo szybko przyzwyczajamy sie do dobrego-jak nam ladnie spia i sa grzeczne...

powiem Wam ze tak mam jakos nisko ten brzuch :ico_ciezarowka: wiec albo jednak chlopiec albo od noszenia Igi tak mam go na dole...
nic 14.1 o godz.9-15 sie dowiem :ico_haha_01: oby tylko malenstwo bylo zdrowe i zadwolone :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2010, 15:49

Dzien dobry my byliśmy na grupie uczyliśmy się dziś jak wiązać dzieci chustą nawet spróbowałam Kacpra zawiązać ale mu się nie podobalo i zaraz go odwiązalam,ale powiem wam ,że jak Bóg da przy drugim dziecku kupuję chustę npo rewelacje ,babki wiązały takie maluszki po 5 miesięcy a te od razu zasypiały :-D
A i sprzedaję swój wózek mam już klientów więc mam nadzieję ,że pójdzie kupię spacerówkę maclarena podobno rewelacja :ico_noniewiem:
Jakoś ma dziś nie ciekawy ten dzień okres mam i czuję się fu a do tego child benefit mi nie wpłynoł a sienko nam teraz się bardzo przyda, muszę tam zadzwonić czy mi cofneli czy coś :ico_noniewiem:
Mart ja od początku u ciebie na chlopca stawiam :-D

[ Dodano: 2010-01-12, 14:52 ]
sarenka, wiola85, dzięki za miłe słowa o moim synku :-D

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

12 sty 2010, 16:02

Hej
sarenka, kochana Ada narazie ma spokoj nic pani nie powie wiecej po mojej interwencji ale generalnie te dzieci sie nie ucza i nauczyciele sa sflustrowani bo najlepsze uczennice spadly bardzo nisko a najgorsze to ze egzaminy ich czekaja

mmarta81, Coz kochaniutka moge ci powiedziec tylko zyczyc szybkiego powrotu zdroweczka Iguli :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

adia26, super fotki A co do smiesznych pomyslow naszych dzieci to Wiwi wlasnie wczoraj czy przedwczoraj po kapieli ubralam ja i poszlam na chwile do lazienki a ona za mna ja zjelam sie sprzataniem po kapieli po czym slysze ze wiwa z czegos cieszy wiec sie odwracam a ta w pizamie wlazla spowrotem do brodzika w ktorym jeszcze nie spuscilam wody po kapieli a cieszylo ja to bo wiedziala ze ma na sobie pizame i wlasnie wszystko na niej mokre :ico_olaboga: :-D A jak zawolalam mojego zeby zobaczyl co zrobila jego gwiazda to z radochy az piszczala :-D
wiec albo jednak chlopiec albo od noszenia Igi tak mam go na dole.
Ja tam ze zdjec mam wrazenie ze jest jak najbardziej normalny moze wydaje ci sie kochana?

No u nas to spanie to przeklenstwo Dzis od 13 wisiala na cycu bo miala isc spac i skonczylo sie ze wycyowala sie i nonono po spaniu lazi teraz jak jakas zmora i nie zamierza isc spac czekam az ja Ada uspi moze jej pujdzie lepiej zreszta jej ostatnio idzie sprawniej to usypianie bo mnnie to ona chce na cyca wykorzystac I puzniej sie drze w nieboglosy :ico_olaboga: :ico_olaboga: wlasnie zaczela koncert :ico_zly: :ico_olaboga: RATUNKU !!!!
I jeszcze te noce chodzi spac najwczesniej 21:30 to wtedy mam radoche a tak to przed 24 normalnie i budzi sie jescze ze 2 razy w nocy :ico_olaboga: wiola85, To ja mam tak caly czas :ico_placzek:

[ Dodano: 2010-01-12, 15:34 ]
Dobra uspilam ja ale oczywiscie bez koncertu sie nie obylo Ja nie rozumie tych malych ludkow spac sie chce a walcza ze soba do upadlego a po co to wystarcz sie przespac i miec z glowy zmeczenie i przy tym rzodzicow by sie nie zloscilo A te male uparciuchy na swoim chca postawic i koniec

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

13 sty 2010, 13:25

:ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Poszlysmy dzisiaj z Nina na sanki, nie chciala jezdzic bo ona uwielbia zjezdzalnie, wiec poszlysmy na zjezdzalnie, ja zanim zauwazylam ze ona sie wspiela na sam dol zjezdzalni chce ja wziac ale nie zdazylam podejsc, a ona sie poslizgnela i spadla na czubek glowy! i wygiela sie tak jak luk i spadla na ziemie ;( kurde tak sie o nia balam, podnosze ja, troche plakala i po chwili juz pomaszerowala i zjezdzala dalej ;( ale kurde boje sie ze moglo jej sie cos stac - co prawda miala kombinezon na sobie, kaptur na glowie, pod nim gruba czapke, spadla na 10cm snieg ale wygladalo to okropnie i jak sobie przypominam to mam dreszcze - na domiar zlego przyszlysmy i odrazu usnela w lozeczku z butelka wiec nawet nie moge jej poobserwowac - ;( o wlasnie wstaje moje malenstwo kochane - jej jak ja ja ubostwiam :) ide ja poprzytulac i wycalowac - a tak poza tym to mam malo czasu bo wychodze rano wracam wieczorem - jutro juz w domu caly dzien wiec moze napisze wtedy cos wiecej :)

Wróć do „Przedszkolaczki”