Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 wrz 2008, 22:32

aniadavid, a superrr jutro bede fotki i opisze co nieco jak było.....

[ Dodano: 2008-09-09, 11:35 ]
Piotruś bardzo zadowolony,prezenty bardzo mu sie podobały,wyszalał sie,wybawił za wszystkie czasy tak więc impreza udana,tylko że dziś w nocy sie rozchorowł :ico_placzek: teraz spi obok na kanapie,wymiotował co chwile brzuszek go bolał,całą noc nie spaliśmy,dziś tez nie poszedł do przedszkola,mam nadzieje że jutro bedzie lepiej.

[img][img]http://img75.imageshack.us/img75/3558/p1020200cf6.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img75.imageshack.us/img75/7853/p1020201jj4.jpg[/img][/img]

Awatar użytkownika
aniadavid
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

09 wrz 2008, 18:08

Torcik wyglada smakowicie :)

SZkoda malego jak sie tak meczy :( Ale moze to z tych wrazen :ico_oczko:
SZybkiego powrotu do zdrowia zyczymy :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 wrz 2008, 10:08

aniadavid, u nas to chyba jakis wirus panuje,bo napierw wzieło mojego chszesniaka,potem moj ą siostre,potem moją mame,potem piotrusia,a teraz to i mnie brzuch boli....ehhhhh do tego oczywiscie tradcyjnie Piotruś ma katar.......boże tak szybko....ąz sie boje myślec co dalej.......My mieliśmy już zebranie w przedszkolu...kurcze troche dużo tych wydatków :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
aniadavid
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

11 wrz 2008, 20:54

No i ja jestem dzis po zebraniu w przedszkolu. Tez szykuje sie u nas dodatkowy wydatek. Wprowadzili ksiazki dla dzieciakow. Jedna wycinanke wyginanke i druga w formie kolorowych opowiadan z pytaniami dla dzieci i rodzicow. Fakt ze bylo glosowanie kto jest za ale jesli dziecko ma isc za rok do zerowki to stwierdzilismy ze moze bedzie to i dobre przygotowanie do nauki :-)
Ale okaze sie w praktyce.
No i czeka na dzieci wycieczka do lasu :-)

Moj David tez ostatni tydzien przechodzil z katarem i kaszlem. Myslalam ze juz jest ok bo przez dwa dni nie kaslala i nosek byl w porzadku a tu dzis znow slyszalam pokaslywanie :ico_olaboga:
A tak czekalam zeby byl zdrowy i go zaszczepic :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Magda Sz.
Zrobiłem Magistra z forum!

13 wrz 2008, 10:22

aga216, wybacz :ico_sorki: spoznione ale bardzo szczere zyczonka dla Piotrusia i wielki buziak :-D Obrazek
ale jesli dziecko ma isc za rok do zerowki to stwierdzilismy ze moze bedzie to i dobre przygotowanie do nauki
jak to to juz jest pewne ze zerowka w Polsce bedzie od 6 lat??? :ico_szoking:
aniadavid, mam nadziej ze z zabkiem Davidka bedzie wszystko w porzadku :-)

Przepraszam ze was zaniedbuje ale ostatnio pracuje 5 dni w tygodniu a jak jestem w domu to mam duzo do zrobienia no i z dziecmi chce posiedziec wiez rzadko wchodze na TT bo mi to duzo czasu pochlania :ico_noniewiem:
Olek w przedszkolu jest szczesliwy widze ze coraz wiecej slowek po anglesku zna no i szybciej je przyswaja niz w zeszlym roku :-)
U nas tez jakis wirus panowal lekarka powiedziala ze to jelitowy i wszyscu biegalismy do kibelka :ico_olaboga:
Dzisiaj wyjatkowo ladny dzien na tej holernej wyspie wiec jedziemy na wycieczke do lasu bo ja mam pierwszy wolny weekend od 7 tygodni :ico_olaboga: uff i teraz juz chyba tylko w srodku tygodnia bede pracowac :-)

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 wrz 2008, 12:35

aniadavid, u nas ksiązeczki to juz w tamtym roku były,i składały sie z 3 czesci,teraz pani na koniec oddała je całe wypełnione przez Piotrusia,i powiem ci że super pamiątka,bo mozna sobie porównac jak malował na początku a jak teraz.U nas w tamtym roku była wycieczka do Opola,a w tym roku to jeszcze nie wiadomo. A co do chorób,to Piotruś w piątek została w domu i cały dzien leżał,bo tem miał 39 st i katar,i bardzo żle wyglądał,dzis jest lepiej bo gorączka przeszła a le katar nadal jest,szczerze to liczyłam że troche pożniej zaczną sie chróbska a tu masz...... :ico_placzek:

Magda Sz., Dziekujemy za życzonka!!!Piotruś tez w tym roku bedzie sie uczył angielskiego w przedszkolu,ciekawe co z tego wyjdzie.

A wiecie co u nas to rano było 8 stopni a teraz jest 12 kurcze zimno brrrr.

poccoyo
Trzy tysiące lat minęło...

13 wrz 2008, 18:19

witam Was po długiej nieobecności...

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
a to moja prima balerina...na pierwszych zajeciach baletu...

Awatar użytkownika
aniadavid
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

13 wrz 2008, 20:43

Super zdjecia. Fajna sprawa takie zajecia baletowe dla dziewczynki. Przyznam ze sama chodzilam przez rok w pierwszej klasie podstawowki, ale malo co z nich pamietam.

Jesli chodzi o wczesniejsze pojscie dzieci do szkoly to ja sama tak do konca nie wiem czy juz to przeszlo ale Panie w przedszkolu mowily ze jest to przygotowanie dzieci to wczesniejszej szkoly wiec chyba raczej przeszlo a jesli jeszcze nie to pewnie napewno przejdzie :ico_noniewiem:

Zabki dzieki bogu na razie w porzadku, ale tak mi sie wydaje ze mu ten zabek cos sciemnial. :ico_noniewiem: w poniedzialek umowie go na nastepna wizyte u dentysty to wtedy zobaczymy. :-)

I ja tez sobie tak myslalam przez ostatnie dni ze ksiazki to naprawde fajna sprawa juz dla takich dzieciaczkow :ico_haha_02:

Zawsze sie czegos naucza :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Lady
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

14 wrz 2008, 09:26

witam

ojej wieki temu juz tu nie zaglądałam , :ico_sorki: :ico_sorki:

widze że u was temat przedszkolny , u mnie Ola jeszcze nie poszła w tym roku do pkola , chodziła w wakacje i jak ja chodze na kursy to mamy przez organizatorów zgodzona opieke dla dzieci w przedszkolu to moja Olcia niechce wyjśc do domu , ostatnio to tak płakała że pani ją musiała na duł odprowadzić i jeszcze mówiła że ona będzie spać w pkolu :-D :-D :-D

szkoda mi jej , no ale niestety u nas pkola przepełnione i nie było mowy żebyśmy sie dostali ,maja bardzo surowe kryteria :ico_olaboga: może na przyszły rok będzie już łatwiej :ico_sorki:

co do wcześniejszego pójścia dzieci do szkoły to wyrażam kategoryczne NIE , jestem członkiem rady rodziców w szkole podstawowej do której chodzi mój syn i powiem wam że wielu rodziców tam nad tym debatuje i mamy różne listy do premierów napisane , dobre dla dzieci było by takie przygotowanie , ale w przedszkolu a nie szkole , wyobraźcie sobie że szkoły są strasznie przepełnione w klasie syna jest 32 dzieci , a pomyślcie że wcześniejsze pójście do szkoły wiąże sie z połączeniem roczników 2004 i 2003 i jakie to szanse będą miały nasze dzieci w tak licznych klasach , większość szkół nie jest nawet do tego przygotowanych , a to trzeba myśleć przyszłościowo że to nie tylko podstawówka będzie przepełniona , bo i gimnazjum liceum i potem daleko w przyszłość marne szanse na lepsze studia ,

no przyszłam po tak długim czasie i sie na wymądrzałam :-D :-D :-D :-D :-D

pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
Magda Sz.

14 wrz 2008, 11:13

Piotruś tez w tym roku bedzie sie uczył angielskiego w przedszkolu,ciekawe co z tego wyjdzie.
na pewno mu sie spodoba :ico_brawa_01: dzieci latwo sie ucza bo maja chyba z tego frajde :ico_haha_01:
Edytka zagladaj czesciej :ico_brawa_01: i opowiadaj o slicznej primabalerinie :ico_haha_01:
Jesli chodzi o wczesniejsze pojscie dzieci do szkoly to ja sama tak do konca nie wiem czy juz to przeszlo ale Panie w przedszkolu mowily ze jest to przygotowanie dzieci to wczesniejszej szkoly wiec chyba raczej przeszlo a jesli jeszcze nie to pewnie napewno przejdzie
no ciekawe bo kurcze plany mi to psuje :ico_placzek: chcielismy wrocic do Pl tak zeby Olo zaczal zerowke czyli gora za 2 lata w sumie poltora roku juz mozna powiedziec wczesnien planowalismy w przyszle wakacje ale chyba jeszcze nie no i teraz klops niw wiem co robic :ico_noniewiem:
dobre dla dzieci było by takie przygotowanie , ale w przedszkolu a nie szkole ,
popieram w 100% tez nie jestem za wczesniejszym pojsciem do szkoly po co zmieniac cos co dziala od lat dobrze :ico_puknij: nie maja tam w rzadzie czym sie zajac?

[ Dodano: 2008-09-14, 11:15 ]
no przyszłam po tak długim czasie i sie na wymądrzałam
haha zagladaj czesciej i wymadrzaj sie ile chcesz-to faktycznie same madrosci :ico_brawa_01:

Wróć do „Przedszkolaczki”