Kasia3
Umiem skakać na skakance po całym forum

11 sty 2008, 23:40

Cześć mamusie i dzieciaczki !!!!
ALe mnie tu nie bylo !!!!!
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2008 !!!!
Aga 78 to twoje dziecko jest jak ja bylam dzieckiem, no i jestem lewkiem, moja mala jednym dniem minela sie z lewkiem jest panna, ale jest ruchliwa niesamowicie i ciagnie i wszystko chce chwytać. A leżenie i siedzenie to juz nie jest takie zabawne, stanie i gryzienie wszystkiego to jest dopiero cos, A odgłosy to wydaje takie jak by gadala z nami.
Przepraszam, że się nie odzywam ale mała zabiera mi cały mój czas.
Buziaczki :-D

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

12 sty 2008, 11:30

Czesc Dziewczyny i Dzieciaczki!!!
Przepraszam ze mnie tyle nie bylo ale tyle sie dzialo!!!
Nelinka zaliczyla pierwsza chorobe-trzydniowke.Miala 40 stopni goraczki wymiotowala i miala biegunke.Lekarka myslala ze to wirusowe zatrucie i dala jej zastrzyki bo panuje teraz mala epidemia u nas.Na szczescie juz wszytsko dobrze i dzis konczymyu zastrzyki :ico_brawa_01:
Obiecuje nadrobic zaleglosci juz niedlugo i napisze wiecej co u Nas noi poczytam co u Was!!!
Buziolki!!!

Kasia3

12 sty 2008, 17:44

martuunia1, jak dobrze, że już po wszystkim. Buziaki dla twojej Nelci!!!
JAk tak słucham o chorobskach wszych dzieci to aż ciarki mnie przechodzą. Jak takie coś spotka nas to ja nie będe miała pomocy z nikąd. Mąż szkoli się przez 8 tygodni, a jak ma wolne to pracuje. Dodatkowo teście nigdy nie odbierają telefonów, więc będa zdana na siebie i na autobusy!!!!!!!!!!!! :ico_szoking:
Ale numer.
Mam nadzieje ze długo tego nie doświadczymy, podobno jak się karmi piersią to raczej zarazki się nie czepiają!!! Oby!!!!
Nie pisałam wcześniej ale moja mała to odmówiła po 2 miesiącach jedzenia kaszki ryżowej, teraz śpi lepiej i jest bardziej radośniejsza. Nato wychodzi, że jeszcze jej brzunio nie był gotowy na takie wynalazki, więc zostaje cyc i herbatka rumiankowa Hippo, podawana łyżeeczką!!!!!!!! :-D

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2008, 18:24

Aga78 sorry ale to z vegetą to moim zdaniem pomysl kompletnie zly jeśli juz to tzreba bylo posolić ale też nie vegeta to sama chemia ja nic nie dodaje i mi osobiście te jedzonko smakuje
co do gondolki to u nas też ciasno ale przez zime chcę wytrzymać bo w spacerówce bedzie zimniej więc wytrzymamy ile sie da ale też planuje kupic śpiworek wiec powinno byc dobrze

Kasia3

12 sty 2008, 19:16

kasia1983, zgadzam się z tobą w 100%, wszelkie przyprawy NASZYM MALUSZKOM mozna zacząć podawać w pierwszym roku życia , to samo dotyczy mięsia !!!

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2008, 19:19

Hej!

My po kontroli, Tosia już ma czyste płucka ale przez jej seduszko dal bezpieczeństwa ma antybiotyk do jutra. A dzisiaj była taka ładna pogoda i nie mogłyśmy wyjść na spacer :ico_placzek:
My mamy jeszcze gondole ale też ciasno mimo, że Tosia drobna, a złości sie okropnie jak w niej lezy, ostatnio to musialam ją na ręce wziąść bo chciała świat oglądać. Lubi w foteliku samochodowym bo tam sobie siedzi, a mamy taki nakładany na stelaz od wózka. Jak się zrobi troche cieplej to zamieniam na spacerowke, bo ona się zanudzi tak na leząco.

Z tym jedzeniem jest jak jest, ale ona wszystko robi później, teraz dobiero zaczeła ładnie jeść ilościowo mleko i kaszke więc mam nadzieje, ze i słoiczki i łyżeczka jej się spodobają tylko trochę później. Postawiłam na cierpliwość. Codziennie po troszku. Wczoraj dałam jej szpinak, zjadła dwie łyżeczki a reszte wypluwała, ale jak spróbowałam to jej się nie dziwie, a ja lubie szinak, tylko ten słoiczkowy hippa jakiś taki niedobry. Jutro jej ugotuje coś sama bo niedziela.

Martuunia Fajnie cię usłyszeć i dobrze, ze Nelcia juz zdrowa jest.
Yvone Jakbym miała możliwość wykorzystać macierzyński to bym sie minute nie zastanawiała, niestety mi na studiach nie przysługuje, pospieszyłam się bo na stażu już tak... no ale cóż. Jeszcze mam tydzien zajeć- geriatria niestety- a potem zaczyna się sesja , przerwa miedzysemestralna i sesja poprawkowa, w sumie 5 tyg wolne od zajęć :) Byle dotrwać do wakacji- jejciu jak ja się nie mogę doczekac takiej pogody, zeby móc z Tosią cały dzien siedziec na polku w ogrodzie.

Dzisiaj był u nas ksiadz po kolędzie- pierwszy raz na nowym mieszkaniu i pierwszy raz z Tosią, ale mała byla grzeczna i wszystko ładnie się udało, no i w koncu moglismy rozebrać choinke bo nam już większość igieł opadła.

małolata
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

12 sty 2008, 19:57

Cześć kobietki i dzieciątka! :ico_buziaczki_big:
Przepraszam, że się tak wprosiłam, ale chciałam zobaczyć co tam słychać u "starych" znajomych :-D Wisienko i Kasiu, macie naprawdę ślicznych synków! Prawdziwi mężczyźni! :ico_brawa_01: :-D
Wisienko, przy okazji życzę dużo szczęścia na nowej drodze życia... :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2008-01-12, 18:57 ]
Pruedence, córunia- SUPER! Śliczna dziewczynka :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-01-12, 19:00 ]
Yvone, ale masz kudłate dzieciątko! Chyba nawet bardziej kudłate niż mój synuś! :ico_brawa_01: :ico_haha_01: My ostatnio włoski obcinaliśmy, bo jak uczesałam małemu grzywkę, to na oczka mu włoski wchodziły :ico_haha_01: A teraz taki zadbany chłopczyk! :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 sty 2008, 20:54

Ale fajowo sie nam zrobiło!!!
Małolata, dzieki za odwiedziny. Strasznie dawno Cie nie "widziałam" :ico_haha_01: Kubus bardzo sie zmienił, taki "dorosły" juz jest :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kasia3, no nareszcie i Ty sie znalazłas!!! :ico_haha_02: Wklej nowa fotke swojej corci, jestem ciekawa jak sie zmieniła. Pewnie duza juz panienka, co?

Martuunia, dobrze, że Nelcia juz zdrowa, ale ta trzydniowka to na prawde przechlapana musi byc. My mielismy tylko jedno chorobsko, ale wtedy dziecko sie zmienia nie do poznania. :ico_noniewiem:

U nas pogoda przepiekna, swieci slonko i jest w miare ciepło. Dzis 10 stopni na plusie wiec spacerek udal sie super. Szymek nie chce lezec, siedzi w spacerowce w pozycji połlezacej. Gdybysmy mieli gondolke na pewno by sie do niej nie zmiescił, jest bardzo dlugi. Chyba po tatusiu (196cm) :-D Chociaz jak sie urodzil mial tylko 54 cm

Dziewczyny, mam do was pytanie czy wasze brzuchy wygladaja juz tak jak przed ciaza? Bo ja sie zaczynam załamywac. Minelo juz 5 miesiecy a ta skora na brzuchu nadal jest taka... nie jędrna (delikatnie mowiac). Stosuje rozne kremy, balsamy ujedrniajace, pas ciazowy nosilam non stop przez prawie 3 miesiace. Widac, ze to sie pomału normuje, ale kurde, bardzo pomału. :ico_olaboga:

Kasia3

12 sty 2008, 22:44

Pruedence, supeer slyszeć same dobre wieści o Tosieńce, tak dalej skarbuś!!!
wisienka24, własnie chcialam wkleić tylko tak trudno wybrać z pośród tych zdjęć.
Twój synek jest duży chopak!!!!
A my właśnie wróciłyśmy ze spacerku nawet, że jest -2 ale piękne słonko, no i my mamy spacerówke, dbrze wyścieloną i małej nawet przy -25 było ciepło, a jak jej się dobrze spało przy takiej temperaturze, tylko osłone na deszcz założyłam i nic jej nie wiało !!!!
postaram się dołączyć pare fotek tylko oby mała mi dała możliwość!!!!!!!

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2008-01-12, 21:59 ]
to są zdjęcia z zeszłego tygodnia jak nagle z -31 zrobiło się +10. :-D

Aga78

12 sty 2008, 23:04

kasia1983, spoko- wcale się nie pogniewam :-D , przy pierwszym dziecku też wpatrzona byłam tylko w ksiązki o dzieciach i rady specjalistów :ico_oczko: (wcale nie twierdzę, że są zupełnie błędne)- ale ich schematy żywienia też co chwila się zmieniają- trzy lata temu nie wolno było podawać błonnika dzieciom przed siódmym miesiącem, bo niby powodował późniejszą alergię pokarmową - a od tamtego roku można już od czwartego miesiąca :ico_szoking: , fakt vegeta nie jest najlepszym pomysłem :-D :ico_wstydzioch: , ale w takim razie trzeba byłoby uważać na wszystko- bo nawet grzechotki oblizywane przez bobasów- zaraz może okazać się, że są z rakotwórczych substancji ............ niestety nie uciekniemy od tego co nas otacza :ico_olaboga: ... czasem sobie myślę, że ten postęp to nas zgubi :ico_olaboga:

Kasia3, świetnie, że jesteś :ico_brawa_01: Całuski dla Zosieńki :ico_buziaczki_big:

wisienka24, myślę, że na brzuchol same kremy nie pomogą - dla mnie to straszne :ico_placzek: - bo nie przepadam za ćwiczeniami :ico_wstydzioch: - chodzę na basen (to uwielbiam :-D ) i na jacuzzi (tam staram się go wymasować)- nie jest u mnie najgorzej- jak stoję jest extra ale jak siadam to mnie dobija :ico_zly:- wstrętna fałdka

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”