Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2011, 15:25

hej dotarłam i ja

Strasznie źle się czuje po tej głupiej glukozie ,nawet niunia jakoś mało ruchliwa po tym świństwie ,na szczęście nie musiałam tam siedzieć 2 godziny tylko pozwoliły mi podjechać z powrotem jak minie czas ,bo bym tam nie wysiedziała :587: I na fajną babkę trafiłam bo wszystko bez koleiki robiłam a ludzi było tyle że :ico_szoking: . Teraz jak zjadłam barszczyk biały to mi niedobrze ,pewnie zaraz wc zaliczę :ico_placzek: i do tego mega spać mi się chce.
W poniedziałek mam wizytę ,wiec się okażę czy wyniki są ok .mam tylko dziwne wrażenie ostatnio ,że mocz mi słodko pachnie :ico_noniewiem: a to nie wróży dobrze

Ika
fajny malutki brzusio :ico_brawa_01:

Rozmawiałam z szyszeczką i nie zagląda ponieważ tapetują mieszkanie a dwa ma biegunkę i wymioty i sporo czasu przy kibelku spędza
:ico_olaboga:
:ico_olaboga: współczuje jej kochanej ,bo ja też tak miałam wczoraj na szczęście przeszło wieczorem samo ,oby szybciutko doszła do siebie :ico_sorki:

Mad.
trzymam kciuki za wizytkę :-D

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2011, 16:59

hej dziewczyny i ja w końcu zawitałam jakoś dziś mam zły dzień młody od wczoraj się dziwnie zachowuje strasznie się napręża aż mnie brzuch boli i się ruszyć nie mogę a jeszcze dziś pojechałam do sklepy bo mojego nie ma cały dzień i przeszłam przez dwa sklepy i pojechałam po Olkę do szkoły i teraz mnie brzuch boli :ico_placzek: a żeby było ciekawiej to dostałam wezwanie z ZUS do stawienia sie przed lekarzem orzecznikiem na komisji i w przyszłym tygodniu w środę mam jechać do Nowego Sącza prawie 50 km w jedną stronę żeby jakiś bęcwał orzekł czy mogę dalej mieć L4 czy mi zabiorą :ico_puknij: :ico_puknij: nie wiem jak ja tam dojadę jak ostatnio przejechanie 5 km samochodem to dla mnie męczarnia :ico_noniewiem:

Ika śliczny brzusio :ico_brawa_01:

dziewczyny glukozowe dobrze że już to macie za sobą

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2011, 17:52

:ico_placzek: :ico_placzek: dziewczyny potknełam się u teściowej o dywanik i tak mnie w kości zabolało ,że aż się popłakałam z ból a teraz chodzi nie mogę ,normalnie każdy ruch nogą graniczy z cudem :ico_zly: mam nadzieję ze po lekach przejdzie :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

10 lis 2011, 18:33

o Jadzia :ico_olaboga: biedactwo kuruj sie

dzis sie dowiedzialam co do karmienia po cc
ze jak cesarka jest umowiona bez akcji porodowej
to mleka przez pierwsza dobe moze nie byc i dziecko moze nie miec instynktu ssania
bo za to odpowiada jakis hormon ktory jest wydzielany podczas skurczy
a jesli cesarka jest w naglym przypadku kiedy akcja porodowa trwa
to dziecko ma instynkt ssania odrazu i matka ma mleko
ale jak jest w teorii to pewnie kazdy to inaczej przechodzi
ja strasznie bym chiala rodzic naturalnie ze wzgledu na to karmienie
ale jak sie nie da i trzeba cc to oczywiscie jak najbardziej
juz nawet mniej sie boje

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2011, 20:26

Gabi, ja mam na L4 wpisane że mogę chodzić choć w sumie zalecenia od ginki mam leżeć w poniedziałek pójdę jeszcze do niej się dowiedzieć czy muszę od niej jakieś papiery wziąć czy nie ona mnie już wczesniej uprzedzała że dostanę na pewno wezwanie na komisję , że ostatnimi czasy u nas to jest norma że zwolnienia w czasie ciąży są kontrolowane tak samo jak wszystkie inne :ico_noniewiem: Jadzia, biedulko mam nadzieje ze szybko Ci przejdzie :ico_sorki:

ja wzięłam nospę i magnez i żadnego efektu dalej mnie boli brzuch i napięty jak kamień jest, dobrze że młody fika bez zmian to przynajmniej o to się nie martwię ale ogólnie to trochę jestem już zdenerwowana że nie ma poprawy po lekach może to z nerwów przez to wezwanie albo coś :ico_noniewiem: chyba zaraz wezmę kapiel i pójdę spać

Beatka co do karmienia po CC to nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda ale wiem jedno że czekanie na to aby móc już karmić maleństwo piersią to jest okropne ja Magdę pierwszy raz dostałam do karmienia jak miał 8 dni wczesniej była karmiona kroplówką :ico_placzek:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2011, 21:06

Dzidziuś zdrowy, serduszko ładnie silnie biło. Dostałam skierowanie na badanie moczu, krwi i cukru z krwi. Lekarka chce mieć pewność, że cukrzyca ciążowa mnie nie dotyczy z racji że ponad 136 mi wyszło ostatnio, a limit 144 jest. Lepiej więc skontrolować.
Rozmawiałam też o szpitalu w którym chciałam rodzić, okazuje się że lepiej bym w innym rodziła. Podobno opieka medyczna tam to chodzące anioły jak ginka określiła. Powiedziała, że jak się zdecyduję na tamten szpital jest w stanie wystawić mi skierowanie. Jestem więc w trakcie rozmyślania. Ale chyba się zdecyduję, mnóstwo moich koleżanek ostatnio tam rodziło i były mega zadowolone :ico_noniewiem:

Też dostałam dziś pismo z ZUSu, że aż mi się słabo zrobiło. Ale to nie wezwanie na komisję. Dziwię się Kaja, że Cię wezwali w zaawansowanej ciąży.. że ktoś chce wziąć odpowiedzialność nie tyle za Ciebie, co za małego ! Jak dzwoniłam niedawno do ZUSu u nas w sprawie adresu, by mieć pewność że ew. korespondencja od nich traf w moje ręce, babeczka sama powiedziała, że nikt mnie kontrolować nie powinien, bo nikt odpowiedzialności nie weźmie za nas oboje z maleństwem.

Biedna szyszeczka, biegunka to masakra jest...
Jadzia, wiem co czujesz... podobnie się czułam po moim super szpagacie jak się poślizgnęłam na mokrym w mieszkaniu :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2011, 21:24

Kaja, a może zakład pracy dopomniał się o kontrolę :ico_noniewiem: Tak gdybam :ico_noniewiem:
Nie nie, to na pewno nie, pod tym względem to u nas raczej jest na rękę kierownictwu jak dziewczyna w ciąży jak najszybciej idzie na zwolnienie to ja i tak przeciągnęłam zresztą wiesz ja pracuję w biedronce i wiadomo że warunki są teraz dużo lepsze niż dawniej, ale mimo wszystko praca do lekkich nie należy, a nie ma możliwości zapewnienia lżejszej pracy, bo to tylko w biurze by było, a będąc kasjerem w biurze nie mam czego szukać bo tam tylko kadra kierownicza ma robotę.

Ale generalnie u nas od jakiegoś roku tak jest że wzywają każdego kto ma dłuższe zwolnienie :ico_puknij: :ico_puknij: zobaczymy co mi powiedzą na tej komisji na razie wykąpałam się i idę pod kołderkę i mam nadzieję że będzie lepiej bo jak nie to jutro pojadę do szpitala sprawdzić co i jak :ico_noniewiem:

Mad. super że z maleńką wszystko dobrze i byle tak dalej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a jeśli ginka poleca Ci inny szpital to może faktycznie lepiej tam iść rodzić ja nie mam takiego dylematu bo mam tylko jeden szpital do wyboru a przy moim tempie rodzenia to nie będę ryzykowała jazdy gdzieś dalej :-D
Ostatnio zmieniony 10 lis 2011, 21:27 przez Kaja, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

10 lis 2011, 21:25

Mad super wiesci :ico_brawa_01:
a wiesz moze ile mala wazy na tym etapie ?

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2011, 21:42

Beatka78, nie wiem bo moja ginka nie robi USG tylko zleca w pracowni radiologicznej. Jak będę szła na kolejne USG to zapytam pani radiolog ile mała waży :-) bo też jestem ciekawa czy klocuszka będę rodzić, czy ciut lżejsze maleństwo :-)

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

10 lis 2011, 21:56

Mąż pojechał już na Mayday a my z Emilką siedzimy u moich rodziców.

Mad super że z małą wszystko w porządku :ico_brawa_01:
Jadzia mam nadzieję że szybciutko Ci przejdzie :ico_sorki:
Kaja mnie ginka powiedziała że ZUS sprawdza zwolnienia wystawiane na miesiąc stąd też ja dostaje na 28 dni i póki co mam spokój :ico_oczko:

Jej ale u nas jest zimno :ico_chory:
U rodziców fajnie bo strasznie lubie przy kominku siedzieć, chociaż moja pupka przyzwyczajona jest do mojej kanapy bo gdzie indziej jest mi niewygodnie
:ico_oczko:

Idę się umyć i obejrze jeszcze kuchenne rewolucje
Spokojnej nocy :ico_ciezarowka:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”