Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

13 lis 2011, 12:03

Ale zimno dzisiaj brrr
u nas też dzisiaj zimno. Za niedługo południe a za oknem 0 stopni :ico_szoking:
ja odkad przeszlam spac na sofe tez sie wysypiam
odkąd mały się w poprzek ułożył to śpie jak dziecko :-) czasem mnie kopniaki budzą ale wtedy obrócę się na drugą stronę i dalej śpie :-)

Jutro mam wizytę u ginki ale to taka bardziej kontrolna wizyta :ico_oczko: Muszę też z Emilką do kontroli podjechać bo antybiotyk się nam skończył a dalej kaszle :ico_noniewiem:
A póki co ugotowałam 3 kilo ziemniaków i jak troszkę przestygną to zabieram się za robienie klusek :-)

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

13 lis 2011, 12:12

witam i ja:)

U nas śliczna pogoda ale ja lece do nauki...Filip kaszle masakrycznie, nie wiem czy go jutro do przedszkola wysle....ale jak sobie pomysle, ze on mi bedzie sie nudzil i marudzil to mnie cholewcia bierze....a w przedszkolu tylko 3,5 godziny i zabierze i odbierze go maz autem...no nic, zobaczymy jak dzień i noc miną....
A póki co ugotowałam 3 kilo ziemniaków i jak troszkę przestygną to zabieram się za robienie klusek
mmmm....mmmmm.... ja chyba barszczyk bialy zrobie....wiem, ze malo niedzielni ale chodzi za mna juz pare tygodni...a na drugie danie wymyslilam tego kurczaka w sosoe orzeszkowym, który reklamuja w Tv....Jadlyscie moze???? dobre????

Gabi, to ja wole moja zgage od Twoich problemów ze snem :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lis 2011, 12:24

Dziewczyny a ja mam takie pytanko bo ost dostałam z doz kartę dla mamy maleństwa i ie wiem czy tylko ta jedna jest czy jeszcze jakaś bo moja mama ma inną :ico_noniewiem:
A chcieliśmy kupić już kosmetyki dla dzidziulka i tak są dodane do koszyka a czekam za ta druga karta i nie wiem czy w ogóle przyjdzie :ico_haha_01:
mówicie o kluskach tez bym sobie zjadła chociaż nie ukrywam że od 2 dni robiłam pierogi z różnymi farszami i mam normalnie już dosyć :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

13 lis 2011, 12:31

Ika202, bo są różne karty :-) My mamy kartę mamy i maleństwa, tylko jedną. Mój tato ma np kartę seniora a wiem że jeszcze jakieś inne są

Lece do klusek :-)

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lis 2011, 12:38

Ika202, na zakupy dla maleństwa wystarczy Ci ta co masz karta. Ja mam jeszcze inną, na punkty za zakupione produkty :-) A potem tak jak Aga26 pisze, są dla Seniora i inne karty :-)

Aga26, za mną od kilku dni chodzi taki typowo śląski obiad... kluski, rolada i modra kapusta ;-)

W obwodach brzuszkowych dalej prowadzimy :-D 10cm przybyło od ostatniego mierzenia :ico_olaboga:

Na obiad zrobię pulpety w sosie pomidorowym z ryżem i rosołek :-)

Piszecie o nocnych dolegliwościach. Mnie dokucza strasznie bolący kręgosłup, wszystko cierpnie od jednej pozycji... Podkładam sobie koc pod lędźwia, albo rulon z koca między nogi i jest lepiej.

Miłej niedzieli :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lis 2011, 12:43

no ja dziś się obijam i na obiad będzie bigosik wczorajszy :ico_oczko:

a te karty to mam dwie jedną taką jakby podstawową do zbierania punktów i drugą tą z programu dla mamy i maleństwa z tym że ta dla mamy i maleństwa to przyszła praktycznie od ręki a ta druga dopiero przedwczoraj

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

13 lis 2011, 15:02

na obiad będzie bigosik wczorajszy
to tak jak u nas :-)
Aga26, za mną od kilku dni chodzi taki typowo śląski obiad... kluski, rolada i modra kapusta
oj za mną też chodzi :-) będę się musiała zmobilizować i rolady zrobić :-)

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lis 2011, 15:32

martam21 napisał/a:
tego kurczaka w sosoe orzeszkowym, który reklamuja w Tv....Jadlyscie moze???? dobre????

Ja nie próbowałam.
Również nie jadłam i raczej bym się nie skusiła, bo mieszanka z orzeszkami jakoś mnie odpycha :ico_noniewiem:
szczepionki pewnie bede tam kupowac.
A to trzeba jakieś szczepionki kupować ?

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

13 lis 2011, 15:35

a my dzis zajadamy golabki i ciasto piernik upieklam

a zaraz zmykamy do znajomych na urodzinki ich synka
wiec tam sobie tez cos podjem :ico_brawa_01:

milej niedzieli zycze ciezarowki :ico_ciezarowka:

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

13 lis 2011, 15:49

Gabi napisał/a:
martam21 napisał/a:
tego kurczaka w sosoe orzeszkowym, który reklamuja w Tv....Jadlyscie moze???? dobre????

Ja nie próbowałam.
Również nie jadłam i raczej bym się nie skusiła, bo mieszanka z orzeszkami jakoś mnie odpycha :ico_noniewiem:
a musze przyznac, ze pycha:) Maz dwa talerze zjadl, Filip tez palaszowal:)))) i szybciutko sie robi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
No i ja na pewno chce zaszczepic teraz na rotawirusy, jak Emi była malutka nie było jeszcze tej szczepionki, to trzeba chyba do 6 tyg. życia zaszczepic, a przez rotawirus trafiłyśmy do szpitala, musiała mieć kroplówke. Wiem, że są różne opinie czy szczepic czy nie na rotawirusy, ale ja zaszczepie na pewno, wolę dmuchać na zimne, tym bardziej, że mam przedszkolaka w domu i moze cos przyniesc.
mysmy tez spedzili dwa dni w szpitalu ze wzgledu na rotawirusy :ico_placzek: :ico_placzek: i, dlatego zgadzam sie z Toba w Gabi w 100%....tez postaram sie kupic te szczepionkę...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”