Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

03 lip 2011, 14:34

ale tu u was cicho jak Gabi nie ma :ico_oczko: Ja dostalam dzis okres,wiec juz na bank nie dolacze do was :ico_placzek: Teraz ewentualnie moge sie na wiosne 2012 liczyc :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

04 lip 2011, 10:00

Witajcie :-)

Gabi udanego wypoczynku i pięknej pogody :-)
eSKa, Mad., Wy chudniecie i brzuszki Wam rosną a mnie razem z brzuszkiem rośnie waga :-D
iw_rybka, bez ciśnień i na Ciebie przyjdzie pora :-) pamiętaj im bardziej się chce tym często nic z tego nie wychodzi. Wbijcie na luz a zobaczysz że kruszynka się pojawi :-) wiem to z autopsji :-D

Nie odzywałam się bo miałam znowu gorszy okres :ico_noniewiem: niedawno kupiliśmy samochód który okazał się wadliwy, chcieliśmy go zwrócić ale niestety tutaj zaczynają się schody bo facet nas olewa. Ciągłe wydzwanianie, jeżdżenie do niego i ciągła nerwówka odbiły się na mnie. Wczoraj przespałam cały dzień do tego martwiłam się bo brzuch mnie bolał ale na szczęście przeszło :ico_sorki:
Muszę wbić na luz chociaż mam ochotę facetowi oczy wydrapać :ico_zly:
No nic idę się ogarnąć

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

04 lip 2011, 13:58

Muszę wbić na luz chociaż mam ochotę facetowi oczy wydrapać :ico_zly:
- wierze ale nie martw sie,na cudzej krzywdzie sie jeszcze nikt nie wzbogacil,jemu pewnie tez ktos wcisnie takie g.... :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

04 lip 2011, 14:03

iw_rybka, chciałabym :-)

Umówiłam się na badanie prenatalne. Termin mam na 14.07 :-)

Zimóweczki gdzie Wy się wszystkie podziewacie??

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 lip 2011, 15:59

hej :-D
eSKa, Mad., Wy chudniecie i brzuszki Wam rosną a mnie razem z brzuszkiem rośnie waga
kurde ja teraz niby stoję z wagą ,ale w spodnie się juz niektóre nie mieszczę :/ ja napuchłam jakoś jak @ długo nie było :ico_zly: i tak zostało a teraz bunio już widać a to dopiero początek :ico_szoking:

Aga26, nie denerwuj się kochana bo to nic nie pomoże ,tez myślę jak iwka ,ze to się jeszcze wszystko odwróci ,zobaczysz. :ico_sorki:

wiecie co mnie ostatnio boli mnie okolica wątroba :ico_placzek: nie mam pojęcia czemu , w kwietniu miała takie bóle po antybiotykach ,ale teraz przecież lekko jem i w ogóle się oszczędzam a czasem jak mnie zakuje to się zwijam z bólu, już się tej wizyty nie mogę doczekać( 18 lipca) to badania porobię i może :ico_ciezarowka: mi od razu drugie usg zrobią ,bo zaczynam się bać ze coś jest nie tak ,chociaż z drugiej strony może to dzidzia sobie miejsce robi :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

04 lip 2011, 17:51

Cześć Dziewczyny!Jak się czujecie? Mnie cały dzień zgaga pali :( Mam do was pytanie...Jak to jest z zakazem pracy przy komputerze powyżej 4h? Ja pracuje non stop przy kom-puterze i nie ma możliwości żebym dostała od przełożonych prace papierkową bo poprostu takiej nie ma. Co mam teraz zrobić? Jak to wpływa na dziecko? Iść lepiej na L4. Co radzicie kochane?

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lip 2011, 18:13

Hej :ico_ciezarowka:
u nas po weekendzie nawet ok
niestety ciągle padało więc nawet nie było jak pospacerować :ico_zly:
dziś już pogoda lepsza sprzedałam syna babci i zaglądam do was :-D
niedawno kupiliśmy samochód który okazał się wadliwy
wiem co czujesz kochana my podobny problem mieliśmy w ubiegłym roku na szczęście właściciel komisu okazał sie porządnym człowiekiem i na swój koszt naprawił usterkę która nie powiem kosztowała nie mało
trzymam kciuki aby i u was sprawa rozwiązała się pomyślnie
kurde ja teraz niby stoję z wagą ,ale w spodnie się juz niektóre nie mieszczę
ja mam jeszcze lepiej hehe waga spadła a spodnie za ciasne :ico_haha_01:

a to mój 12tygodniowy brzuszek :ico_oczko:

Obrazek

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lip 2011, 18:45

Co mam teraz zrobić? Jak to wpływa na dziecko? Iść lepiej na L4. Co radzicie kochane?
Musisz dostarczyć pracodawcy zaświadczenie potwierdzające, że jesteś w ciąży. Dodam, że takie zaświadczenie może wydać nie tylko ginekolog, ale i rodzinny. Od momentu dostarczenia zaświadczenia jesteś chroniona pod względem pracy przy komputerze, godzin nadliczbowych. Pracujesz 4h przy kompie, a 4h manualnie, czy po prostu inaczej. To już na głowie pracodawcy by Ci to zapewnić.
Umówiłam się na badanie prenatalne. Termin mam na 14.07 :-)
Jaki jest ich koszt w BB?
Prenatalne zwykłe? bo genetyczne robi się dopiero po 20 tygodniu :027:
a to mój 12tygodniowy brzuszek :ico_oczko:
Brzusio ładnie się uwypukla :) mój jest o wiele większy, ale to też przez przed ciążowy brzusio ;)

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

04 lip 2011, 18:55

Mad., robię w SupraMedzie. Koszt 200zł. Ja już się pogubiłam czy to jest zwykłe czy genetyczne USG. Pójdę to się dowiem :ico_oczko:
margolcia, fajny brzusio :ico_brawa_01: hihi mój dużo większy jest :ico_oczko:
szyszeczka, ja przy Emilii nie spędzałam więcej niż 4h przy kompie. Z resztą teraz też ten czas jest dłuższy :ico_noniewiem: Jak masz możliwość to idź na L4. Masz 100% płatne :-D
Jadzia, mnie też czasami kłóją okolice wątroby :ico_noniewiem: hmm może to faktycznie dzidzia :ico_noniewiem:

A ja słuchajcie chodzę sikać jak głupia. W nocy ze 2 razy minimum wstaje a w dzień to co chwilę gonię do kibelka :ico_wstydzioch:

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 lip 2011, 19:00

A ja słuchajcie chodzę sikać jak głupia. W nocy ze 2 razy minimum wstaje a w dzień to co chwilę gonię do kibelka
ja mam to samo także wychodzi na to zę to norma w :ico_ciezarowka: :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”