Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

05 lis 2007, 13:42

Justyna_Bochnia, rzeczywiście włoski Marceli sie wytarły..hihi ale mojemu też wycierają sie na przodzie a z tyłu czuprynka...hehe

eSKa
4000 - letni staruszek

05 lis 2007, 14:22

Hej w końcu tutaj dotarłam, Oluś spi a kuzynka męza pojechała z moją teściową na zakupy wiec jestem sama i mam chwile wolną tzn trzeba by było jeszcze kuchnie wytrzec ale to nie ucieknie :-D
Imprezka przeleciała znakomicie, wszyskto sie udało, ale gdyby nie moja chrzestna która cały czas stała przy piecu i urzędowała w kuchni to nie dałabym rady :ico_wstydzioch: Bo cięzko cos zrobić jak co chwilke potrzebne są cycorki, wiec rzucałam wszystko i trzeba było leciec karmic. Męzus też duzo pomagał, robił herbatki, zmywał talerze wiec nie moge narzekac no i wieczorem jeszcze mnie tak zrelaksował że hej :ico_oczko: :ico_brawa_01:
Oluś w kościele był grzeczniutki na początku spał a potem przy polaniu wodą (strasznie duzo tej wody :ico_szoking: ) obudził sie i patrzył co to sie dzieje, ale nie płakał :ico_nienie:
Jesli chodzi o prezenty to dostał pieniądze i ślicznego pluszowego tygryska (tego z Kubusia Puchatka) Postanowiliśmy z mężem że założymy mu konto i wpłacimy mu tą kase + becikowe jak będzie i potem co miesiąc będziemy mu wpłacali 100zł albo 200. Potem przy urodzinkachj tez jego kaska pójdzie na konto a konto przekażemy mu jak będzie miał 18 lat. No i oczywiscie jak będzie potrzebny nowy wózek albo rowerek a nie będziemy dysponowali gotówka to wtedy kupimy za jego pieniądze.
Zdjęcia wkleje jak będą na komputerze bo na razie jeszcze nie zrzucone, a tak wogóle to chyba nie jest ich za dużo :ico_noniewiem:

Zaraz będe pisała dalej

[ Dodano: 2007-11-05, 13:32 ]
Justynko witam po przerwie, fajnie ze jestes :ico_haha_02: przykro mi że tak rozstałaś sie z twoim kochaniem, ale niech wie że z tobą nie jest tak łatwo i trzeba sie troche postarać. Oj i ostra z ciebie kobita skoro uderzyłaś faceta, hmm nieźle musiał cie wkurzyć :ico_olaboga:
Marcelka rośnie jak na drożdzach, ładna z niej dziewczynka :ico_brawa_01:

babcia poskarzyla sie troche na moja tesciowa, a jej synowa. mamy takie samo zdanie o niej.

ewasiek czyżbyś nie potrafiła dogadać sie z teściową ?? :ico_oczko: Witaj w klubie :ico_haha_01:

eve czekamy na relację jak tam zdrówko Szymusia,

Nastepna wizyta za 3 tygodnie, bedziemy wydluzac odstepy bo czuje sie lepiej.

Mamo zuzi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla ciebie za postepy no i prosze sie juz tyle nie sprzeczac z swoim mężczyznom bo potem tylko płacz i pewnie popuchnięte oczy :ico_olaboga: Skoro dobrze wam robią takie wspolne wypady to oby jak najczęsciej sie zdarzały :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-11-05, 13:44 ]
Dominisiu, Kocurka dzieki za zyczenia dla Olusia

[ Dodano: 2007-11-05, 13:59 ]
Wpadne później bo wlasnie weszla kuzynka z tesciową
Ostatnio zmieniony 05 lis 2007, 18:32 przez eSKa, łącznie zmieniany 2 razy.

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 lis 2007, 15:28

Hej dziewczyny.
Justyna studiuje fizyke podyplomowo.
A co do mojej tesciowej to .... nie lubie tej baby i ona mnie chyba tez. Wkurza mnie na maxa. Moze dlatego ze jak bylam w ciazy to nie zainteresowala sie co i jak, a po narodzinach misia bylo to samo, nawet nie zadzwoni zeby zapytac co i jak z nim. A i jeszcze stwierdzila do mojego meza ze to ja powinnam do niej dzwonic i informowac ja bo jestem mlodsza, czytaj gówniara. Sama nie wiem co ma moj wiek do głupiego pytania jak sie ma misio ale kto ta babe zrozumie. Czekam tylko kiedy brat m. sie ozeni i zamieszka z zona w domu. wtedy dopiero beda jazdy :-D ja sie ciesze ze z nia nie musze mieszkac i znosic jej obecnosc.
No troche sie wyzalilam na tesciowa, ale ostatnio mam chyba jesiennego dola. :ico_zly:

Awatar użytkownika
eve81

05 lis 2007, 20:56

napisałam mega posta i mi go zeżarło :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-11-05, 19:58 ]
eSKa, barwa dla Olusia, że był taki dzielny podczas polewania wodą :ico_brawa_01: i czekam na świeże foteczki z imprezki :ico_sorki:

ewasiek, jeśli chodzi o teściową to naprawde Ci wpółczuje choć ja tak naprawde nie wiem co to znaczy prawdziwa teściowa :ico_szoking: moja jest naprawde w porządku, tzn. nie mam z nią jakis tam mega przyjacielskich kontaktów, nie siedze u niej na kawie i nie mowie jej wszystkiego ale tez nic do niej nie mam, jest w porządku babka :-D

[ Dodano: 2007-11-05, 19:58 ]
no to teraz bede pisała na raty..hehe żeby sytuacja sie nie powtórzyła

[ Dodano: 2007-11-05, 20:00 ]
Szymulek już prawie zdrowy :ico_brawa_01: pisze prawie bo został mu jeszcze katar, ale osłuchowo lekarka powiedziała ze wszystko ok i nie słyszy juz żadnych szmerów :ico_sorki:
jutro rano ostatnia dawka antybiotyku i zostanie tylko syropek i krople do noska

[ Dodano: 2007-11-05, 20:01 ]
ja powiedziałam jej o tym bólu w klatce piersiowej i dała mi maść do smarowania ale powiedziała zeby z nią nie przesadzać :ico_oczko:
i mam jeść żółty ser :ico_szoking: bo tam podobno jest dużo wapnia a Szymusiowi sie ono przyda na wiotkość krtani, no wiec ja juz jestem po kolacyjce kanapkowej z żółtym serem :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-11-05, 20:05 ]
po wizycie u lekarki wskoczylismy do biedronki
miałam tam kupić tylko chusteczki higieniczne, no ale wiecie jak to jest...hihihi
wyszłam z 3 reklamówkami zakupów :ico_szoking: a M tylko pokiwał głową z samochodu :ico_oczko:
kupiłam Szymonkowi ten słynny biedronkowy kombinezon za 29zł :ico_oczko:
w kolorze czerwonym z reniferem w rozm. 62 :-D

dobra teraz uciekam
trzeba kąpiel zaliczyć
a Szymuś śpi wiec jego wymyjemy dopiero jak sie obudzi

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!

05 lis 2007, 21:17

Oglosilyscie dzisiaj jakis strajk ze tak pusciutko??

U mnie dzis taki nudny dzien ze nawet nie mam o czym pisac, pogoda taka beznadziejna ze szok, a przez to moj nastroj niezbyt fajny...

Ja mam super kontakt z tesciowa, za to tesciu... Bez komentarza. Potrafie z mama Krzyska przegadac pol nocy, kiedys jak zaczelysmy o 23 to skonczylysmy o 3 :) Super babka, zadzwoni, zapyta sie co slychac, doradzi i co najwazniejsze nie wtraca sie do naszego zycia!

Eve ciesze sie ze z Szymulkiem wszystko dobrze! A powiedz mi czy ten kombinezonik z Biedronki to jest dobry jakosciowo??

Awatar użytkownika
eve81

05 lis 2007, 22:00

Dominisia, kombinezonik wygląda naprawde fajnie, podszyty jest polarkiem, na rękawiczki, zapinany na suwak i zatrzaski
wygląda całkiem porządnie, a nie jak z biedronki :ico_oczko:
Szymul wykąpany zasnął, tylko ciekawe na jak długo :ico_noniewiem: bo coś ostatnio to lubi sobie ucinać krótkie drzemki a jak spi to wygląda jakby był w mega głębokim śnie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Dominisia

05 lis 2007, 22:16

eve81 pisze:bo coś ostatnio to lubi sobie ucinać krótkie drzemki a jak spi to wygląda jakby był w mega głębokim śnie

Jasiu ma tak samo, spi 15 minutek a mam wrazenia ze bedzie sapal co najmniej godzinke :)
Dzieki za info o kombinezoniku, wysle moze kogos z rodzinki :-D

Zdjecia robione jakis czas temu, na szczescie znikly mu juz te krostki co widac na fotkach, mam wrazenie ze jednak bylo to po tym tranie, bo odkad daje witaminke D a nie to smierdzace dziadostwo to ma sliczna skore
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2007, 22:30

I ja wreszcie mówię dzień dobry, czyli dobry wieczór!
Skończyli mi dziś łatać oczko. To, co zrobili tydzień temu ładnie wygląda. Kontrola za tydzień.
eve81, czyli jednak skusil Cię ten kombinezonik! A ja kupiłam na allegro i w sumie też mi wyszło 30 zł.
Justyna_Bochnia, to nie mnie dopadła @. I oby tak trwało :ico_oczko:
eSKa, ale Ci zazdroszczę,że już po chrzcinach! I super,że tak gładko poszło.A dużo zaprosiliście gości?

Awatar użytkownika
eve81

06 lis 2007, 07:57

to ja znów sie witam jako pierwsza :-D

wczesna godzina, ale o 6.00 musiałam podać Szymciowi antybiotyk no i juz spac mi sie nie chce, mam plan żeby posprzątać kuchnie ale nie wiem czy wypali :ico_haha_01: bo ja jakaś taka leniwa sie zrobiłam.
ale najlepsze zaraz napisze, wczoraj mowie do M że obudze go rano (czyt. przed 6.00) jak bede dawala malemu antybiotyk zeby mi jechal do sklepu po gazete z kalendarzem na 2008rok i wiecie co, myslałam ze bedzie sie cos burzył a on spoko powiedział ze pojedzie :ico_szoking: no i dzisiaj go budze zeby odciągnął małemu katar a później on sam mówi że trzeba sie zbierać do sklepu :-D normalnie byłam w ciężkim szoku że on taki chętny, na dworze było ciemno bo to godzina 5.40 :ico_szoking: a mój M sie ubrał i pojechał :ico_brawa_01: chyba dobrze mu zrobiło to że byłam na niego zła, teraz wiecej siedzi z małym na na kompa zasiada dopiero jak my z Szymusiem idziemy spać :ico_brawa_01: oby tylko mu sie nie odmieniło :ico_sorki:
wczoraj od lekarki dostał opieke na Szymusia wiec ma 8 dni wolnego, no zobczymy jak ta jego opieka bedzie wyglądać :ico_oczko:
uciekam na śniadanko i świezy chlebek :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

06 lis 2007, 10:55

Kocura Bura, hmm,,,, przepraszam chyba od czytania tych zaległości mi się pokręciło!! :ico_sorki: :ico_sorki:

eve81, jak dobrze że z Szymonkiem już lepiej, pozdrawiamy go z Marcelinką :) widać faceci potrafią nie tylko dołować ale i zaskakiwać :)

A ja wczoraj o mało nie wyszłam z siebie, czasem wydaje mi się że mój M to jest normalnie ofiara losu i nie nadaje się do załatwiania żadnych poważnych spraw eh. Byłam wczoraj z Małą na szczepieniu tak się tego bałam ale mała waży 4200g obwód główki 37cm a ile ma długoście nie wiem bo zapomnialya zmierzyć. Przy pierwszym zastrzyku się wystraszyła i bardzo płakała ale jak utuliłam to przestała a potem to juz tylko tak cicho popłakiwała ale i tak mi było jej żal i mialam łzy w oczach normalnie myślałam że ją zabiorę z tamtąd :ico_placzek: .

Jestem taka wyspana że szok :ico_szoking: Mała zasnęła o 21:30 obudziła się o 3:30 zjadła i lulu potem 7:30 i znów lulu i dopiero o 9:00 wstałyśmy a Mała powitała mnie uśmiechem hehe Anioł :P

Jak tam u Was z pogodą?? U Nas słonko przedziera się przez chmurki może wybiorę się z nią na spacer tak koło 14:00. Ok ja lece bo Mała grzecznie lezy w łóżeczku, a nawet śpi to mogę coś posprzątać :) <pa>

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”