Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

06 maja 2010, 20:23

Widzę, że Wasze dzieciaczki też dziś takie śpioszki :-D
A apetyt też im dziś dopisuje bardziej niż zwykle? Bo Jolka je dziś za dwoje.
Aż się boję że na nocne karmienie mi nie starczy :ico_szoking:

eve.ok, widzę, że poszalałaś dzisiaj...a co! Tak trzeba :ico_oczko:

Spokojnej nocki wszystkim :ico_sorki:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 maja 2010, 20:23

chyba na dół aparat założę :-) bo na górze mam idelane w jednym rzadeczku a na dole trzy prezdnie juz niesttey nie :ico_zly:
a byłas na konsultacji u ortodonty?
To że masz na górze zęby równiutkie to wcale nie oznacza że nie będziesz musiała i na górę założyć. Jak dolny łuk zacznie ci się prostować to może zdarzyć się tak że zgryz ci się przesunie, a nawet może być i tak że prostując dół zęby o góry zaczną ci się przesuwać i krzywić.

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 maja 2010, 20:51

to mnie teraz nastrachalaś moniś :ico_noniewiem: ja na górę nie dam sobie założyć - jak bede w trakcie rozmów biznesowych wyglądac z aparatem? :ico_puknij: bo u mnie dolnych w ogóle niemal nie widać, uśmiecham się i mówię dosłaniając górę tylko to na dole aparat moze być, ale góra? :ico_noniewiem:
ten gosciu do którego chodzę jest stomatologiem, ale jego mama, ma gabinet w drzwi obok - jest jedną z najlepszych w wlkp. orotodontek to jak skończymy leczenie i wybielanie plus całą resztę to pewnie się do niej przeniosę.

quanchita Tymek śpi i je właśnie mało :ico_noniewiem: ale cos czuję, ze nie tylko dzień miał noworodkowy :ico_zly: pewnie noc podobna będzie :ico_zly:

to przespanych nam życze kochane :ico_sorki:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 maja 2010, 21:06

eve.ok, wiesz teraz aparat jest trendy :-D bedziesz pięknie wyglądać

a u mnie cały czas jedzenie za dwóch co góra dwie godz
ale troszke sie najada bo jak jej robie sztuczne to nie zjada
ale wiecie ona jak chce jej sie kupe to jest taka niespokojna strasznie i wydaje mi sie ze glodna bo płacze i nie chce byz sama
ale czasme to oznacza głod a czasem kupe

[ Dodano: 2010-05-06, 21:08 ]
a powiedzcie mi kiedy wasze maluchy zaczely sie uśmiechać

Awatar użytkownika
Qanchita

06 maja 2010, 22:08

Bezwiednie to praktycznie od początku a mniej więcej jak miała miesiąc to zaczęła odpowiadać uśmiechem na uśmiech i gadanie.
Teraz czasami śmieje się w głos ale zawsze kończy się to mega czkawką :ico_olaboga:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 maja 2010, 08:49

nieświadomie to bardzo wcześnie,a odpowiada na nasze uśmiechy to jak miał ok.5 tygodni.Teraz tak cudnie się do nas uśmiecha,pełną gębą :-) i śmieje się do swojej karuzeli wydając przy tym dodyć głośne odgłosy

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 maja 2010, 08:54

aha czyli powinnam sie spodziewać na dniach szerokiego uśmiechu
bo poki co to najpierw u nas pojawiły sie łzy :-D

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 maja 2010, 09:43

Zuzia zaczela usmiechac sie jak jeszcze nie skonczyla miesiaca

a wasze malenstwa tez kichaja czesto. wiem ze noworodki robia to bo udrozniaja im sie drogi oddechowe ale do kiedy tak czesto kichaja? (ale ladnie napisala troszke chaotycznie)

Awatar użytkownika
Qanchita

07 maja 2010, 10:16

Dzień dobry :-)

A ja się pochwalę że my dziś chrapnęłyśmy do 9:10 :ico_szoking: Co prawda były 2 przerwy na karmienie o 1:30 i o 6:00 ale i tak jestem dumna :ico_sorki:
a wasze malenstwa tez kichaja czesto.
Moja kicha co najmniej kilka razy dziennie :-D

A dziś powtórka wczorajszej pogody...pada i zimno :ico_olaboga: Niunia już trzy dni na dworze nie była :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 maja 2010, 11:16

hej kochane :-)
ja dziś niewyspana niestety - Młodego coś męczyło do 24.oo - potem chrapnął do 6.oo - pierwsza taka masakryczna noc. Dzisiaj od rana też marudzenie i popłakiwanie, mam wrażenie, ze to ucho, pewnie katar przeszedł, bo tak bardzo głowka kręci i ze złoscia piastkami uszka targa :ico_noniewiem: zadzwoniłam do pediatry - mam dawać Jagusine krople do uszka i ibufen, powinno jutro, góra pojutrze minać. tak mi go zal, bo sie meczy bidulek a ja nie mam pewnosci czy to uszko :ico_noniewiem: wciaż śpi, nie ma ochoty "rozmawiać", uśmiecha się półbuzią tylko... :ico_placzek: oby szybko te choróbska sobie poszły :ico_noniewiem:

a rano knajpe zamówiłam na chrzciny - 5.06 będa :ico_haha_01: wyprawimy w hotelowej restauracji bo mają fajną kameralna salę kominkową - 55 zł od osoby za obiad z ciastem czyli nie jest źle :-)

a teraz lecę sie ogarnać, łepek zmyć itp., potem odkurzanko i niesttey tak jak u was - siedzenie w domku, bo pogoda wredna :ico_zly:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”