Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

09 paź 2008, 10:37

oj ja kupiłam fotewlik uzywany, chociaz nie mamy autka, ale czasem jezdzimy. Fotelik jest porzadny, firmy bebe confort i dałam za niego niecałe 50zł.

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

09 paź 2008, 12:15

Ja sie caly czas upieram przy tym zeby nie kupowac wozka ale maz mnie przekonuje, ze przeciez na spacery bede chyba chodzic wiec jest mi potrzebny. Wybralam sobie jeden model i na zaden inny sie nie zgodze i juz! Musze sie wybrac do jakiegos sklepu i obejrzec go "na zywo". Jak na dzisiaj to jestem na niego nastawiona na 99%, mysle tylko nad kolorem, bezowy jest ladny ale natychmiast sie ubrudzi, wiec zostane chyba przy czarnym. Napiszcie co o nim myslicie.

http://www.nicebaby.co.jp/cgi-bin/baby_ ... ect&pk=517

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

09 paź 2008, 12:25

mysle tylko nad kolorem, bezowy jest ladny ale natychmiast sie ubrudzi, wiec zostane chyba przy czarnym. Napiszcie co o nim myslicie.
fajny :ico_brawa_01: a nie odpina się pokrycie tego wózka? ja tez dumałam, żeby się nie brudził itd, ale doczytałam, że wszystko można ściągnąć i wyprać, no i znowu ileż ten wózek się wybrudzi :-)

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

09 paź 2008, 13:29

ananke, odpina sie. Tylko ja z natury upierdliwa jestem i jak sie zrobi malutka plamka to bede chciala natychmiast prac a na czarnym to tak nie widac. No a oprocz tego, ze upierdliwa to jeszcze leniwa jestem, wiec kto by to w koncu za mnie pral? :ico_olaboga:
no i prawie 6 kg wazy - to chyba duzo? Nie znam sie, wiec czekam na rady.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 paź 2008, 13:34

widze ze mowa o wozkach:D ja tak samo jak wy nie zaluje dziecku i ze to moje piersze dziecko to kupuje ten wozek http://allegro.pl/item435888817_wozek_b ... grati.html 4 kołowy i na bank fioletowy:)

bylam z mezem w lesie nnazbieralismy Kanii co poszly do smieci bo trudno je od roznic od muchomorka ale duzop tez opieniek znalazlam... jutro tez idziemy...mala zmecozna chyba bo sie dzis nie odezwala w lesie ni razu:P i teraz tez nie...

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

09 paź 2008, 14:14

milutka204, fajniutki :ico_brawa_01: no i ten fioletowy kolorek rzeczywiscie uroczy :-D

a to ja doslownie przed chwila
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

09 paź 2008, 15:08

no i prawie 6 kg wazy - to chyba duzo? Nie znam sie, wiec czekam na rady.
nie, to nie dużo :-) mój waży 13,5kg :-)

Sandrusia, noo, kwitnąco wyglądasz po prostu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 paź 2008, 15:11

Ja właśnie wróciłam z zakupów. Kupiłam resztę ubranek dla małego. Zostało mi dokupić tylko kombinezonik. Trzy sztuki body były po 5 euro, koszulki po 2,5 euro, spodenki po 4, a pajacyki po 3. Za reklamówkę ciuszków dałam 40 euro.

Sandrusia bardzo fajny wózek - jeżeli w Japonii mają równe chodniki, bo w Polsce to lepiej mieć wózek na dużych pompowanych kołach - doświadczone koleżanki mi tak doradziły.

milutka ten Bolder jest fajny, ale strasznie drogi :ico_olaboga:

Co do wózka to zmieniłam zdanie, bo najpierw miał być X-lander XT, ale na ebay-u ich nie ma. Za to Quinny Speedi SX jest tam tańszy niż w Polsce X-lander. Poza tym na Quinny zakłada sie fotelik Maxi Cosi bez adapterów. Zastanawiam sie jeszcze nad kolorem

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... PIC&ih=012
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... PIC&ih=010
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... PIC&ih=009

A fotelik do tego taki:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... PIC&ih=010

A to część moich dzisiejszych zakupów - te rzeczy strasznie mi się podobają i są niedrogie w Zimmerze czy jakimś takim sklepie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A te skarpetki, to już normalnie rewelacja
Obrazek[/b]

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

09 paź 2008, 15:23

gaga22, noo, szalejesz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: suprr ciuszki :-) skarepy (jak ja to mówię) pierwsza klasa :ico_sorki: :ico_brawa_01:
a wózek pokazywałaś :-D teraz pamiętam :-) mi osobiście ten ostatni kolor się podoba, ale ja lubię takie brązy, czekolady i kremy :-)

[ Dodano: 2008-10-09, 15:24 ]
a tak w ogóle to się zastanawiam, bo patrzyłam na suwaczki moje.... i tak się doliczyć nie mogę :/ :ico_noniewiem: skoro dziś mam równo 3 miesiące do terminu to znaczy, że jutro zaczynam 7 miesiąc, czyli III trymestr??

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 paź 2008, 16:05

mi osobiście ten ostatni kolor się podoba, ale ja lubię takie brązy, czekolady i kremy :-)
mnie też ten ostatni, ale mojemu chłopu ten czarny. Poza tym on jest od razu ze śpiworem, a w zestawie to wychodzi dużo taniej. Osobno śpiwór kosztuje prawie 80 euro. Ja nie kupuję gondoli, bo uważam, że mi niepotrzebna. Spacerówka rozkłada się całkiem na płasko i do tego mam śpiwór. Poza tym ten fotelik montuje się bezpośrednio na stelażu.

Dzisiaj dotarł mój laktator Aventa z dwoma butelkami 125 ml, a do tego wkładki laktacyjne 24 szt gratis. Razem z przesyłką zapłaciłam 133,50 zł.
W innym sklepie zamówiłam sporo pierdółek i jeszcze dwie butelki Aventa 260 ml ze smoczkami za 35 zł. Stwierdziłam, że termotorba mi niepotrzebna, bo nigdzie z laktatorem nie będę chodziła. A tak wyszło mi taniej. :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-10-09, 16:07 ]
skoro dziś mam równo 3 miesiące do terminu to znaczy, że jutro zaczynam 7 miesiąc, czyli III trymestr??
ananke - ja tak samo jak Ty, a z tym liczeniem nie mam pojęcia. W większości publikacji trzeci trymestr liczą od 27 tygodnia - a jeżeli tak, to zaczęłyśmy III trymestr już parę dni temu.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”