Dorota dziękuję za życzenia!!
Czekam na zdjecia butków, na pewno barzdo ładne!
Teraz jak słyszę ze ktoś przytył w ciaży 20, 30 kilo to jestem w szoku ze można tyle przytyć, a przecież ja tez prawie 20 i co, nic z tego nie zostało. Szybko się zapomina... Ale dzięki za opinię o tej kulce garniera. Moja siostra poluje na coś skutecznego na brzuch. Powiem jej że to warto kupić. JA ( w sumie to w szoku jestem) ale nie potrzebuje nic ujędrniającego. No jedynie na biust jak przestanę karmić.
aga0406, ale super zdjęcia!!
Synek bardzo do Ciebie podobny!! Dobrze że Wojtuś już dobrze się czuje!!!
qunick buziaczki dla Ninusi!! Dobrze że noc byla w porządku!
Hekkate, ja traktuję deserek jak normalny posilek. Tylko zagęszczam kaszką kukurydzianą błyskawiczną. Nie trzeba tego gotować tylko taki kukurydziany proszek wsypuje sie do miseczki i od razu danie jest gęsciejsze. Polecam.
JA w ogóle bardzo sie cieszę bo Bartuś mimo tego że je regularnie i stałe porcyjnki to nic nie tyje od dłuższego czsu. Zatrzymał się na 11 kilo i stoi w miejscu!
Biszkopt ja mam fantastyczny przepis na biszkopt. Nie ma mowy żeby nie wyszedl. Tylko dobrze mieć wagę eletrroniczną bo proporcje takie sa smieszne, ale naprawde wychodzi!
6 jajek
23 dag. mąki
23 dag cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
I tyle.
No i wiadomo robi się osobno pianę z białek do tego cukier, i potem żółtka i do tego lyżką juz pomału mąkę z proszkiem. Roboty z tym nie ma a wychodzi wysoki i fajny!! A do tego robię takie jakby ptasie mleczko:
0,5l śmietany kremówki (30%)
2 galaretki rozpuszczone w gorącej wodzie (500ml) czyli z połowy wody jak na 2 galaretki
Ubijam na sztywno tą śmietanę i do tego pomału wlewam już zimną galaretkę już prawie stężałą. Jak to jest juz mikserem połączone to wlewam na zimny biszkopt i do lodówki. JAk byłby choć trochę ciepły biszkopt to rozpuściłaby sie ta masa.
A na góre to albo też galaretka albo przyprażone wiórki kokosowe na margarynie. Tez jest super!!