ja butelek, oprócz jednej, pozbyłam się :) A używałam avent, i lakt aventu.
A teraz nie ma laktatora to kupię co będzie w promocji biorąc pod uwagę albo Avent, albo TT albo medela/dr'browns.
smoki- moje bobki, oprócz Damiana antysmokowca :) lubily też te spłaszczone smoczki (dokładniej NUK i to nie silikon, tylko żółty, kauczukowy. Silokon powodował odruch wiadomy) :)
Jeszcze co do kup i przebierania pampków, to jak ze wszystkim jest, każde dziecko inne i trzeba kilka tygodni obserwować malucha.
Moje podczas ssania piersi, nagle robiły wytrzeszcz oczu, chwilę przezwy w ssaniu z cyckiem w buzi i prrrrrrrrrrrrrrrrrrr w pampera. Jak zasnęły, przebieranko wybudzanko
Co zrobić...
jagodka, musze sobie zakupić taki sterylizator. Ponoć tutaj "środowiskowe" które przychodzą po porodzie m.in. to sprawdzają. A nigdy nie miałam sterylizatora.
[ Dodano: 04-01-2012, 22:21 ]
biniu, nie dać się zwariować, bo każdy będzie Ci doradzał co innego. babcie, ciocie, koleżanki, lekarze (tez i każdy lekarz co innego, a jakże!!).
Ze szczepionkami podobnie. Niektórzy mówią źle o skojarzonych.
Ja uniknąć chciałam rtęci dodawanej do szczepionek jako konserwant, zwłaszcza w szczepionce wzwb, podawanej po urodzeniu, bo większość szpitali ma na stanie tanią wersję z chin chyba. Ja specjalnie załatwiałam receptę na inną droższą szczepionkę bez rtęci, ale w końcu wynikło chyba, że ona też tręć zawiera wariactwo... więc nie wiadomo własciwie czego się chwytać.
jak coś Ci się wydaje wariactwem, to pewnie dla Ciebie i dziecka to będzie wariactwo. Trzeba ufać sobie i intuicji.