Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sty 2012, 23:09

ja butelek, oprócz jednej, pozbyłam się :) A używałam avent, i lakt aventu.
A teraz nie ma laktatora to kupię co będzie w promocji biorąc pod uwagę albo Avent, albo TT albo medela/dr'browns.

smoki- moje bobki, oprócz Damiana antysmokowca :) lubily też te spłaszczone smoczki (dokładniej NUK i to nie silikon, tylko żółty, kauczukowy. Silokon powodował odruch wiadomy) :)

Jeszcze co do kup i przebierania pampków, to jak ze wszystkim jest, każde dziecko inne i trzeba kilka tygodni obserwować malucha.
Moje podczas ssania piersi, nagle robiły wytrzeszcz oczu, chwilę przezwy w ssaniu z cyckiem w buzi i prrrrrrrrrrrrrrrrrrr :ico_haha_01: w pampera. Jak zasnęły, przebieranko wybudzanko :ico_olaboga:
Co zrobić...

jagodka, musze sobie zakupić taki sterylizator. Ponoć tutaj "środowiskowe" które przychodzą po porodzie m.in. to sprawdzają. A nigdy nie miałam sterylizatora.

[ Dodano: 04-01-2012, 22:21 ]
biniu, nie dać się zwariować, bo każdy będzie Ci doradzał co innego. babcie, ciocie, koleżanki, lekarze (tez i każdy lekarz co innego, a jakże!!).
Ze szczepionkami podobnie. Niektórzy mówią źle o skojarzonych.
Ja uniknąć chciałam rtęci dodawanej do szczepionek jako konserwant, zwłaszcza w szczepionce wzwb, podawanej po urodzeniu, bo większość szpitali ma na stanie tanią wersję z chin chyba. Ja specjalnie załatwiałam receptę na inną droższą szczepionkę bez rtęci, ale w końcu wynikło chyba, że ona też tręć zawiera :ico_puknij: wariactwo... więc nie wiadomo własciwie czego się chwytać.
jak coś Ci się wydaje wariactwem, to pewnie dla Ciebie i dziecka to będzie wariactwo. Trzeba ufać sobie i intuicji.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2012, 00:36

lo ludzie , to popisalyscie, a ja caly dzien w ruchu nie mialam kiedy odpisac nawet...Ja na temat szczepionek duuuuzo moglabym pisac, ale nie bede :-D Bo informacje sa tak sprzeczne ze soba ze zwariowac idzie... Zreszta mieszkam w innym kraju wiec i te standardowe szczepionki moga byc innych firm, roznic sie skladem, miec inne wytyczne "krajowe". Najwazniejsze to chyba wiedziec ze:
-nie kazda szczepionka kazdemu dziecku jest potrzebna (np jedynakowi , dziecku z przedszkolnym rodzenstwem, dziecku ktore planujemy dac szybko do zlobka, chorowitkom, alergikom itp jest potrzebna zupelnie inna ochrona)
-dziecka nie trzeba szczepic zaraz po urodzeniu.... mozna poczekac 1-2 m-ce aby stalo sie troche silniejsze.... Tutaj pierwsze szczepienie jest po skonczeniu 3 m-cy zycia
-sczepionka skojarzona nie zawsze znaczy "lepsza" i odwrotnie. Najlepiej poczytac opinie przed zakupem o ile macie juz placic to lepiej zainwestowac w szczepionki ktore maja "zabite badz oslabione" czastki wirusow lub bakterii, malo skwalenu i minimum rteci.

Ja bede szczepic tradycyjnym kalendarzem szczepien plus pneumo bo mam 2 przedszkolaki w doku ktore pneumokoki moga mi przyniesc. Zadnych dodatkowych typu rota czy ospa nie planuje.

Smoczka kupilam Nuka Genius, ale wiem ze z tym nie wiadomo bo nie kazde dziecko kazdego smoka zassie i trzeba probowac. Butelki jeszcze nie wiem. Laktatora nie planuje. sterylizator do mikro mam po nell i bardzo polecam tym ktorzy beda karm ic czesto butla. Podgrzewacz u nas sie nie sprawdzil bo mamy mikrofale i tak jest znacznie szybciej podgrzac mieszanke jakby co :-)

ja sie dzis nalazilam i teraz brzucho twardnieje ze hoho, leze i ledwo zipie.

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

05 sty 2012, 10:29

Witam z rana :-) nie mam dziś energii na nic.. na dworzu wieje strasznie, do tego deszcz ze śniegiem pada:/ mi katar prawie przeszedł, ale żeby było ciekawie zaczęło mnie gardło boleć :ico_zly: a i jeszcze wczoraj po przytulankach z mężem myślałam że nie wyrobię.. brzuch zrobił się twardy jak skała do tego brzuch bolał mnie co jakiś czas, tak ciągnęło mi w dół (podejrzewam że to był jakiś rodzaj skurczy).. wzięłam nospę i przeszło... ale oboje wystraszyliśmy się bardzo :ico_olaboga:
Niech już będzie marzec!
jestem za!!
jagoda24 dzięki za linka :-)
miłego dnia

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 sty 2012, 10:34

Cześc wam leseczki...

a u mnie z gową lepiej choc już dziś dwie tabletki łyknęłam na poczatek dnia...a Dawid znow zaczał swoją spiewke aby sie z nim bawic...a ja nie dam rady!!!!!!!!!!!!!!! Dobrze ze jutro mąż bedzie w domku cały weekend :ico_brawa_01: :ico_sorki: . Jutro planujemy ognisko z kiełbaskami.,..tylko w swoim gronie.... :ico_haha_01:
biniu_s napisał/a:
Niech już będzie marzec!

jestem za!!
ja tez ja tez ja tez :ico_sorki:

[ Dodano: 05-01-2012, 09:35 ]
a ja dziś zaczęłam juz 32 tydzień...a jutro wejdę w ósme okienko :ico_brawa_01:

[ Dodano: 05-01-2012, 09:36 ]
brzuch zrobił się twardy jak skała do tego brzuch bolał mnie co jakiś czas
to na bank po przytulankach...czasem też tak mam...

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2012, 10:37

A u mnie Franek 3 dni w przedszkolu i już katar leci :ico_olaboga: oszaleć można ale poszedł do przedszkola bo płakał że chce iść :ico_wstydzioch: .

Pogoda dziś u nas dołująca szaro pada deszcz i ciemno jakby byl wieczór :ico_olaboga: .

Sen miałam masakra że lalke- bobasa w wóżku woziłam :ico_olaboga:

[ Dodano: 05-01-2012, 09:38 ]
[ Dodano: 05-01-2012, 09:35 ]
a ja dziś zaczęłam juz 32 tydzień...a jutro wejdę w ósme okienko
pięknie chciałabym już być na tym etapie :ico_brawa_01: :ico_sorki:

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 sty 2012, 10:39

bo płakał że chce iść
a moj nie chodząc do przedszkola praktycznie od grudnia to tak sie odzwyczaił ze jest znow anty nastawiony :ico_noniewiem: nie wiem jak to bedzie w poniedziałek... :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Sylwia
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

05 sty 2012, 10:46

Witajcie Kochane

Jesteśmy prze szczęśliwi
Wróciliśmy z USG będziemy mieli CÓRECZKĘ

[glow=red]Lenka [/glow]

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wyjeżdzamy na wieś wracamy w niedziele :)

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

05 sty 2012, 11:04

Sylwia, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: GRATULUJE CÓRY

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2012, 11:10

Sylwia, gratulacje
może chcesz jakieś ciuszki :) ?

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 sty 2012, 11:22

no Sylwuś gratuluje z całego serca :ico_brawa_01: ...w2iec z dziewczynkami na wiosne nie bedzie az tak źle :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”