Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

30 cze 2009, 01:11

Paulina446, kolorowych i spokojnych... Dla Kacperka też :ico_sorki: :ico_haha_01:

kati84
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 cze 2009, 01:13

Też podstępem, ale to nieszkodliwe
No wiesz jak do niej nie ma innej drogi to i podstepy musza byc :-D byle tylko dzialaly :ico_sorki: :ico_sorki:

Jest tylko "MALY"problem,mianowicie moja mama.Ona sie strasznie wtraca do mojego sposobu wychowywania Oli,co doprowadza czesto do klutni miedzy nami :ico_zly: :ico_zly: ja juz nie wiem jak mam jej wytlumaczyc zeby przestala sie wtracac kiedy ja cos Oli tlumacze np.gdy zrobila cos zle :ico_zly: wtedy Ola nie bierze mnie powaznie tylko chce isc do babci bo wie ze babcia nie krzyknie tylko obroni i za zle pochawli a ja wychodze na wyrodna matke :ico_zly: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-06-30, 01:14 ]
Paulina446, spokojnej nocki :-D

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

30 cze 2009, 01:20

kati84, musisz koniecznie mamie wytłumaczyć, że podważa Twój autorytet :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Babcie są od rozpieszczania, ale nie wychowywania, jeśli jest matka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

kati84
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 cze 2009, 01:25

Karolina2411, myslisz ze nie probowalam :ico_sorki: :ico_sorki:
juz nie amm sily z nia naa ten temat gadac bo za kazdym razem kkonczy to sie klutnia.A ona mi mowi ze Ola jest jeszcze malutka i ma czas na nauke,ale kuzwa kiedy ja mam ja wychowac jak bedzie miala 20 lat??wtedy mi na glowe wejdzie jak jej teraz nie naucze pewnych rzeczy i zachowan.

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

30 cze 2009, 01:38

A ona mi mowi ze Ola jest jeszcze malutka i ma czas na nauke
Ola już nie jest taka malutka... :ico_sorki: Wszystko, albo jeszcze więcej rozumie iza przeproszeniem, dziecięcym "cwaniactwem" Ciebie przede wszystkim urabia... Choćby z tym jedzeniem... :ico_sorki: Jak jej teraz nie nauczysz, tak jak mówisz, pewnych zachowań, wejdzie Tobie na głowę... A kto potem będzie zbierał żniwa z tego zachowania...? Babcia...? Nie, ona wtedy umyje ręce i powie: tak ja wychowałaś...
Tak więc bezwzględnie musisz na mamie wymóc brak wtrącania się w wychowywanie... Niech sobie pogada do ciebie, niech Tobie powie, co jej w Twoim wychowywaniu córki nie odpowiada, ale niech tego nie robi przy małej... bo ona, choćby sie wydawało, że nie słucha, wręcz przeciwnie, wszystko sobie koduje w małej główce :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

kati84
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 cze 2009, 01:47

bo ona, choćby sie wydawało, że nie słucha, wręcz przeciwnie, wszystko sobie koduje w małej główce
dokladnie tak jak mowisz.Ola jest tak kumata ze az mnie czasem szokuje :ico_szoking:
Ja sie interesje troche psychologia dziecieca i wiem jak w pewnych sytuacjach nalezy postepowac z dzieckiem.Z T np.bardzo 3malismy sie tego aby w OLI obecnosci nie kwestionowac tego co mowimy badz co robimy z mala.Zawsze na osobnosci rozmawialismy co nam sie w danej chwili nie podobalo.I to co sie nam udalo,moja mama burzy :ico_zly:
Ja jej ostatnio pow ze chyba sie czasami zapomina czyim dzieckiem jest Ola.Ja jej napewno nie pozwole wychowywac malej tak jak ona wychowala mnie.Nie chodzi o zachowanie czy jakies tam maniery,ale np Mama strasznie mnie rozpiescila i wszystko co chcialam to mialam i teraz jest problem,mimo iz mam tyle lat ile mam potrafie sie nadasc ze czegos nnie moge miec :ico_puknij: :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

30 cze 2009, 01:51

I dobrze z T. postępujecie... Mała nie powinna być świadkiem Waszych różnic zdań... To samo tyczy się mamy... Rozpuści ją, a Wy będziecie mieć w przyszłości problem...
Tylko najgorzej, jak do kogoś nie dociera, że tak na prawdę krzywdę dziecku przede wszystkim robi... :ico_sorki:

kati84
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 cze 2009, 01:58

Rozpuści ją, a Wy będziecie mieć w przyszłości problem...
dokladnie to samo jej powiedzialam,a co ona mi na to.."Ola jest jeszcze malutka" :ico_zly: tylko czym skorupka za mlodu....
Tylko najgorzej, jak do kogoś nie dociera, że tak na prawdę krzywdę dziecku przede wszystkim robi.
no wlasnie nie dociera i tu jest pies pogrzebany :ico_sorki: :ico_sorki:
Wiesz moja mama by dala sie pokroic i posolic za Ole,taka jest sfiksowana za nia,tylko wlasnie przez to nie zdaje sobie sprawy ze pewnym zachowaniem przegina pale i rozpuszcza mala do granic mozliwosci :ico_puknij: :ico_sorki: tylko zapomina o jednym..ze jak ja zepsuje to po powrocie do pl ja bede miala z nia problem i to ja bede ja musiala do pionu postawic,a to juz takie latwe nie bedzie :ico_sorki: :ico_sorki:

Dobra ja sie juz pozegnam bo nie chce zeby Bigotka mnie pogryzla :ico_sorki: chociaz to jest juz chyba nie uniknione :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Spokojnej i przespanej reszty nocki :-D

Awatar użytkownika
Karolina2411
Wodzu
Wodzu

30 cze 2009, 02:00

Dobra ja sie juz pozegnam bo nie chce zeby Bigotka mnie pogryzla :ico_sorki: chociaz to jest juz chyba nie uniknione :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Dostanie nam się :-D
Rozmowę możemy za dnia dokończyć :-D
Spokojnej nocki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 cze 2009, 08:42

No pięknie... do drugiej buszujecie :D

Wróć do „Pozostałe”