szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

22 wrz 2011, 12:22

Jestem własnie w trakcie pakowania torby.
ja też :ico_haha_01: ciągle coś mi sie przypomina, jednak brakuje mi juz miejsca :ico_haha_01: chyba wezme dwie torby :ico_olaboga: dla mnie oczywiście :ico_haha_01:
Kurcze to co ty tam bierzesz? Bo ja to mam już wszystko gotowe i wcale wiele tego mi nie wyszło.
Pokaz swoją listę .

Najdłużej stałam nad szafą z ubrankami Lilci by przyszykować coś na wyjście , przygotowałam 2 ale w sumie po przerobieniu to są 3 warianty na rożne pogody.Tylko teraz oczywiście mam wątpliwości czy nie za zimno będzie małej. Ale w sumie to kurcze zawsze kocykiem można przykryć a poza tym to ile do tego auta będzie przejść.

[ Dodano: 22-09-2011, 12:27 ]
Kurcze mam czapeczki tzw pilotki ale one są cieniutkie myślicie ze taka czapeczka , na to kapturek może być za zimno dziecku ?Jakie czapki macie , jakie grube ??

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2011, 12:38

Pokaz swoją listę .
ja mam spakowane już:
-kosmetyczka-mydło dla dzieci do podmywania sie i kąpieli, antyperspirant, szczoteczka, pasta do zebów, szampon i odżywka do włosów, krem nivea soft, pomadka ochronna do ust, szczotka do włosów, tantum rosa w saszetkach i puste opakowanie po mgiełce z avonu, bephanten maść, gumka do włosów, chusteczki higieniczne
-ręcznik
-podkłady na łózko
-podkłady poporodowe-podpaski te mega
-podpaski bella na noc na wyjscie ze szpitala
-majtki siateczkowe i zwykłe
-trzy koszule nocne z dekoltem do karmienia
-wkłądki laktacyjne
-biustonosz sportowy lub do karmienia
-chusteczki nawilżone dla dzidzi
-pampersy 1
-pieluchy tetrowe 3 szt
-łapki niedrapki
-woda mineralna z dziubkiem
-Ładowarka do telefonu
-dokumenty, wyniki badań i karta ciazy w teczce
-skarpetki
-klapki
-szlafrok
-ręczniki papierowe
-mały kocyk polarowy

ubranko na wyjscie mam w domu na półce schowane w woreczku
chyba wszystko :ico_noniewiem:

[ Dodano: 22-09-2011, 12:39 ]
Kurcze mam czapeczki tzw pilotki ale one są cieniutkie myślicie ze taka czapeczka , na to kapturek może być za zimno dziecku ?Jakie czapki macie , jakie grube ??
ja mam grubszą czapeczkę
ale jak masz kaptur to moze wystarczyć taka bawełniana

[ Dodano: 22-09-2011, 12:42 ]
dałam liste na pierwszą stronkę

[ Dodano: 22-09-2011, 12:44 ]
nie wiem czy coś jeszcze?
jakby coś to dopisze :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

a pamietajcie ze dzieciom nie mozna obciać pazurków w szpitalu
u nas też do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci :ico_noniewiem: bo jak coś sie tam dzieje to ponoć po płytce paznokcia widać :ico_noniewiem:

szkieletorek

22 wrz 2011, 12:44

bephanten maść
-podkłady na łózko
-łapki niedrapki

ubranko na wyjscie mam w domu na półce schowane w woreczku
chyba wszystko :ico_noniewiem:
Po co ta maść w szpitalu ? Ja mam ja kupioną ale położna przez tel mówiła że one w szpitalu dadzą mi takie rzeczy .
Podkłady na łóżko ja nie kupowałam bo babka powiedziała mi że ligninę dają chyba że ja chce swoje kupować, jedynie te mega podpaski mam.
Łapki niedrapki ? A w szpitalu chyba i tak dziecko będzie w tym kokonie .
Ubranka na wyjście tez zostawiam w domu w workach podpisane i potem P je dowiezie na samo wyjście .

[ Dodano: 22-09-2011, 12:53 ]
u nas też do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci :ico_noniewiem: bo jak coś sie tam dzieje to ponoć po płytce paznokcia widać :ico_noniewiem:
Nie pytałam jak z tym u nas ale raczej tak samo, bo od dawna o tym słyszałam że nie wolno miec pomalowanych albo sztucznych pazurków.

Właśnie przyszedł P , pokazałam mu co wybrałam na wyjście dla małej i stwierdził że to nie będzie jeszcze temp -20 i że przesadziłam.Więc troszku zmodyfikowałam ten zestaw i jedyne co to musimy dokupić dla małej jakąś gruba czapeczkę.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2011, 12:59

szkieletorek, pamiętaj że malucha się ubiera o jedną warstwę grubiej niż dorosłych. Te czapeczki pilotki są bardziej w szpitalu potrzebne i po kąpieli już w domu. Na wyjście coś cieplejszego bym sprawiła.

szkieletorek

22 wrz 2011, 13:04

szkieletorek, pamiętaj że malucha się ubiera o jedną warstwę grubiej niż dorosłych. Te czapeczki pilotki są bardziej w szpitalu potrzebne i po kąpieli już w domu. Na wyjście coś cieplejszego bym sprawiła.
Tak ja wiem , kurcze opiekowałam się nie jedym maluszkiem a teraz zielona jestem .
Ale P mówi że pewno i tak okryjemy ją kocykiem więc może nie ma co przesadzać z ubieraniem by sie nie zgrzała.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2011, 13:05

Po co ta maść w szpitalu ? Ja mam ja kupioną ale położna przez tel mówiła że one w szpitalu dadzą mi takie rzeczy .
Podkłady na łóżko ja nie kupowałam bo babka powiedziała mi że ligninę dają chyba że ja chce swoje kupować, jedynie te mega podpaski mam.
maść jest do sutków, już w pierwszy dzień karmienia warto smarować je po kazdym cycaniu
poza tym do pupy maluszka, bo bedzie z tobą na sali a kupa co godzinkę laduje w pampku i warto smarować dupcie

podkłady- sa wygodniejsze od ligniny i bardziej chłonne, ja wole zabrac swoje, nie w kazdym szpitalu dają lignine

łapki niedrapki- dziecko moze miec bardzo długie paznokcie, nie mozna ich w szpitalu obcinać więc trzeba coś na raczki założyć bo dziecko bardzo sie podrapie po buzi
Maja miała szramy normalne :ico_olaboga: tak sie drapała, a dziecko wcale nie leży non stop w kokonie :ico_haha_01: Maja mało leżała mimo ze nie karmiłam w szpitalu cycem, często przebierasz malucha, leży obok cieie na łózku wieć ma okazje sie podrapać

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2011, 13:08

Cześć!

Widzę,że przygotowania do porodu pełną parą, torby pakujecie :-)

:ico_brawa_01: za kolejne tygodnie!

kwiatunio sto lat, Kochana! :-)

A od nas :ico_tort: Maciuś stawia za swoje 4 tygodnie!!!
Z tej okazji byłam go zważyć w przychodni i przybyło nam go 1220 g :ico_szoking: waży teraz 4620. Dużo, czytałąm,że dziecko w pierwszym miesiącu przybiera 500 do 1000 g. No, ale chyba lepiej w tą stronę. Zwłaszcza,że tylko na moim cycu jest.
kokony dość nietrwałe są :ico_oczko: Moje dzieci zawsze jakoś wyciągały te łapki na wierzch.

szkieletorek, no właśnie miałam pytać, czy dużo rzeczy Ci kazała zabrać położna jak dzwoniłaś?
A! U nas nie trzeba ręczników do osuszania dzieci po kąpieli. Jak będą Ci potrzebne do dla Ciebie tylko.

[ Dodano: 22-09-2011, 13:11 ]
szkieletorek,
podkłady- sa wygodniejsze od ligniny i bardziej chłonne, ja wole zabrac swoje, nie w kazdym szpitalu dają lignine
u nas są ogólnie dostępne te podkłady, ale z ligniny właśnie. I te "wkładki" też leżą. Wkładki na to mówią pielęgniary :ico_haha_01: , bo to po prostu miejsze paski ligniny :ico_haha_01: Lepiej mieć podpaski.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2011, 13:19

A od nas :ico_tort: Maciuś stawia za swoje 4 tygodnie!!!
Z tej okazji byłam go zważyć w przychodni i przybyło nam go 1220 g :ico_szoking: waży teraz 4620. Dużo, czytałąm,że dziecko w pierwszym miesiącu przybiera 500 do 1000 g. No, ale chyba lepiej w tą stronę. Zwłaszcza,że tylko na moim cycu jest.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: super
ładnie przybiera :ico_sorki:
wstaw jakąś nowszą fotkę :-D

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

22 wrz 2011, 13:20

babka powiedziała mi że ligninę
ona przemaka - podkłady nie
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2011, 13:20 przez ramonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2011, 13:20

u nas są ogólnie dostępne te podkłady, ale z ligniny właśnie. I te "wkładki" też leżą. Wkładki na to mówią pielęgniary :ico_haha_01: , bo to po prostu miejsze paski ligniny :ico_haha_01: Lepiej mieć podpaski.
no ja zdecydowanie wole miec jednak podkłady na łózko i te duze podpaski niż szorstką lignine brrrr aż mnie otrzepało :ico_chory:

[ Dodano: 22-09-2011, 13:29 ]
mniam, zrobiłam zupkę jarzynową :ico_sorki: jeju jak pachnie :ico_sorki:
z brokułami bo miałam zamrozone i jakos nie zużyłam ich do niczego :ico_haha_01: już sie doczekac nie moge az makaronik dojdzie :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”