gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: Letnie dzieciaczki 2012

09 paź 2012, 21:44

Ja pampersy w koncu w carrefourze kupilam 70 sztuk za 40zl trojek czyli cenowo to samo co w kauflandzie. Co do makro to najblizsze 90km ode mnie u nas nie ma prawie wcale duzych sklepow.
Kasiala ja bym sie nie martwila Kaji spaniem, normalnie spi. Bardziej bym sie martwila jak tak spala do 12. A ten placz przy cycku to bardziej wyglada albo na bol albo rozdraznienie. Maks np jak spiacy i wsciekly to tak sie zachowuje.
A ja strasznie spiaca jestem nie wiem czemu bo Maks rewelacyjnie spal jak na niego :-) O 22 jadl potem 2:30, 5:15 i potem juz co 2h

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 paź 2012, 21:45

Ja pampersy w koncu w carrefourze kupilam 70 sztuk za 40zl trojek czyli cenowo to samo co w kauflandzie. Co do makro to najblizsze 90km ode mnie u nas nie ma prawie wcale duzych sklepow.
Kasiala ja bym sie nie martwila Kaji spaniem, normalnie spi. Bardziej bym sie martwila jak tak spala do 12. A ten placz przy cycku to bardziej wyglada albo na bol albo rozdraznienie. Maks np jak spiacy i wsciekly to tak sie zachowuje.
A ja strasznie spiaca jestem nie wiem czemu bo Maks rewelacyjnie spal jak na niego :-) O 22 jadl potem 2:30, 5:15 i potem juz co 2h

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!

09 paź 2012, 23:02

No może to normalne u dzieci ale ja nie przyzwyczajona :ico_olaboga: ona prawie od samego początku tak długo spała a tu nagle taki skok i to praktycznie z dnia na dzień :ico_noniewiem: dzisiaj ja też chyba coś w dupcie ugryzło bo tylko nosić i nosić i to w pozycji pionowej i najlepiej głowa do tv... ejku doiero niecałe 3h minęły od ostatniego karmienia a mi ju cycki chcą wybuchnąć :ico_olaboga: :ico_szoking: ale wolę zeby Kajcia pospała najlepie do 4 :ico_sorki: :-D ale chyba tak dobrze to już nie będzie pewnie za godzinę wstanie bo ja się właśnie kładę spać... Gosia888 to teraz ja mogę Ci powiedzieć ze zazdroszczę nocek :-D

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

09 paź 2012, 23:20

Gosia tak patrzę na zdjęcie chłopców i chyba starszy jest bardzo podobny do taty, co?

Ja dziś znów wrzuciłam dzieciaki do jednego łóżka, zaraz idę położyć się między nich.
Starszej już zdążyłam na śpika obciąć pazury u nóg bo na żywca sobie nie pozwala....twierdzi że jak mama tnie to bardzo ją boli i woli żeby zrobiła to wróżka (czytaj: mama pod osłoną nocy :ico_haha_01: ) ...ona serio w to wierzy :ico_szoking: Nawet sama jak widzi że już jej pazurki o rajtuzki haczą to każę mi zadzwonić do wróżki żeby przyszła w nocy obciąć :ico_haha_01:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 paź 2012, 11:24

chyba starszy jest bardzo podobny do taty, co?
dokładnie. Tomek to skóra zdjęta z Pawła a Maks nie :-) i Paweł zdziwiony myślał że robi takich podobnych synów a tu niespodzianka :-D
Starszej już zdążyłam na śpika obciąć pazury u nóg bo na żywca sobie nie pozwala....
no i u nas jest tragedia z tym. Dziecko ma 7 lat a twierdzi że go boli obcinanie paznokci :ico_puknij:

Kasiala i jak nocka? Może to jakiś skok rozwojowy co? U mnie Maks ładnie spał w nocy znowu pierwsza przerwa 4,5h :ico_brawa_01: ale od rana coś nie w sosie :ico_zly:

Awatar użytkownika
Kasiala

10 paź 2012, 11:56

Kasiala i jak nocka? Może to jakiś skok rozwojowy co?
Gosia nie chcę zapeszać (tfu tfu tfu) ale takiej dobrej nocki to ja jeszcze nigdy nie miała :ico_szoking: Kajcia spała od 20: DO uwaga!!! 04:00 dostała cyca i zasnęła 04:30 i spała do 07:30 i o 9 musiałyśmy wstać bo na szczepienie jechałyśmy i dzielnie to zniosła ale lekarka mi złą recepte wypisała i złą szczepionkę kupiłam... tzn dobrą aloe nie wypisała mi dodatkowo drugiej recepty i przez to Kajcia miałą 3 w kłucia ale była dzielna chwileczkę tylko popłakała... przepisała czopki Vibrucol (w mojej aptece nadal są bez recepty) :ico_szoking: :ico_noniewiem: i póki co jest o to zn Kajcia jakaś taka smutna... no ale co zrobić. Następne szczepienie juz pierniczę normalne 5 w 1 biorę bez żadnych wymysłów lekarki...

qanchita ale fajnie tak że myśli ze jest wróżka :-D a powiedz swiecisz światło przy tym? Nie budzi Ci się Jolka? Mojej Kajce to mąż obcina paznokcie :-D ja się tego nie tykam :-D

Gosie powiem Wam ze ja dlugo nie dawałam sobie obciąć paznokci ojjjj długo myśłę ze 10 lat miałam jak już było ok ale to dlatego ze raz ojciec za krótko mi przyciął że skórę obciął i bolało i się zraziłam...

Awatar użytkownika
Madleine

10 paź 2012, 12:28

Dziewczyny tak czytam o spaniu Waszych maluchów to Kasiala i tak masz super :-)
U nas mały śpi max 4 h i to sie zdarza raz w tyg :-) Srednio w nocy co 2-3 h trzeba wstawać.Ale nie mam zle bo wstajemy z mezem na zmiane :-) np o 1 ja wstaje,przewijam ,karmie i usypiam,a potem o 3-4 on i ja wtedy moge spać :-)
Tyle,ze w dzień mał jest baaardzo aktywny.Wczoraj zasnal dopiero o 20,a wstał o 9;30 rano i bez zadnej drzemki w ciagu dnia...
Aktywne dziecko mi sie trafiło... Tak normalnie to w dzien ma maxymalnie 1-2 drzemki po 2 h.Ale zazwyczaj jedną i to zazwyczaj na spacerze :-)
No i wtedy je co 2 h :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 paź 2012, 13:30

,przewijam ,karmie i usypiam
a ile trwa te jego nie spanie w nocy? Bo ja Maksa przez sen karmię. On się kręci to znak że jest głodny ja go karmię odbijam albo i nie jak długo nie odbija i kładę on cały czas ma zamknięte oczy. Tak że to trwa z 10 minut.
A w ogóle jak reszta dzieciaków budzą się w nocy tzn otwierają oczy i usypiacie je potem czy tak przez sen jak ja? Bo Tomka też przez sen karmiłam i myślałam że wszystkie dzieciaki tak jedzą w nocy.
ajcia miałą 3 w kłucia ale była dzielna chwileczkę tylko popłakała... przepisała czopki Vibrucol
szkoda że aż 3 :ico_olaboga: a co do czopków spytalam się moją pediatrę i ona powiedziała że takie zrobili obostrzenia że ona teraz nie przepisze dziecku poniżej 1 roku :ico_szoking: nie będzie nadstawiać karku. No ale na szczęście nie potrzebne są :ico_sorki:
Chociaż dzisiaj coś Maksia ugryzło. Śpi od ponad godziny ale co chwilę się budzi z płaczem :ico_olaboga: i w ogóle rano taki nie bardzo był :ico_noniewiem:

kasiala ale nocki rewelacyjne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

madleine a niby po sztucznym mleku tak dzieci super śpią :ico_noniewiem:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 paź 2012, 13:32

Tak normalnie to w dzien ma maxymalnie 1-2 drzemki po 2 h.Ale zazwyczaj jedną i to zazwyczaj na spacerze :-)
u mnie jest dużo ale krótszych, chociaż wolałabym takie dłuższe bo tak nic nie mogę zaplanować.

Awatar użytkownika
Madleine

10 paź 2012, 13:36

Gosiu on sie zazwyczaj od razu budzi jak jest głodny więc potem trzeba go usypiać .Z tym jest różnie bo czasem od razu po mleku zasypia na rękach,a czasem jest już wyspany i trwa to nawet 2 h :-(

Marcinek dziś tez marudny tak jak Maks więc może jakiś dzień taki dziwny :-) Rano marudził strasznie,ale teraz drzemie bo godzina spaceru jest,a dziś odpusciłam wychodzenie bo porządki chciałam zrobić :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”