Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

11 lip 2010, 21:28

Jestem i ja:)

Cały dzień poza domem nad jeziorkiem, rano pakowanie i dlatego nie zaglądałam.
Było fajnie, ale woda niezbyt czysta. Mila była tylko na minutkę. Mati się pokąpał, ale już tego żałuję. Musimy znaleźć inne miejsce. A takie piękne miejsce wypoczynkowe. Restauracje, lody, hotel, gokarty, stragany, plac zabaw, zjeżdżalnia, muszla koncertowa i brudna, śmierdząca woda. Nie aż tak strasznie, ale da się zauważyć.

Jutro będę miała córkę kuzynki męża na cały dzień. Majusia ma 3 latka, jest super także wesoło będzie :ico_haha_01:
A na 17 idę z nią i z Matim na Shreka.

Kasia90 no nie teraz Ty bidna chora. A gorąco macie w domu? oby Ci szybko przeszło.

Wiolaw
ale imprezujecie.
Ja lubię organizować grilka czy inne spotkanie, ale jak już pójdą i sobie posprzątam to nastaje taka błoga cisza :ico_haha_01:

My też dziś basenik rozłożyliśmy. Mila trochę posiedziała bo woda zimna, a Mati to szalał. Jutro się nagrzeje to będzie lepiej.

Od przyjazdu z Niemiec Mati usypia sam miałam się pochwalić :ico_haha_01:

Nasz mały rojec dziś wyczaił półkę z płytami i dopadł je :ico_haha_01:
Także jutro muszę znaleźć inne miejsce na płyty dvd.
Dorwała się też do szafki. T ją zabierał i tłumaczył, że nie wolno, ale się darła histeryczka mała :ico_haha_01: oj będzie z nią przeprawa.

Edulita i doczekałaś się 1 urodzinek Idusi. Ale to zleciało. Ogromny buziak dla niej. Nieźle tam chyba imprezujecie bo nic nie piszesz od kilku dni :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

11 lip 2010, 23:10

Kilolek jak dobrze pamiętam to ty pisałaś o zaproszeniu nad morze , fajnie wam ja też bym chętnie skorzystała z takiego zaproszenia :ico_wstydzioch:
u nas w tym roku ciężko będzie z wakacjami , ale jak ja przeżyję bez morza i Ala :ico_placzek:
to niestety nie ja. Ja też w domu siedzę z braku kasy niestety

Awatar użytkownika
wiolaw

11 lip 2010, 23:27

witanko

ja po całym dniu plażowania na podworku i oczywiście pełnym ludzi i zakończyliśmy grilem , ale już mam dość takiego jedzenia :ico_noniewiem:

Sto lat , sto lat dla naszej kochanej Iduni
:ico_tort: i moc całusów
brudna, śmierdząca woda
to po powodziach w tym roku prawie wszędzie tak , ąż strach wchodzić , ja dlatego zostaję przy basenach , chociaż Ala już narzeka , bo chciałaby na głębszą wodę
Od przyjazdu z Niemiec Mati usypia sam miałam się pochwalić
:ico_brawa_01:

dziś Lolek miał faze wstawania i on chyba nie będzie raczkował , bo opiera się na rękach i staje na stopy a nonono w górze , paradnie to wygląda ale trzeba go pilnować na karzdym kroku , bo w basenie też takie sztuki robi i nurki wychodzą :ico_oczko:

dobra narazie uciekam , bo Ala jeszcze nie śpi jak uśnie to postaram się jakieś fotki wstawić z dzisiejszego basenikowania

Awatar użytkownika
matikasia

12 lip 2010, 08:53

Wiolaw Milenka znów się czołga i może też nie będzie raczkować.
Wiolaw to myślisz, że jak są upławy to @ się zbliża?
A ile Ty chcesz Lolka karmić czasu?

Już jestem mokra, a dopiero 9. Umyłam okno tarasowe, powiesiłam pranie, poodkurzałam i przyszykowałam nuggetsy na obiad. Zaraz przyjdzie Maja także dziś mam 3 dzieci.

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

12 lip 2010, 09:06

Witam,
upały nie do zniesienia :ico_olaboga: Wczoraj się przestraszyłam, bo Zosia co jakiś czas miała takie krótkie dreszcze, ale to chyba z przegrzania, a potem P włączył wiatrak i być moze jak się ochładzała, to ją trzęsło od tego. W każdym bądź razie przestraszyłam się, ale po kąpieli jej przeszło, więc jak juz się nie powtórzy to ok, a jakby co to chyba pójdę do lekarza. Panikara ze mnie, ale wolę dmuchac na zimne. :ico_noniewiem: Wczoraj z mamą zrobiłyśmy sobie rundkę po galeriach i w końcu udało mi sie kupić jakąś sukienkę, a do tego jeszcze bluzkę i torebkę :-D Wyprzedaże się zaczęły więc trzeba korzystać. Oczywiscie ZOsi kupiłam kilka bluzeczek na upały i chusteczkę na główkę, taką cieniutką haftowanę w kolorze ecru. Postaram się wieczorkiem wkleić fotki.
Matikasia my na spacery wychodzimy na chwilę dopiero około 19.30, bo przez upały Zosia zaczęła nam zasypiać dopiero około 22.30. Oczywiście cała przespana noc juz się nie pojawiła, ale to nic, bo Zosia budzi się i tak tylko raz, zje cycusiowe mleczko i po 15-tu minutach śpi :ico_brawa_01: Za to w sobotę spałyśmy razem do 9.30.
basenie też takie sztuki robi i nurki wychodzą
mały akrobata z Lolusia. Ja dziś w końcu chcę wystawić małej basen na balkon, bo nie mam niestety innej możliwości i chociaż trochę się pochlapie :-D

Kasia90 dużo zdrówka dla Was, często tak jest, że angina lubi się przyczepić latem :ico_olaboga:

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

12 lip 2010, 11:13

no nie teraz Ty bidna chora. A gorąco macie w domu? oby Ci szybko przeszło.
Gorąco, gorąco, szczególnie dziś. Udusić się można. :ico_szoking:
Od przyjazdu z Niemiec Mati usypia sam miałam się pochwalić
:ico_brawa_01: dla Mateuszka. :)
w domu siedzę z braku kasy niestety
My to samo. :ico_placzek:
to ją trzęsło od tego
Podejrzewam, że była spocona i jak się schłodziła od wiatraka to miała ciarki. :)
dużo zdrówka dla Was, często tak jest, że angina lubi się przyczepić latem
Mam tylko nadzieje, że Kamila nie chwyci. :ico_olaboga: Bo wtedy kaplica.

Dziewczyny prowadzicie jakieś blogi, pamiętniki albo coś takiego swoim dzieciom?

Awatar użytkownika
Magda33

12 lip 2010, 11:30

Podejrzewam, że była spocona i jak się schłodziła od wiatraka to miała ciarki. :)
też tak sobie pomyślałam, bo dzis juz tego nie ma...dzwoniłam oczywiscie do mamy :-D
Mam tylko nadzieje, że Kamila nie chwyci. Bo wtedy kaplica.
moze nie :ico_noniewiem:
Dziewczyny prowadzicie jakieś blogi, pamiętniki albo coś takiego swoim dzieciom?
ja dostałam w prezencie taki pamietnik pierwszego roku dziecka i tam wklejam zdjecia i wpisuję najważniejsze daty i postępy Zosi :-)

Awatar użytkownika
Sabcia

12 lip 2010, 11:47

Witam!!!!

STO LATEK DLA IDKI !!!! :ico_brawa_01:

Piszecie o upalach - u nas tez jest bardzo cieplo ale Nikola spi wiecej jak zwykle i dluzej - ale fakt faktem ze w domku - jak musze wyjsc z nia po synka do szkoly to sie meczy strasznie

Od tyg naszym rytualem z synkiem jest wypad o 19 do parku na rowery lub rolki i zwykle zabieramy paletki do tenisa takze wracamy okolo 22 - powiem wam ze pasuje mi to strasznie - mezus przychodzi i albo z Nika do nas dochodza albo zostaja w domku a ja mam troche czasu dla synka no i to co lubie ruchhhh na maksa ....

Nika spi juz 2 godz - drzemnelam sie 30 min z nia - teraz obiad robie i za chwile jak nie wstanie to bede cwiczyc bo z nudow zwariuje .....

za dwa tyg mamy chrzcinki a za 3 tyg bede juz w polsce hehehe ale sie ciesze ....

Awatar użytkownika
matikasia

12 lip 2010, 11:51

Magda33 na pewno to od wiatraka. Ale co każdy ratuje się jak może w te upały.
To kiedy odstawiasz Zosieńkę od cyca? ja planuję na 10 miesięcy bo T będzie miał końcówkę urlopu więc może wtedy się uda, choć nie wiem czy nie skapituluję i nie będę karmić do 12 miesiąca. Ja wezmę ją ok 2-3 do nas do łóżka to lepiej mi śpi i jest w miarę.
Zresztą jak ocenić czy dziecko na pewno nie jest głodne jak się budzi...
Mała zjada mleczko z dodatkiem łyżeczki kaszki po 19 i za godzinę potrafi się na cyca obudzić. Pić nie chce tylko ciumkać, ale trwa to jak normalne karmienie.
Także jak będę ją oduczać będę cała w stresie czy oby jej krzywdy nie robię, że jest głodna i się drze, a ja jej nie daję :ico_olaboga:

Magda33 u nas nie ma mowy o spacerku o 19.30 bo Milenka już śpi o tej porze. U nas się nic nie zmieniło z drzemkami.
:ico_brawa_01: za udane zakupy :ico_haha_01:

Mila pospała to pomyłam sobie okna i dosłownie ciekło ze mnie. Musze prysznic wziąć przed tym kinem. Nie mam jednak Mai, a T będzie szybciej w domu więc do kina idziemy z Matem na 15 a nie na 17 także jeszcze lepiej.

Kasia90 ja prowadzę bloga. Lina w podpisie. Dodatkowo tak jak Magda wpisujemy ważne daty i wklejam fotki do takiego albumu od urodzenia. Kupiłam od razu :ico_haha_01: o właśnie dzięki za przypomnienie. Trzeba uzupełnić :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-07-12, 11:52 ]
Sabcia na nk super wyglądasz:) tylko nie mamy fotki z przed :ico_haha_01:

Kasia90

12 lip 2010, 12:10

ja dostałam w prezencie taki pamietnik pierwszego roku dziecka i tam wklejam zdjecia i wpisuję najważniejsze daty i postępy Zosi :-)
Ja mam to samo, ale do tego mam jeszcze bloga w necie. :-D

Kasiu na Twojego bloga czasem wchodzę. :)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”