Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

02 lis 2007, 16:34

U mnie naleśniki też dopiero od jakiegoś czasu cienkie wychodzą. Myślę,że to kwestia dobrego przepisu. Mam taki Od KOLEŻANKI I ZAWSZE WYCHODZĄ mi fajne. Przepraszam za caps locka,ale Mała pisze razem ze mną i wciska różne klawisze

Awatar użytkownika
zubelek
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lis 2007, 16:42

diem, dziękuję kochana.
No my z Zuzią też od urodzenia bo już przy porodzie się narobiło...
Miała zabieg na serduszko w wieku 2 lat i 4 miesięcy a w szpitalach byłyśmy już nie wiem ile razy :ico_noniewiem:
Z Gabi ciut lepiej,w szpitalu byłyśmy 2 razy ,no ale ona jest młodsza.
Już się tyle napisałam o tych naszych chorobach ,że i słów mi brakuje i sił i naprawdę ręce czuję w dole,tak mi opadły ...ciężko będzie się pozbierać ale wierzę,że jak wyjedziemy ,to nowy lepszy klimat,zmiana otoczenia i przede wszystkim widoki pozwolą mi odżyć i być taką jak kiedyś...a humoru i uśmiechu mi nie brakowało :ico_oczko:

diem
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

02 lis 2007, 17:32

zubelek ... trzymam kciuki za Ciebie i Twoja rodzine !
mama _ Kingi ... prosze o przepis :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

dziewczyny kupilismy dzis kombinezon dwuczesciowy taki na wietrzne dni i deszczowe takze ... dla Kourosh'a ... w ogole to ja chcialam kurtke zimowa dla niego,ale D posatwil na swoim :ico_noniewiem: w sumie to lubimy spacery w pogode i niepogode , a w parku i bloto i wiatr ma gdzie szalec ...wiec moze jednak lepiej ,ze ten komplet kupilsimy ... mniejsza o to
wzialam rozmiar 86-92 i jest duzo za duzy :ico_noniewiem: ... szczegolnie kurtka ...sama nie wiem czy zostawic i bedzie na drugi rok, a moze za 2-3 miesiace bedzie jak w sam raz ... dziewczyny poradzcie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

02 lis 2007, 18:33

Moja Asia spala dzisiaj prawie 2,5h i teraz rozrabia :-) . Pogode mamy paskudna, pada i jest zimno i nie mam nawet jak z nia wyjsc, caly dzien siedzimy w domku :ico_noniewiem:

zubelek, Trzymaj sie kochana, trzymam kciuki zeby niedlugo wszystko sie jakos ulozylo i bylo lepiej. Podziwiam Cie ze wytrwalosc :ico_sorki: , mnie nie jest latwo ( Maggie wie cos o tym :-) ) ale Ciebie to podziwiam :ico_sorki: :ico_sorki:
Buziaczki dla Ciebie i dziewczynek :ico_buziaczki_big:

Ale narobilyscie mi smaka :-) :ico_nienie:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lis 2007, 18:48

No i ja tez jestem :ico_oczko:
Na zakupach jeszcze nie bylismy bo maz mial sie urwac tylko na godzinke do pracy (prywatnie) i sie mu przedluzylo do 2 godzin a jak przyjechal to mala Nicole usnela i mala sobie spi dalej wiec poczekamy kiedy sie obudzi a jak za pozno to zakupy zrobimy jutro :ico_oczko: Wogule jakos jestem delikatnie podenerwowana chociaz wiem ze niemoge.. ale chodzi o to ze do tesciowej przyjechal dzisiaj moj szwagier z rodzinka i zamiast moze zadzwonic do nas zebysmy przyszli na kawke czy cos tak pogadac to nic cisza...Troche nie rozumiem bo jestesmy teraz rodzina i jednak chcialabym zebysmy jakis kontakt mieli a mi powiedziala ostatnio tesciowa ze ona zauwazyla ze jak przyjezdza moj szwagier Andrzej z rodzina to chocby oni lubia tylko byc sami z tesciowa itd.. chocbysmy im przeszkadzali.. a bo Nicole jest glosna i zywa a to tylko dziecko.Ja nie potrzebuje laski i my tez sie nie odzywamy do nich :ico_nienie: jak nas zawolaja to pojdziemy jak nie to nie bez laski :ico_nienie:
Ok juz dosc tych zalow,teraz robie pizze sobie bo jakos dostalam smaka :ico_oczko: A jesli chodzi o nalesniki..to ostatnio odkrylam sama ze jak dodam do nich troche proszku do pieczenia i wody gazowanej to nie sa takie grube i sa takie pycha chrupiace i kruchutkie :ico_oczko: :-D :ico_brawa_01: A placki tez czesto robie a z krokietami to wiecej roboty jest ale na swieta zrobie obowiazkowo.. :ico_oczko:

Diem wiesz moja Nicole to nosi juz ubrania na rozmiar 92 i jak ja bym malej kupila kombinezon to tez na rozmiar 92 a jak nie na 98 bo wiadomo dziecko rosnie ale wydaje mi sie ze 92 wystarczyl by :ico_oczko: Jak chodzi o twoj kombinezon co kupiliscie Kouroshowi to wydaje mi sie ze idelany rozmiar 86-92 i ja bym taki zostawila.. wiesz kombinezon musi byc troche luzniejszy...tak mysle ja :ico_oczko:

Ok moja pizza gotowa wiec powoli zabierams ie za jedzonko moje dziecie jeszcze spi ciekawe jak dlugo?? A moze pojedziemy jeszcze dzisiaj na zakupki?? Kto to wie..

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

02 lis 2007, 19:28

Maggie ... powiedz co robicie na tych spotkaniach mam z dziecmi? ja i moja znajoma postanowilysmy wybrac sie na ''play group'' razem, gdy tylko pogoda bedzie pod psem i dzien krotszy ... poki co mamy cudna pogode ...jest slonecznie i cieplo,wiec bawimy sie z dziecmi na zewnatrz i spacerujemy ...
diem na tych spotkania jest zawsze duzo zabawek...przerózniastych...dzieci się baawią, mamuśki (pilnują dzieciaczków :ico_haha_01: ) ...i rozmawiąją, mozna poznać wiele różnych osób...na koniec (przynajmniej na tych na któpre my chodzimy) są zabawy, śpiewanie, czasem bajki (w czasie tych zajęć, jest również czas na picie dla dzieciaczków i ciacho)
diem Antoś też dzisiaj przytulał i całował swojego kolege Jasia ... a jak Jaś płakał to Antoś przytulił Go i dał mu jabłuszko (swoje jabłuszko...mój kochany wrażliwy synek :ico_oczko: )

zubelek kochana napewno odżyjesz...myślę że raczej napewno ci się spodoba..tu ludzie są inni, częściej uśmiechnięci, pomocni...napewno nabierzesz do wszytskiego dystansu..i będzie Ci lepiej... trzmam za Ciebie kciuki :one:

Co do krokiecików, to ja ostatnio robiłam....ale juz mi tęskno za nimi :ico_haha_01:
Mi też na początku naleśniki nie wychodziły ale teraz jak dodaję do mleka wody to wychodzą idealne :ico_oczko:

Iza trzymaj się kochana, duzo cierpliwości życzę...my też to niedawno przechodziliśmy...

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

02 lis 2007, 20:22

No i moje dziecko padlo, dobrze ze zdazylam ja wykapac :ico_haha_01: .

Kristi, trzymaj sie cieplutko, jesli chodzi o tesciowe to niestaty cos o tym wiem...
Sliczna fotka Nicole :ico_brawa_01: .
Duza ta Twoja panna, moja Asia ma ciuszki na 80... A jesli chgodzi o kombinezon to Cie popieram, wydaje mi sie ze powinien byc luzniejszy troszke

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

02 lis 2007, 20:36

Barbara pisze:No i moje dziecko padlo, dobrze ze zdazylam ja wykapac :ico_haha_01:

niech śpi spokojnie bo mój Antoś wczorojszą nockę miał ciężko...i wiecie co mężu mi przed chwilą powiedział że jak ja usnęłam to nosił Antosia jeszcze godzinkę....Pierwszy raz w życiu nie usłyszałam płaczu tosieńka, chyba był;am padnięta... :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Barbara
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

02 lis 2007, 20:45

Maggie, wczorajsza noc tez mialam nieciekawa, Asia wiercila mi sie prawie cala noc i poplakiwala, moze dzisiaj bedzie lepiej. Biedny Antos, wiec i Wam zycza spokojnej nocki i dobrago snu dla Antosia i dla Ciebie

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lis 2007, 20:50

Dobty wieczór :-)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”