NICOLA_1985

30 mar 2012, 20:26

ja też mam podział na ciuchy wyjściowe i ciuchy po domu :ico_oczko: a w pepco kupiłam kilka ciuchów takich po domu bo były bardzo tanie (np. bluzki dla Karoliny) i nie miała żadnego uczulenia, w praniu nic z tymi ubraniami się nie dzieje, 100% bawełna , ale ogólnie to jak już kupuję ciuchy czy bieliznę to wolę kupić mniej a lepsze niż miec pełno byle czego, ja mam o tyle dobrze, że ciuchy moje dzieci dostają na różne okazje typu święta czy urodziny . teraz będę musiała uzupełnić trochę braków w szafie mojej i S. bo ja zdzieram ciuchy po siostrze i z liceum.. aż wstyd się przyznać... po prostu zawsze na nas jakoś kasy braknie , ale ja sobie kupie tylko tuniki, sukienki i leginsy na lato wiec nie będzie to zbyt drogi wydatek , no i balerinki mi się marzą bo mam jedne które kupiłam sobie w liceum są mega wygodne ale tak już zdarta jest podeszwa , że wstyd w nich chodzić.. :ico_noniewiem:

moje dzieci śpią juz od jakiś 20 minut a ja sobie leże w sypialni oglądam BBS lifestyle " 10 lat mniej" :ico_oczko: i kompa okupuje :-)

[ Dodano: 30-03-2012, 20:27 ]
na zdjęciu w podpisie Karolina ma na sobie "podomową" bluzeczke kupiona właśnie w Pepco :ico_oczko:

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

30 mar 2012, 21:44

No to widzę że wszyscy tak mamy że dzielimy ciuszki na domowe i wejściowe :) U nas jest podobnie :)
A propos uczuleń i jakościowych ciuszków. U nas gdy się okazało że Dawiś nie może nosić ciemnych rzeczy ze względu na AZS, wynalazłam bardzo fajną hurtownię bielizny polskich producentów, gdzie bawełenka jest świetna jakościowo - nawet majteczki tam mają w cenach średnio za 3 zł, ale kolorki majtek chłopięcych są niestety przeważnie ciemne. A ostatnio kupiłam Małemu fajne spodnie z przeceny w H&M na podszewce - takie na spacerki co by rajstopek nie trzeba było zakładać, ale podszewka niestety była czarna. Zaniosłam do krawcowej i stary podkoszulek Męża z którego ona uszyła nową podszewkę na spodnie :) Zażartowałam do niej że mam problem ze znalezieniem jasnych majtek dla Synia, a ona na to że mi może uszyć w promocyjnej cenie bo jestem stałą klientką :ico_szoking: :ico_haha_01: Narazie jeszcze poszukam w hurtowniach :ico_oczko:

NICOLA_1985

30 mar 2012, 21:51

Julka ja też tego np. nie rozumiem dlaczego bielizna dla dzieci jest tylko kolorowa????????????? ja też szukałam białych majteczek.. znalazłam tylko dla dziewczynek a dla chłopców same ciemne kolory... no porażka jakaś... :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 mar 2012, 19:48

Hej

Ja nie dzielę na domowe i wyjściowe, bo zwyczajnie Milena czy w domu czy na wyjściu tak samo niszczy, brudzi i plami.
Co do majt z pepco, to mialam dla D i ja nie miałam zastrzeżeń. Jak się nie kupi mega kolorowych to i uczulenia na barwniki nie będzie. :D
A bodziaki w pepco bardzo lubilam. Były fajne na moje chudzielce.
Chyba w C&A byly majtki w całkiem znośnych cenach kiedyś (5paki). Milena ma już kilkanaście sztuk. Kupiłam jej z george i z Primark. Taniej niż w PL.
Teraz jak na złośc się ochłodziło (i Mila ma temperaturki trochę) a planowałam odpieluchowanie za tydzień-dwa jakoś... nie wiem co z tego wyjdzie.

Poza tym mam zawirusowany komp i praktycznie nie siadam do niego, bo najpierw trzeba naprawić. Teraz pracuje w trybie awaryjnym :ico_noniewiem:

Gotuję zupke na jutro więc wracam ja kończyć. Do napisania :D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

01 kwie 2012, 00:46

u nas 4 nocka z samodzielnym zasypianiem zaliczona :ico_brawa_01:

julchik22

01 kwie 2012, 09:31

Tibby, :ico_brawa_01:

U nas śnieg :ico_zly: Mam już dość tej zimy

Awatar użytkownika
karo-22

01 kwie 2012, 19:05

tibby, :ico_brawa_01: dla Tobika za samodzielne usypianie :-) Ale z tego co kojarzę, to u Was od dawna było dość ładnie z usypianiem :-) Z "cyckowymi" dziećmi jest gorzej :ico_oczko:

U nas też padał śnieg wczoraj, ale mnie to wcale nie rusza, bo od jutra już ma być z powrotem wiosna :-D

My wczoraj zakupiliśmy piekarnik :ico_brawa_01: Ależ się cieszę! :-D Jutro znajomy nam zamontuje, ale nie mogliśmy się doczekać i uruchomiliśmy tak tymczasowo żeby już coś piec :ico_haha_01: Właśnie skończył się piec piernik marchewkowy, zapach unosi się po całym domku a nam języki uciekają :ico_oczko: , zaraz biorę się za babeczki jogurtowe, a na kolację robię lasagne :-)
W końcu wyżyję się kulinarnie! :ico_brawa_01:

A propos, Tibby mogłabyś podać mi jakieś fajne przepisy na Twoje babeczki i inne ciekawe wypieki, please?? :-D
Od innych przepisy również mile widziane :ico_oczko:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 kwie 2012, 19:29

witam!!!
my po urodzinach zuzka zachwycona prezentami a ja zmeczona. dostala klocki lego duplo, takie klocki piankowe z cyferkami, ksiazki, pluszaka, ciuchy kase stoliczek.
no i dzis sprzadalismy samochod wiec nie mamy czym jezdzic i jak najszybciej musimy cos kupic w razie czego gdybym rodzila.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

01 kwie 2012, 20:25

karo-22, podeśle ci przepisy jutro, bo teraz jestem w pracy a niestety proporcji nie pamietam.
a ty podeslij mi prosze ten pzepis na babeczki jogurtowe. z checia sproje. :ico_sorki:

z tego co kojarzę, to u Was od dawna było dość ładnie z usypianiem
tak, swego czasu samlanie juz zasypial, ale po jakms czasie znowmu sie odwidzialo. ale znow nie mamy na co narzekac.

ja dzis ledwo zyje. :ico_spanko: :ico_spanko: moi sasiedzi wczoraj do 4.30 rbli mega impree z wielks lupana muzyka. bylam i sie prsilam o sciszenie i nic. az zaluje ze nie wezwalam policji :ico_zly: malolaty jedne :ico_zly:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 kwie 2012, 09:47

no to wkleje wam zdjecia.
o to slonica w naszej wielkiej kuchni
Obrazek
tort
Obrazek
zuzia je torta(moja mama kroi)
Obrazek
a tu z bliska