Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

21 kwie 2010, 22:50

Witajcie moje kochane na chwile dopadla komompa a czykolwiek moj juz wola :ico_zly:
A wiec lepiej nie jestre nie uwierzycie co ta cholera dzis wymyslila
a wiec pisze Moja A zjadla batona ktorego i tak by dostala ale ze ona ma cholernie obrzydliwa nature zjdania bez pytania o co juz nie raz byla karana byly wojny itd wiem ona zrobila zle nie po raz pierwszy i pewnie nie ostatni ale ak by nie bylo to dziecko a po za r tym ma ta ze tak brzydka powiem swinska nature i koniec ja wiem ze jak widzi slodkie to nia rzadzi i tyle no ale nie o to moj A kupil lozko nowe pietrowe w IKEI wczoraj a dzis kazal mi zapierdalac moim malutkim samochodzikiem zeby to oddac bo za to ze nasza Adziula tak nadl siwinia to jej sie nic nie nalezy do auta sie to praktynie nie miwscilo do o pare dobryh kilometrow musialam jechac z otwarym bagaznikiem bo kazal mi to oddac i tyle :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: nie uwierzycie ale ja pojechalam cala posrana bo wszedzie mega wielka ostroznosc i kupa glin z powodu jutrzejszego pogrzebu Posla Dolniaka i jutro ze premier Tusk ma byc to nasze miasto jest zwariowane ale zawiaozlam oddalam i nie chce mi sie gadac z tym moim chlopkiem Powiem jestem mega zmeczona zyciemi czasem blagam los o postoj jesli wiecie co mam na mysli
Wisdze ze me starania sa daremne

Dziekidziewczynki za mile slowo o tym ze dobra matka jestem i w ogole ale naprawde jest mi ciezko
ff dzis o godzinke pozniej Eris zrobil mi pobudke :-)
Kurcze tak kaszle, ze az popuszcza kupke, taka rzadsza i juz drugiegi pampersa musze zmieniac, jak pod koniec lutego zachorowal to do tej pory kaszle i nie mu nie przechodzi, bylam u lekarza dal kolejny syrop, ale jakos nie widze poprawy :ico_noniewiem:

Ach chyba dzis znow cieplutko bedzie choc na razie sloneczko schowane, ale jest tak zielono, przepiekna jest wiosna :-)

Kurcze, maly chyba zarazil sie od naszych sasiadow malego grypa rzoladkowa, dzis od rana biegunka, juz wstawilam pranie, bo bodow nie mialam, teraz znow az po same plecy, teraz zasnal, jak dalej bedzie mial ta biegunke to trzeba bedzie jechac do lekarza, ale jak na razie nie wymiotuje, nie chce jesc ani pic tylko przychodzi do mnie, chce na rece i sie poklada na mnie, dziwi mnie to, ze sie zarazil, bo nie chodzimy tam odkad sasiad jest chory :ico_noniewiem:
O boze biedactwo oby szybciutko mu przeszlo :ico_sorki:
Dziewczyny co myslicie o kupieniu takiego normalnego juz lozka dla dziecka, bo sie zastanawiamy nad tym juz od dluzszego czasu
Wiesz kochana ja zdjelam cala przednia straone i ma jak prawie normalne lozko wiec poczekam jak wyrosnie z tego lozeczka
Natalce bardzo pomogl syrop z cebuli i czosnku,wtedy kiedy sie Was radzilam czyjej podac.Nic jej po tym nie bylo,a kaszel szybko ustapil,od tej pory robie go za kazdym razem jak kaszle i musze przyznac,ze pomaga :ico_sorki:
Ja nie wiedzialam ze na takie maluchy dziala ale Adce podawalam i zawsze byly lepsze skutki niz wszystke specyfiki od lekarza i zagadzam sie z toba
no wlasnie Eris tylko ma biegunke i goraczke
Tylko i az biedny nasz Wlochaczek Wiesz ja to 2 razy mialam pszzepisany antybiotyk ale nie dalam wyleczylysmy sie domowymi specyfikami i witamininami
ooobiegunka i wymioty na zmiane,do tego malo nie umarlam,bo zaczela wymiotowac przez sen i sie zakrztusila,dzieki Bogu,ze mnie obudzily dzwieki jakie wydawala :ico_olaboga: Ona to bardzo ciezko przechodzila,ale moj chesniak np.mial wylacznie biegunke i goraczke,zwymiotowal moze z raz i juz po tygodniu mu przeszlo :ico_sorki: A Natalka,jak juz myslalam,ze bedzie ok,bo wstala rano i zero biegunki ani wymiotow caly dzien,wieczorem zaczelo sie od nowa,urwanie glowy z ta grypa bylo :ico_olaboga: Patuniu,nie kazde dziecko przechodzi to tak jak moje,u Eriska moze byc duzo lagodniejszy przebieg
Brrrrrrrrrrrrrrrry oby wiecej takich jazd nie bylo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Współczuje problemów z mężem ja o swoich pisać nie chcę bo są bardzo podobne do twoich i Miszki, coś po środku :ico_noniewiem: ciągle go kocham ale jak długo jeszcze to jest naprawdę test dla naszego związku
No u nas jeszcze jest troche po srodku ale coraz blizej tej dolnej granicy wytrzymania
Ale kocham tego GNOJA A BARDZIEJ KOCHAM DZIECI
i nie wiem co robic bo latwiej powiedziec by bylo spadaj odejdz i dzis juz prawie to powiedzialam a on mi zebym nie krzyczala bo jesli nie zrobie co on chce jutro go nie bedzie wiesz dgyby nie bylo Wiwi to powiem szczerze droga wolna ale wiwi go tak strasznie kocha ona szaleje na jego punkcie
Dana a Ty trzymaj sie jakos. Zlej tego swojego malzonka i sprobuj sie cieszyc swoimi corkami i tym ze jestes madra, niezalezna kobieta :) ja Cie podziwiam i wyobrazam sobie jak ciezko pracujesz, nie dosc ze masz swoje klientki to jeszcze dom na utrzymaniu - ja mam pomoc z strony meza i mi ciezko, a Tobie musi byc jeszcze gorzej, dlatego glowa do gory i my jestesmy z Toba :) (btw. za te plytki i podloge tez podziwiam ;) mysle,ze jak tak dalej pojdzie to meczyzni kiedys wygina :)
kochana jestes jak plaster na ma zraniona obolala dusze i dziekuuje za te slowa zeby jeszcze on to tak widzial Wiecie cjakie sa czasy jakie wszystki jest drogie i jakos zyjemy bo ja staram sie ze wszystkich sil bo nestety ja niemoge sobie pozwolic na siedzenie bezczynnne w domu jak wiele moich kolezanek ktore maja bable starsze alebo w w wieku Wiwi ja robie od kad niunia skonczyla 2 tygodnie i nie odpoczywalam po porodziel ale moj A nie docenia trgo on mysli ze tak powinno byc ze tak wszystkie kobity
a to nie jest tak wiele kobiet zwala obowiazek utrzymania rodziny facetowi i jeszcze psiocza jak za malo zarobi a ja nigdy tylko zawsze robie wszystko zeby bylo nam latwiej

Dobra moje kochane juz nie bede zrzedzic bo wy mnie rozy=umiecie a on i pewne osoby nie a rachunek za prad dzis mnie zabil wiec juz ma dosz

Caluski dla wszystkich naszych skarbeczkow sa prze piekne ja niestey nie moge pochwalic sie jak wiwi sie rozwija bo Misak gdzies zagubila ladowarke do bateri od aparatu co za maly galganek i juz prawie wszedzie przeszukalam i nie moge znalesc tylko powiedziec ze jest Boska jak wszystkie nasze misiaczki uwielbiam patrzec na kolejne zdjeciatka naszych baczkow
Sory za byki ale juz ze zmeczenia nie widze co pisze :ico_oczko: :ico_buziaczki_big: dla wszystkich

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 kwie 2010, 07:28

Witam

my juz na nogach, Eris zrobil poudke przed 7 ale jakos w miare sie wyspalam.
Za oknem sloneczko ale pewnie mroznie, gdzie ta wiosna, buuuuuu :ico_noniewiem:

dana, kochana szkoda mi Ciebie, nie rozumiem jak mozna byc takim palantem i slepcem ( chodzi mi tu o Twojego meza)
A Wiwi jest slodka i cudasna :-)
Ah z tymlozkiem to przesada, normalnie w glowie mi sie to nie miesci :ico_olaboga:
Wiesz kochana ja zdjelam cala przednia straone i ma jak prawie normalne lozko
acha, no fakt mozna tak zrobic, ale ja wolalabym juz takie normalne, wieksze, wydaje mi sie, ze Eris ma za malo miejsca, a po drugie, moglabym do niego sie polozyc zanim zasnie i nie musialabym go brac do nas

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

22 kwie 2010, 08:02

Ah z tymlozkiem to przesada, normalnie w glowie mi sie to nie miesci
mnie juz wszystko sie nie miesci :ico_olaboga:
acha, no fakt mozna tak zrobic, ale ja wolalabym juz takie normalne, wieksze, wydaje mi sie, ze Eris ma za malo miejsca, a po drugie, moglabym do niego sie polozyc zanim zasnie i nie musialabym go brac do nas
No tu masz racje bo te lozeczka sa wazkie jak na nasze buszujace szkraby dlatego ja podstawiam wiwi poduchy z moku zeby jak by spadla albo schodzila to ma miekko a po za tym teraz i tak mam pod jej lozeczkiem rozlozone swoje spanie wiec nie wstaje do niej wystarczy ze podam jej reke albo sie blizej przysune i juz ja tule jak sie budzi :ico_oczko: A wiecie co czy wasze maluchy tez tak spia nie spojkojnie?tzn ciagle sie przebudzaja i placza bo wiwi od niedawna tak robi moze ona jest zestresowana bo to tak wyglada albo te jkolejne zeby daja zanc znoew o sobie nie wiem :ico_noniewiem: ale wkurzajace jest to ze nie spi to dzieciatko spokojnie cala noc tylko ciagle sie budzi i wierci na lozku poplakuje i w koncu usypia

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 kwie 2010, 08:07

nie spi to dzieciatko spokojnie cala noc tylko ciagle sie budzi i wierci na lozku poplakuje i w koncu usypia
Eris tez tak robil, nie codziennie, ale przez sen poplakiwal, nie wiem co bylo tego przyczyna, ale musialo cos byc , moze zabki czy brzuszek, bo jak mu nic nie jest to spi cala noc.

Buziaki, lece dac malemu cos zjesc, za duzego wyboru nie mam, bo co zje to od razu z niego leci

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

22 kwie 2010, 10:18

hello kobtiki,,
hektar czasu mnie nie bylo,ale prawie 3 tygodnie wylegiwalismy sie w polszczyznie.Niestety akurat tego ferelknego dnia,czyli dnia katastrofy lotniczej bylam tam i bardzo to przezylam.PEwnie jakbym byla juz w domu to nie odebralabym tego z tak wzmozona moca,a to dlatego ze u nas sie prawie o tym nie mowi a tam naokraglo dudnili,,,oj smutny dzien i wogole kazdy nastepny.Wielka zaloba!!Wspolczuje rodzina ofiar!!!

U nas wszystko ok.Chlopcy rosna jak na drozdzach.NA szczescie sa zdrowi.Erys tylko troche pokaszlal ale u niego to norma.RAz pare tygodni go trzymalo,potem przerwa i w Polsce na nowo,,ale nie jest podatny na infekcje bakteryjne.Dzieki Bogu sa to wirusy ktore same mijaja :ico_sorki: :ico_sorki:
Eryczek powtarza duzo slowek ale sam od siebie nie rwie sie by je wypowiadac.Ale wiem po starszym synku ze z mowa nei jest tak hop siup.TRzeba czasu,zwlaszcza chlopcy potrzebuja go wiecej.

A jak z zabkami u waszych maluchow??Czy ktores dzeiciaczki maja juz trojki lub piatki??JEslli tak to ktore zabki wyszly pierwsze?

Dana--Kochana!!!!Glowa do gory i przez zycie.MAsz wspaniale dzieci ,,dla nich warto zyc i sie poswiecac.Twoj chlop naprawde bezmozgowiec(sorry) i na twoim miejscu nie narzucalabym sie mu.Wiem ze cie to dobija bo zamiast przyjaciela u boku masz pewnie wroga ktory traktuje cie jak powietrze,,mega rani!!!
Mozesz zawsze sie nam wyzalic,wyrzucic z siebie smutek,,,czesto to pomaga!!!!Jestesmy zawsze otwarte na twoje posty!!
Szkoda ze nei moge zobaczyc naszej cwaniutkiej i sprytnej Wiwi,,napewno juz duza z niej panienka..

JA tez staram sie leczyc bez antybiotykow i jak narazie do tej pory mi sie to udalo.Pozatym lekarz moich dzieci jest przeciwny wszelkim antybiotyka wiec mam problem z glowy.

Co do lozek to jak OScarek mial dwa latka kupilismy mu ikeowskie z mamuta a do tego dokupilam barierke.Sprawdzilo sie rewelacyjnie i takie tez chcemy kupic Eryczkowi!!!Zawsze mam problem ze wstawieniem zdjec bo bym wam pokazala jak to wyglada.

Pati--zdrowka dla Eriska!!!Okropne sa jelitowki,rota i tym podobne.Wiec wam bardzo wspolczuje.My raz mielismy grype jelitowa.NA szczescie trzymala nas tylko jeden dzien no ale jak zlapalo to porzadnie!!

Marta--Teraz sobie uswiadomilam ze ty juz coraz blizej porodu a my nawet nie widzialysmy twojego brzuszka.Czy to mozliwe???nie smigaj sie tylko raz dwa nam pokazuj!!Plec sie potwierdzila??

dla reszty maminek buziaki i milego dnia.
U nas piekna wiosna!!!!! :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

22 kwie 2010, 11:30

Dzien dobry :)

Dana co do nocy to u nas jest to norma - mala przebudza sie, placze, wstaje i biore ja do naszego lozka. U nas tez sie wierci, kreci, ciagnie mnie za wlosy, przechodzi raz z jednej raz z drugiej strony, ja jestem spychana do nog :D u nas to juz standard. Nie jest tak przez cala noc, ale ze 2 razy sie obudzi i pomarudzi troche, kilka razy poodwraca na wszystkie strony. Czekam na to az zacznie przesypiac cale noce u siebie - bo ladnie usypia w lozeczku bez problemu. Spi czasem do 4 nad ranem (raz w ciagu ostatniego roku chyba spala do 6 ;) no i wtedy idzie do nas do lozka. Ale czasem sie zdarza ze juz o 23 sie przebudzi i wtecy cala noc mam przechlapane bo jej nogi sa wszedzie!!

Marta jak tam Amy? :) I jak brzuszek? Jak sie w ogole czujesz? I jest roznica pomiedzy ta ciaza a wczesniejsza?? Poza tym ze pewnie jestes bardziej swiadoma wszystkiego :)

Mala mi choruje, zrobilam jej syrop z czosnku, cytryny i miodu. Sama go wypilam bo mnie tez boli gardlo. Pomimo kataru i kaszlu chcialam isc na spacer z nia, ale wczoraj tak wymarzlam ze dzisiaj chyba poczytam o tym co zrobic jak przewialo nerki, bo moje to juz pewnie sa na wyginieciu. Nie spodziewalam sie zupelnie takiego mroznego wiatru!

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 kwie 2010, 12:14

sarenka, witaj, a wlasnie sie zastanawialam, gdzie sie podzialas :-)
zdrowka dla Eriska!!
dziekuje, ale juz 4 dzien i nie widze poprawy

Jutro jedziemy do laryngologa w sprawie tych polipow i w koncu moze sie cos ruszy

Ciekawe jak tam Marta pewnie ma troche pracy

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

22 kwie 2010, 21:03

Hej wpadam na chwile sie meldowac ze u nas grypa żołądkowa panuje na całego.
Filip na szczescie juz zdrowy, ale M chory tesciu i szwagier :ico_olaboga: same chłopy, my narazie czujemy sie dobrze.

Zycze zdrowka wszystkim chorym szkrabkom i sił dla Danusi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
dana
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

23 kwie 2010, 22:39

Witam!
Mozesz zawsze
dzieki kochana za slowa otuchy i wiesz mi ze ciesze sie ze was mam bo rzeczywiscie choc sie nie widzimy to kazda z nas potrafi sie wczuc w problemy drugiej i przez to tak potrfi doradzic i pocieszyc :ico_oczko: i
ana co do nocy to u nas jest to norma -
My ostatnio juz mialysmy tak fajie wiwi spala cala nocke bez pbudek a jak sie przebudzala to wystarczylo ja przytulic ucalowac i spala wiec te jej placze mnie martwia ale widze ze kolejna 3 idzie masakra z tymi zebami jest taka wrazliwa i do tego znow zabkowy katarek i jest taka zmeczona bidula jak jedna 3 sie wybila bylo troszke spokoju ale druga sie wyzyna wiec po niej mysle ze odetchnie ale za jakis nie dlugi czas beda szly nowe i tak w kolo :ico_olaboga:
Mala mi choruje, zrobilam jej syrop z czosnku, cytryny i miodu. Sama go wypilam bo mnie tez boli gardlo. Pomimo kataru i kaszlu chcialam isc na spacer z nia,
Zdroweczka dla was dziewczyneczki kochane :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Ja tez jak wiwi cos smarka to z nia wychodze jak jest tak ladnie jak bylo wczoraj :ico_oczko:
Szkoda ze nei moge zobaczyc naszej cwaniutkiej i sprytnej Wiwi,,napewno juz duza z niej panienka..
Kochana ona jest taka duza ze wszyscy mowia ze ma 2 latka jak mowie ze za pol roku to nie chca wierzyc ogolnie jest boska ale tego nie musze mowic bo sama jak patrzysz na swoje skarby to wiesz jakie sa cudne i jak my wszystkie jestesmy dumne z ich postepow Nasze kochane skarby tak nas ciesza i takie z nich leki na cale zlo :ico_oczko:
dziekuje, ale juz 4 dzien i nie widze poprawy
Kochana bedzie dobrze napewno :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: zdrowiejcie szybciutko :ico_sorki: :ico_sorki:
Zycze zdrowka wszystkim chorym szkrabkom i sił dla Danusi
Dzike wiolus :ico_sorki: :ico_sorki: Przyda sie bo ciezko jest

Jutro moja Aducha ma testy sprawnosciowe do szkoly sportowej tak bym chciala zeby sie tam dostala bo nie chche zeby szla do tej szlkoly u nas to taki totalny kanal jak sie dowiedzialam jakie rzeczy dzieja sie w tym gimnazjum to az mi sie wlosy zjezyly moja corka nie moze tam isc :ico_nienie: bo to jest jak poslanie dziecka na pwena strate dlatego kochane trzymajcie zeby moja niunia sie tam dostala wyniki czy przyjma ja czy nie beda dopiero okolo lipca i sierpnia wiec kolejne miechy w stresie
Maruśkochan rzeczywiscie ty lada chwila i bedziesz podwojna mamunia boziu jak to zlecialo i rzeczywiscie brak nam fotek brzuchalka i wielu innych np z usg i td mysle ze jeszcz zdazysz nam sie pochwalic brzuszkiem przed rozwiazaniem
Mam nadzieje ze juz sie urzadziliscie w nowym domku jesli tak to powklejaj fotki jak tam u was no i przedewszystki odezwij sie jak sie czujecie i co u naszej gwiazdki nr1 Igusi no oczywiscie i gwiazdki 2 Amy?

Awatar użytkownika
yoanna
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

24 kwie 2010, 10:22

Dzien dobry :)

Dana trzymam kciuki! Szkola sportowa to super rzecz :) alez bym sie cofnela w czasie i do takiej pochodzila :D w ogole tak strasznie mi brakuje WFu to moj ulubiony (poza matematyka ktorej tez mi brakuje) przedmiot. Teraz zeby zagrac w jakas gre zespolowa naprawde trzeba sie nameczyc, zeby zebrac sklad :/ w jakas plazowke chetnie bym zagrala - chyba jak bede miec bardziej zorganizowane zycie to bede startowac do rady osiedla i zalatwie dzieciakom boisko do siatkowki :P na ktorym sama bede grac :D:D:D

Moja mala lobuzuje strasznie. Od wczoraj chodzi i marudzi - nauczyla sie otwierac wszystkie drzwi, wszystkie szafki, nawet te zabezpieczane. Dosiega do wysokich stolkow barowych i sciaga z nich moja torebke ktora przywyklam tam wsadzac :/ a pozniej wnetrze portfela lezy po calym domu :) ehhh wczoraj juz nie mialam sily do niej. No wlasnie sie dorwala wiec lece oapap

Wróć do „Przedszkolaczki”