witam
dziewczyny, jak wyglada ciemieniucha? od czego sie zaczyna? mojej malej bardzo łuszczy sie skora na glowie, musze kilka razy ja natłuszczac, no ale teraz zastanawiam sie, czy to wlasnie nie sa poczatki ciemieniuchy
my tez czekamy ale dzis jest podobnieMy też jak jest taka brzydka pogoda to nie wychdzimy na dwór. U nas dzisiaj co kawałek padał deszcz i powietrze takie wilgotne jest brrrr. Czekamy na lepszą pogodę
BASIA U NAS TEZ ZACZEŁY SIĘ KROSTECZKI NA BUZI TYLKO PO JEDNEJ STRONIE ALE STOPNIOWO BYŁO ICH CORAZ WIĘCEJ I PO DRUGIEJ STRONIE TEŻ SIĘ POJAWIŁY. LEKARKA POWIEDZIAŁA, ŻE TO UCZULENIOWE ALE MI COŚ SIĘ WYDAJE ŻE TO SA TE ZMIANY HORMONALNE. SMAROWALIŚMY JEJ BUŹKĘ DERMOBAZĄ. POTEM KROSTKI ZACZEŁY ROBIĆ SIE TAKIE SZORSTKIE I TERAZ WIDZĘ ŻE POWOLI ZNIKAJĄ. sORKI ZA CAPSAa zuzka dostala po jenej stronie buzki male krosteczki takie lekko czerwone , czy to mozliwe ze to sa potowki lubi bardzo z jednego cycka jesc i to wlasnie po tej strone, bo uczulenie to chyba nie jest bo wychodzi chyba na calej buzi nie wiem
My dajemy tylko witaminkę D i nic więcej. Nasza lekarka powiedziała, że wit K podawana jest od niedawna i to taki wymysł lekarzy. ponoć jest to na krzepnięcie krwi, zeby nie było jakiejść choroby z tym związanej ale mówila też że taką końską dawkę tej witaminy dostaje dziecko w szpitalu po urodzeniu io to wystarczy.A dajecie swoim pociechom witaminki?
hmmm woda ma 37 stopni, nie wiem moze zrobie jej wiecej 38. wiecie co dzis znow bylo to samo ryczala prawie 45 minut i zasnela o 16:30 i spi do teraz a jest 20:18 z tego wynika ze ona jak by przed nocnym spaniem takie numery robila ale 16:30 to wczesnie ja nie wiem co jej sie pomieszlo ze ona nie wie ze to jest jeszcze dzien, i co mam teraz zrobic jak sie obudzi nir wiem chyba ja nakarmie i bedzie dalaj spala bo juz jej nie bede myc , nie wiem naprawde, a niby brzuszek ma miekki, ale jak placze to macha mocno raczkami i az robi sie czerwona , sama ne wiem co myslec.a może masz za gorącą wode lub za chłodną
ana juz ich nie mam zniknely to byly chyba potowkiBASIA U NAS TEZ ZACZEŁY SIĘ KROSTECZKI NA BUZI TYLKO PO JEDNEJ STRONIE ALE STOPNIOWO BYŁO ICH CORAZ WIĘCEJ I PO DRUGIEJ STRONIE TEŻ SIĘ POJAWIŁY. LEKARKA POWIEDZIAŁA, ŻE TO UCZULENIOWE ALE MI COŚ SIĘ WYDAJE ŻE TO SA TE ZMIANY HORMONALNE. SMAROWALIŚMY JEJ BUŹKĘ DERMOBAZĄ. POTEM KROSTKI ZACZEŁY ROBIĆ SIE TAKIE SZORSTKIE I TERAZ WIDZĘ ŻE POWOLI ZNIKAJĄ.
i myslisz ze zawsze wieczorem przed nocnym spaniem??? bo mi sie wydaje ze skoro dziecko usypia na tyle godzin to juz usypia na noc bo w dzien ona mi spi po 2 gora 3 godziny,Basiu może faktyznie mała coś boli - moze to kolka
zuzi napewno nie jest goraco ja ja bardzo lekko ubieram w domu chodzi tylko w body i ma spodenki, albo spicha, lub pajacyka na to a w domu nie mam cieplo bo okolo 20 stopniNie wiem tez czy nie było jej gorąco. Teraz już nie płacze ale esppumisan dajemy i ubieramy lżej. U nas w domu jest bardzo ciepło - około 24 stopni i mała chodzi w samych bodach i spodenkach i jest ok
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość