martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

22 lis 2011, 13:33

Dzien dobry :ico_ciezarowka:

witam wszystkie Mamusie i Brzusie:)
Ja mam bardzo duzo pracy w szkole dlatego nie moge czesciej wpadac :ico_placzek:
Sorki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
chce jak najwiecej zrobic jeszcze teraz zeby nic mi nie zostalo juz na styczen....ale idzie mi jak po grudzie....skupic mi sie ciezko, latwo rozproszyc...ech, musze sie jeszczse tak pomeczyc z miesiac-16 grudnia mam ostatni egzamin, mam nadzieje, ze zalicze i wtedy juz moge rodzic:)))

dzisiaj mam wizyte u lekarza na 14, zobaczymy czego sie dowiem:)))

Aga26, oj, przykro słyszec, ze bylas w szpitalu....ale z drugiej strony jestes teraz przebadana pewnie pod kazdym katem:))) A Borysek zapowiada sie na malego urwisa-tak skopac Mame:))) Powodzenia u alergologa!!!!

Mad., jak szwagierka dzisiaj????lepiej????Rozumiem, ze mozesz sie denerwowac, ale ja ja tez rozumiem...Filip mial ciezka zółtaczkę i tez byla opcja pozostawienia go w szpitalu....potwornie sie tego balam....Wlasnie tego patrzenia na puste łozeczko, ciuszki...Bardzo to musi byc ciezkie dla nowej Mamy...i jeszcze hormony po porodzie szaleja na calego....trzymaj sie tam!!!!

Ika202, gratuluje kolejnego okienka!!!! :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i czekam na wyniki amnio!!!! to na pewno bardzo denerwujace czekac tyle czasu...ale takie sa standardy...Ja tez sie tutaj dowiadywalam o czas wykonania tego badania i jest podobnie jak w Polsce...oni z plynu owodniowego, ewentualnie lozyska musza wyhodowac komórki, które beda mialy DNA takie same jak Dzidzius, wiec dlatego to tyle zajmuje...za to wyniki juz nie sa podwazalne....

Szyszunia-współczuje klopotów z praca...akurat takich nerwow teraz ci nie potrzeba....Mam nadzieje, ze szybko miną i maz znajdzie prace....

Gabi, jak tam Twoje klopoty ze snem???? i co, u Ciebie juz prawie donoszona ciaza, nie???? :ico_brawa_01:

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2011, 13:52

Ja tez sie tutaj dowiadywalam o czas wykonania tego badania i jest podobnie jak w Polsce...oni z plynu owodniowego, ewentualnie lozyska musza wyhodowac komórki, które beda mialy DNA takie same jak Dzidzius, wiec dlatego to tyle zajmuje...za to wyniki juz nie sa podwazalne....
Dokładnie tak jak piszesz tylko to z DNA to będzie dopiero koło porodu bo to w razie jakby małej potrzebna była operacja :ico_placzek: :ico_placzek:
A wyniki stwierdzające wady genetyczne będą za 3 tyg do tego czasu osiwieje i zwariuje :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

22 lis 2011, 14:21

Mad widzisz, a zastanawiałam się co jeszcze dla dzieciaczka spakować :ico_oczko: powodzenia przy żelazku :ico_oczko:
Ika202, :ico_brawa_01: za kolejny tydzień, a wyniki napewno będą dobre :ico_sorki:
martam21, daj znać jak po wizycie, no i powodzenia na egzaminach :-)

Obiad mam już gotowy, Emilka wcina właśnie pomidorówkę a z drugim daniem zaczekamy na męża

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

22 lis 2011, 15:15

Gabi, jak będziesz mieć chwilę to wrzuć listę na pierwszą stronę bo zaniedługo będziemy jej potrzebować a tak może gdzieś umknąć :ico_oczko:

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

22 lis 2011, 16:23

hej Laseczki!

Wpadam jeszcze na chwilke, juz po wizycie u poloznej....Mala sie obrucila i jest obecnie pupa w dół...Połozna powiedziala, ze jeszcze sie to moze zmienic i zeby sie nie martwic...wiec sie nie martwie....
Poza tym wszystko ok, na tyle na ile tutaj badaja...czyli mocz, cisnienie krwi i serduszko dziecka doplerem...no i mierze tyle cm ile mam tygodni wiec nie ma problemu...
no nic, zobaczymy za dwa tygodnie na kolejnej wizycie...
na razie zbieram sie odkurzyc i do nauki...a wieczorem szkola, bleeeeeeeeeee

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2011, 16:33

Przypomniało mi się jeszcze, że u nas w szpitalu trzeba mieć swój termometr by mierzyć sobie temperaturę. Tak więc do listy szpitalnej można go dopisać.

Poprasowałam wszystkie dziecięce ciuszki. Ostatnie pranko schnie. A w pralce ostatnia partia rzeczy maluszkowych jak śliniaczki, skarpetki i paputki. Jestem dumna z siebie :-D
Ale nogi bardzo mnie bolą, mimo iż siedziałam. Spuchnęły jak banie ! Pierwszy raz w ciąży mi się tak stało.

martam21, ze szwagierką lepiej. Wczoraj była i dziś jest u małej. Ciekawe jak wyszły ostatnie wyniki. Jeśli ok na koniec tygodnia małą wypiszą, a nasze życie wróci do normalności.

Do połowy grudnia mniej niż miesiąc. Dasz rady :-) a potem wyczekiwać maluszka będziesz.

Gabi, Ty za miesiąc albo nawet szybciej będziesz Lilę tulić. Aaaaaaaaaa :ico_ciezarowka: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

22 lis 2011, 17:45

Martam powodzenia na egzaminach
dziewczyny ja bede robic pranie Laury po swietach na poczatku stycznia, zeby wszystko w miare swieze bylo. No ale wy wczesniej sie rozpakujecie.

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2011, 18:43

a kupujecie sliniaczk?i

i jakie plyny czy mydelka do mycia wybralyscie?
ja cos mysle o plynie z nivea
a mydelka uwielbiam z bobasa bo pozniej dziecko pieknie pachnie i caly dom
ja śliniaki mam po Igorze i w sumie chyba mi wystarczy a do kąpieli mam płyn nivea tylko przy młodym mi sie sprawdził
choć ostatnio dla Igiego kupiłam płyn z rossmana i on pachnie jak nivea wiec jako tako już mi dzidziusiem w domu pachnie :-D
Dziewczyny tak sobie myślę że może już czas zrobić listę co zabrać ze sobą do szpitala??
ja już od ginki taką listę sobie wzięłam heh mam nadzieję ze jak tym razem bede sie pakować to o recznikach nie zapomne tak jak wtedy :ico_wstydzioch:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2011, 19:53

Weszłam sobie na stronkę "rodzić po ludzku" i zasięgnęłam nieco opinii kobiet rodzących w szpitalu, do którego się wybieramy na rodzenie. Powiem Wam, że opinie opiniami... więcej pozytywnych. Ale jak zobaczyłam zdjęcia porodówki oddanej do użytku po remoncie we wrześniu tego roku to mi oczy wyszły :ico_szoking: Jestem więc zdecydowana. Zostało mi poprosić moją ginkę o skierowanie, które sama mi proponowała.

Czytałam też opinie o klinice w której szwagierka rodziła. Szkoda, że wcześniej tych informacji nie wyczytałam. Wszystko się pokrywa z tym co zastała tam szwagierka ! Tak więc moje nogi tam nie staną.

Bierzecie jedną torbę do szpitala dziewczyny ? czytałam że lepiej mieć min. 2. Jedną dla siebie, drugą dla maluszka.

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lis 2011, 19:57

hej

soryy dziewczyny ,że mało piszę ,ale jakoś nie mam weny :/ jakieś smuteczki za mną chodzą

Dziś moja Julcia miała ślubowanie pierwszoklasisty i dzionek zleciał nie wiem kiedy.

miłego wieczoru wam życzę :ico_ciezarowka:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”