wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2012, 12:59

Ja na święta zrobie torcik z wątróbki, kuleczki makaronowe z żeberkami i suszonymi śliwkami
ja niejadlam nigdy takich specjalow.

wczoraj moj maz stwierdzil ze na wies nigdzie nie jedziemy nie dosc ze samochod jeszcze nieprzerejestrowany to ja zle sie juz czuje i odpoczywamy w domu. przy garach nie bede stala bo mam sobie teraz odpoczac.w pierwszy dzien swiat idziemy do mojej mamy na imieniny a w 2 do babci na obiad a ugutuje sie tylko kapuste i kotlety.
a po kawalku ciasta sie kupi
Tibby ja nie lubie jak dostajemy kase na jakies swieta. bo zawsze one sa rozejda i przewaznie nic sie nie kupi. wiec wole powiedziec co kto ma kupic

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2012, 15:11

nooo zakupy koszyczkowe zrobione dzieci dotlenione w ostatniej chwili zdążyliśmy do domku i luneło ale mielismy farta
teraz Bartosz spi raz dwa poszło mu samodzielne zasypianie a jego rożek został juz ładnie spakowany hehehe choć zużyty do maxa :-D
wisnia3006, ta karkóweczka z ogórem brzmi smakowicie moze podasz przepis hihi a ile nie jest to dosć skomplikowane bo w kuchni nie lubię zbyd długo przebywać no chyba ze mam natchnienie
dużo różnych faszerowanych jajek
to tez fajny pomysł u nas sie nie faszerowało nigdy jajka może jakieś przepisy na farsz :-D :-D

zakupiłam tez kaczkę właśnie robie na niej rosołek dla dzieci :ico_oczko:
\a moze by tak zakupić druga w całosci i upiec robiłam moze któraś z was :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!

05 kwie 2012, 15:21

gozdzik, ja kaczki nie znoszę :ico_oczko: więc nie pomogę.

Juluś, mam nadzieję, ż serniczek mi wyjdzie, bo wszyscy na niego czekają :ico_oczko: U nas w domku nie robiło się nigdy jajek faszerowanych, ale widziałam przepis w jakiejś ulotce, chyba z Biedronki, to jak znajdę to Ci napiszę :-)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2012, 15:44

ja kaczki nie znoszę
no tak nie każdy lubi :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
kurdre chciałabym cos fajnego zrobic zeby rodziców i siostrę zaskoczyć tylko nie bardzo mam pomyła co to może byc :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
karo-22

05 kwie 2012, 15:52

gozdzik, ale ciacho czy mięsko?? Może coś zaradzimy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2012, 16:42

z mięsiwa :-D

julchik22

05 kwie 2012, 16:52

Karuś, trzymam kciuki za Twój serniczek! Ja robiłam go wg przepisu Teściowej (tego, co Ci pisałam) 2 razy i dwa razy się udał. Na te świeta piecze go Teściowa na moje zamówienie :ico_oczko:

Goździk, ja kaczuszkę uwielbiam - pieczoną z jabłuszkami :-) Przepis prosty - najważniejsze to nie zepsuć jej przyprawami - ja nacierałąm ją jedynie majerankiem i odrobiną majonezu. Do środka napchałam jabłka, a pod koniec pieczenia kiedy już uzyskała złocisty kolor dołożyłam jeszcze więcej jabłuszek - one się szybko pieką :-) Mąż, który za kaczką nie przepadał - polubił :-)

A jajeczka faszerowane to już wogóle łatwizna :-) Rozkrajam ugotowane na twardo jajka na pół, wyjmuje żółtka, łączę je np 1) z tuńczykiem, 2) z łososiem wędzonym i odrobiną majonezu; 3) z serem zółtym miękim lub topionym twardym i też odrobiną majonezu i czosnku i zapycham spowrotem w białka tworzącdelikatne górki, a wierzch dekoruję - rzodkiewką, pomidorkiem, koperkiem, natką pietruszki, plasterkami ogórka - myślę, że tu Twoja Julcia mogłaby mieć zabawe - można je udekorować jako kurczaczki robiąc im z gorszków oczy czy z rzodkiewki grzebyk kogucikom :ico_oczko: My tak zawsze w dzieciństwie się bawiliśmy pomagając Mamie :-)

Anja224
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

05 kwie 2012, 18:08

Julcia urodziła się 2900 i 51 cm

Niestety nie mam teraz czasu podczytałam troszkę za niedługo napiszę

Awatar użytkownika
karo-22

05 kwie 2012, 18:46

Czyli Nikoś nie był najmniejszy :ico_oczko:

[ Dodano: 05-04-2012, 18:47 ]
Anja224, a tak z ciekawości ile teraz Julcia waży i mierzy??

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 kwie 2012, 18:58

czyli wychodzi na to, że z dziewczynek największa była Zuzia, a z chłopców Bartuś :ico_brawa_01:

Wróć do „Przedszkolaczki”