wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2012, 17:38

Asieńka86, jestes rocznik 86? to 2 lata starsza bo ja 88 i juz jedno prawie 2 letnie dziecko

co do wozka to powiem wam tak ja mam x-landera i ogolnie do prowadzenia super wozek duze stabilne kola ale ciezki dotego cholernie drogi a tak poza tym spacerowka nie jest do konca siedzaca i jak bym teraz kupowala 2 wozek to tania gondole i lepsza spacerowke bo w niej dziecko bedzie dluzej jezdzilo

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 sty 2012, 18:07

Sylwia, moj tez nie lubi czopkow,ale wole mu na sile zaaplikowac czopa,bo wiem,ze szybko dziala :ico_sorki:

Asieńka86, na wsi mieszkasz,wiec pewniw w domku,to czy wozek ciezki czy nie,nie powinno stanowic problemu,dzwigac go nie bedziesz musiala :ico_oczko:
stawiam za 22 rozpoczęty tydzień :ico_ciezarowka:
- :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a tak poza tym spacerowka nie jest do konca siedzaca
- dlatego ja wole mojego Atlantica,duzy,podobno tez nie nalezy do lekkich,ale za to przestronna gondolka,jak dziecko wyrosnie,to duza spacerowka i do siedzenia i lezenia,duzy spiworek,duze kola,wiec krawezniki,nierownosci czy plaza,to dla nas nie problem,jak dla mnie super :ico_brawa_01:

[ Dodano: 09-01-2012, 17:09 ]
wisnia3006, a jeszcze ci tylko napisze,odnosnie dzieci,ze taka mala roznica wieku jest super,moje dzieci ostatnimi czasy bawia sie ze soba caly dzien,wlasciwie od kied mloda stanela na nogi,stala sie dla Andrzejka kompanem do zabaw :ico_brawa_01: A mama odpoczywa :-D
Tylko jutro mlody juz do przedszkola idzie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2012, 18:38

Asieńka86, jestes rocznik 86? to 2 lata starsza bo ja 88 i juz jedno prawie 2 letnie dziecko

co do wozka to powiem wam tak ja mam x-landera i ogolnie do prowadzenia super wozek duze stabilne kola ale ciezki dotego cholernie drogi a tak poza tym spacerowka nie jest do konca siedzaca i jak bym teraz kupowala 2 wozek to tania gondole i lepsza spacerowke bo w niej dziecko bedzie dluzej jezdzilo
dokładnie. Gondolę uzywa się krótko, więc i uzywana super się sprawdzi. Ale który rodzić dla pierwszego dziecka nie chce NÓWENCJI i super modelu???
Mojej bratowej i bratu oferowałam moją gondolę i żeby sobie kupili super spacerówę za pół roku za te pieniądze i teścia (bo chciał dołożyć), ale teść powiedział, że ma być nowy i był. A potem kasa na spacerówkę skąd?? :ico_oczko:
Ale w efekcie i tak każde dziecko potem śmiga w parasolce bo zwłaszcza w mieście, to wygodniejsze ;)

IMO wózki 3w1 to niewypał. Każdy potem i tak zmienia spacerówkę na docelową.

Dzięwczyny, piszecie, że mozna mieć męża gorszego ;)
A ja znam powiedzonko:
"jedyne czego zazdroszczę mojemu mężowi, to żona" :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Piszecie o wieku :-D Ja się cieszyłam, że z planem "3 dzieci" wyrobię się do 30stki i się wyrobiłam :ico_oczko: I mielismy zamknąć kramik, ale to czwarte dziecię uparcie do nas dołączyło i znowu zostanę odmłodzona!!!

Mnie dzisiaj brzuch boli, tak spina się na dole... Nie wiem, możliwe, że to zaparcia jakieś... takie mam odczucie... ale też się martwię. Dlatego dzieci po jedzeniu, herbatka na stole, a ja idę leżakować :-D
A chciałam dzisiaj coś upichcić... upiec... jak mi się nie poprawi to odpuszczam sobie... Czas wreszcie zwolnić tempo. :ico_noniewiem: choć tyle by się chciało...

[ Dodano: 09-01-2012, 17:42 ]
wisnia, mi się w x landerze podobało w spacerówce to, że Dziecko jak siedzi to nie zjeżdża dupskiem i nie wisi na kroku wygięte w rogala. Bo w wielu tak się właśnie dzieje, jak sie dziecko oprze, to tyłek się zsuwa, więc ta pozycja nie całkiem siedząca, a właściwie to co pod pupą lekko pod skosem, to fajne rozwiązanie jest. Mnie to zjeżdżanie osobiście wkurzało w naszej pierwszej spacerówce z zestawu 3w1.
Obawiam się, że w wózku P&T jaki planujemy teraz, będą mi zjeżdżać, ale za bardzo wyboru nie mamy.

justyna30
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

09 sty 2012, 18:44

Sylwia zdrowka dla Kuby :-)

Ja tez myslalam o wozku X-lander xa
o taki
Obrazek
ale sama juz niewiem :ico_noniewiem:

Wisnia a ty jaki masz model???
- dlatego ja wole mojego Atlantica,duzy,podobno tez nie nalezy do lekkich,ale za to przestronna gondolka,jak dziecko wyrosnie,to duza spacerowka i do siedzenia i lezenia,duzy spiworek,duze kola,wiec krawezniki,nierownosci czy plaza,to dla nas nie problem,jak dla mnie super
Gdybym tylko nie mieszkala w bloku to tez bym go kupila :-D

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2012, 18:56

justyna30, no wlasnie mam taki sam tylko junge ten ciemno zielony a gondolke jasna

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 sty 2012, 19:20

Ale w efekcie i tak każde dziecko potem śmiga w parasolce bo zwłaszcza w mieście, to wygodniejsze ;)
- dokladnie,ja latem wolalam parasolke dla zuzki,bo jak jeszcze zasypiala w wozku,to ten duzy byl lepszy,bo wygodniejszy :ico_oczko: Ale jak juz nie spala i szybko gdzies do kosciola,czy sklepu- to parasolka :ico_sorki:
"jedyne czego zazdroszczę mojemu mężowi, to żona"
- dobre i jakie skromne :ico_oczko:
I mielismy zamknąć kramik, ale to czwarte dziecię uparcie do nas dołączyło i znowu zostanę odmłodzona!!!
- :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
Gdybym tylko nie mieszkala w bloku
- ehh,wlasnie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Gusia90
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

09 sty 2012, 20:18

Hej dziewczyny melduje że żyje, ale mam dość już :ico_placzek:

były pracodawca męża nie wypłacił odprawy wiec poszedł pozew do sądu i narazie cisza mam nadzieje ze to cos zdziała bo juz nie wiem o robić :ico_olaboga:

z praca tez cieżko nic konkretnego u nas nie ma, wiec dorabia gdzie sie da :ico_noniewiem:
a do tego banki nie chca sie dogadac wiec pewnie skonczy sie dogadaniem z komornikiem bo zasilku to ja zaplace rachunek za telefon i zrobie zakupy i nic wiecej :ico_placzek: :ico_placzek:

staram sie wierzyć że bedie lepiej ale narazie cieżko to widze,

na szczescie kris grzeczny i zdrowyy, maly w brzuszku broi :ico_sorki: :ico_sorki: 17.01 ide na wizyte i bede sie klocic o usg bo poprzednio nie mialam :ico_zly:

dobrze ze moi rodzice nas wspieraja i pomagaja

doczytuje Was ale niewiele pamietam :ico_puknij: postaram sie byc teraz na bierząco bo chce wlasny ineteres otworzyc wiec bede czesciej na necie

aha no i z tyh dobrych wiesci mąż jedzie na testy sprawnościowe do policji 26 lutego :-D wiec jak mu dobrze pojdzie to jeden krok blizej zeby sie dostac :-D

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

09 sty 2012, 20:55

Gusia90 powodzonka dla męża!! ułoży się, zobaczysz!! trzymam kciuki!!
ja po wizycie.. mały waży 1430g, ale leży główką bardzo nisko, a do tego mój twardy brzuch... szyjka jeszcze na granicy normy.. zalecenie- dużo, dużo odpoczywać i nospa.. ale ogólnie wszystko w porządku.. pomijając że przez 2,5 tygodnia przytyłam 3 kg :ico_szoking: ale i tak w ogólnym rozrachunku +9kg jest dopiero...
i w nagrodę za dobry przyrost synusia i mój poszliśmy z M. na kebaba :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 sty 2012, 21:07

Gusia90, kurcze ale sie porobilo :ico_olaboga: Oby te testy do Policji zaliczyl i wyjdziecie na prosta :ico_sorki:
mały waży 1430
- no ladnie juz sobie wazy :ico_brawa_01:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2012, 21:11

Gusia90 trzymam kciuki aby wszystko sie ulozylo.

zuzka juz spi maz wroci o polnocy bo jeszcze pojechal do rodzicow kolo plocka ale dzwonil i pytal sie czy jeszcze zla jestem na niego i ze ma dla mnie prezent kolczyki.

Asieńka86 super waga:)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”