Awatar użytkownika
acia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 mar 2007, 11:00

Doczytałam już 20 karteczek ,ale mam obawy co to póżniej będzie bo dzisiaj prawie cały dzień będę u mamy , więc wy znów natrzaskacie ich kilka :ico_noniewiem:
Alinko prawem jazdy się nie matrw ja też zdawałam w ciąży i aż wstyd się przyznać bo oblałam testy.Nie miałam juz czasu na powtórkę przed porodem i zdawałam jak mały miał 3 tyg.Jak dasz radę przed porodem to podchodż do egzaminu póżniej ciężko się od maluszka oderwać bo on cycusia z bużki nie chce puścić.

Madzia a ty te włosy to farbą sama robiłaś czy i fryzjera?Pytam bo też mam odrosty po blond pasemkach i chciała je wyrównać na jeden ciemniejszy kolor , ale martwię się że jak sama sobie pofarbuję do te jaśniejsze będą rude i będzie jeszcze gorzej.

Wiecie co jak czekałam na ten net to mój mąż się ze mnie śmiał ,że jak nas podłączą to od TT się nie oderwę , miał trochę racji - w końcu już 13 lat jesteśmy razem.

Zmykam papapapapa

Awatar użytkownika
magda26
Trzy tysiące lat minęło...

16 mar 2007, 11:07

Acia ja włsoki sama robiłam farba tez miałam odrosty bo ciagle blondyna chodziłam a teraz wziełam sredni braz ale i tak wyszedł dosyc ciemny ale wszystko pokryło i jest ok a po porodzie zrobie sobie pasemka :-D

lucy23

16 mar 2007, 11:14

czesc dziewczynki.ja dzis mam wolne :ico_brawa_01: juz po sniadanku i na TT ,T w pracy wiec nikt nie marudzi,ze pierwsze co to do koputera lece :ico_haha_01: zawsze mowie,ze cos waznego musze sprawdzic,a on sie ze mnie nabija,ze bede brzuchy i dzieci ogladac he he...niestety w weekend T ma wolne,a ja pracuje,tak wiec z jednej strony lipa,ale dobrze ,ze mam dzis wolne,bo wczoraj jak bylam w pracy,to mnie w klatce piersiowej cos bolalo,mialam dzis isc do lekarza,ale przeszlo calkowicie....moja kolezanka twierdzi,ze to nerw,bo miala podobnie i tak jej lekarz powiedzial...calkiem mozliwe,bo teraz w pracy mam troche problemow z macierzynskim i nie wiem kto mi bedzie placil,czy panstwo ,czy pracodawca,a pani z kadr mnie strasznie olewa...stwierdzila,ze panstwo...ja musze wyslac paiery,a oni zwlekaja z wypisaniem takiego formularza,dlaczego nie oni beda placic i wedlug mnie i mojej kumpeli,ktora tez jest w ciazy cos kreca...jak do poniedzialku nie dostane tego formularza ,to zadzwonie chyba gdzie trzeba,bo juz mnie to wszystko tak denerwuje...czuje.,ze po macierzynskim nie wroce do tej pracy,bo ciagle w niej same problemy i ze wszystkim laske robia....ehhh...musialam sie wyzalic :-)

Awatar użytkownika
asiula26
Beze mnie to forum nie istnieje!

16 mar 2007, 11:29

cześć dziewzcyny
Madziu wszyscy mi mówią że to synek bedzie i to nieźle owłosiony, bo ja to nie mam dnia bez zgagi. Zobaczymy czy się sprawdzi
Lucy nie zamartwiaj się pracą, jakoś to będzie. Ja też już raczej nie wroce do pracy z 2 powodów, nie za bardzo chce mi sie tam wracać, a po drugie to raczej nie przedłużą mi umowy która kończy mi się ostatniego października. No bo ja takiego 3miesięcznego maleństwa nie zostawie w domu a oni raczej nie zgodzą się na urlop wychowawczy. Więc pewnie posiedfze troche w domu i też bede szukać czegoś nowego. będzie ciężko z jedną pensją ale jakoś damy rade. Grunt to sie nie martwić na zapas

lucy23

16 mar 2007, 11:38

na szczescie w uk jest takie prawo,ze musza mi przedluzyc i juz mi mowili,ze jak chce do pracy wrocic,to nie ma problemu,ale to nie z ich dobrej woli,tylkodlatego,bo sie boja ,bo normalnie to pewnie zaraz po maternity by mnie wykopali he he...Tomek tez mowi,zebym sie nie przejmowala,ze bedzie ok,nawet jakby mial sie do samego Tonego Blaira odwolac :-D ale pewnie bedzie ok,bo oni tutaj sie boja konswkwencji,tym bardziej ,ze w kwietniu bedzie kontrola w hotelu i chyba nie chca zebym im problemow narobila,bo juz 2 razy oblali i jak obleja 3 raz to zabiora im nazwe Marriott,a to jak traktuja pracownikow tez jest brane pod uwage :-D

[ Dodano: 2007-03-16 ]
a ja lecena miasto zaraz,bo okazalo sie,ze wszystkie bluzki sie pokurczyly he he...bo ja madra mam same 8,a brzucho juz sie nie miesci w taki maly rozmiarek he he....a widzialam duzo fajnych,wygladaja jak typowo na ciaze i wszyscy w takich chodza w uk :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
asiula26

16 mar 2007, 11:42

to o tyle się nie musisz Lucy martwić że jak bedziesz chciałam tam wrócić to masz otwarta furtke, a mi nie muszą przedłużyć umowy i byłabym bardzo zdziowniona gdyby przedłużyli. No ale cuda się zdarzają.

lucy23

16 mar 2007, 11:42

i pogoda jaka piekna :-D

Awatar użytkownika
asiula26

16 mar 2007, 11:43

udanych zakupów Lucy. U nas dziś troszke pochmurno ale nie powinno padać. Tez za cxhwile wychodze bo musze podejść do pracy po papiery do ZUSu

lucy23

16 mar 2007, 11:44

asiula w razie jak czegos nie znajde,to zawsze moge wrocic,nawet na razie...ale ja chcialam isc od pazdziernika do szkoly,jak sie dostane,a jak nie to na jakis kurs chociaz,wiec nawet jak wroce to chyba na pol etatu tylko,ale nie wiem jeszcze,bo od tego roku weszlo nowe prawo i bede miec 9 miesiecy macierzynskiego :ico_brawa_01: tyle,ze liczone od dnia kiedy odchodze na macierzynskie,czyli u mnie od 28 kwietnia :ico_brawa_01: ale to i tak sporo czasu bede miec

Awatar użytkownika
asiula26

16 mar 2007, 11:46

9 miesięcy ?? super :ico_brawa_01: u nas w grudniu przedłużyli tylko z 16 do 18 tygodni ale zawsze coś :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”