Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lis 2011, 16:51

hej

ja dziś znów nie spałam pół nocki , kość jak leżę tak mnie boli że ryczę :ico_placzek: a przecież nie będę spac na siedząco :/ no i chyba przez tą kość puchną mi nogi :ico_olaboga: musze jakoś wytrwa te dwa miesiące :ico_noniewiem:

a teraz pochwalę się brzuszkiem :-D foto z wczoraj
Obrazek

co do pieluch to ja do szpitala mam pampersa ale później pewnie na dadę się przerzucę bo siostra niedawno skończyła przygodę z pieluszkami i polecała, happy hagisy i inne tego typu dziewczynami mi się nie sprawdzały ,przelewały się ewentualnie odparzały diupkę ;)

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

23 lis 2011, 17:00

wtrącę się :ico_sorki:
Ale teraz słyszę od dziewczyn z innych watkow, że ponoć super są pieluszki Dada z Biedronki
Dada są świetne ale 2 i 3,rozmiaru 4 już nie polecam :ico_sorki:
1 jak najbardziej moim zdaniem najlepsze jednak Pampers
u Hani lecieliśmy do 3 na Pampers potem przeszliśmy na Huggies,za to u Mileny to 1 Pampers, 2 i 3 Dada,a 4 już Huggies :ico_oczko:

[ Dodano: 23-11-2011, 16:01 ]
a teraz pochwalę się brzuszkiem
piękniusi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2011, 17:28

Jadzia, cudowny masz brzusinek ! :ico_brawa_01: i jaki gładziutki :ico_olaboga:

Rozmawiałam dzisiaj ze znajomą, jest po położnictwie i aktualnie mamą 5 miesięcznego synka. Rozmawiałyśmy o kremach do pupki na odparzenia. Doradziła by po przecieraniu pupki mokrymi chusteczkami wytrzeć ją tetrą do sucha. A smarować pupkę tylko wtedy jeśli się odparzy. Podobno doskonała jest maść Tormentiol, którą w aptece za grosze dostać można, a jest bardzo skuteczna.
Co o tym myślicie ? Ja się chyba jednak wstrzymam z zakupem Sudokremu... :ico_noniewiem: Jak coś mam dwie maleńkie tubeczki na odparzenia.

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2011, 18:00

maść Tormentiol
owszem jest bardzo skuteczna ale stosuje sie ją gdy już naprawdę mocno sie dzidzia odparzy bo to jest troche sterydowa maść tak mi położna mówiła .

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

23 lis 2011, 18:03

owszem jest bardzo skuteczna ale stosuje sie ją gdy już naprawdę mocno sie dzidzia odparzy bo to jest troche sterydowa maść tak mi położna mówiła .
tak :ico_sorki: :ico_sorki:
Jak coś mam dwie maleńkie tubeczki na odparzenia.
to na razie ci starczy :ico_oczko:
ja na odparzenia mam teraz krem przeciw odparzenim johnson i też jest dobry,jak małej się pupka zaczerwieni to 1-2 razy posmaruje i wraca do normalnego stanu :ico_oczko:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2011, 18:03

A wiecie co jeśli chodzi o pieluchy to ile gustów tyle zdań bo ja używałam huggisów i bylam bardzo z nich zadowolona a pampki nam przeciekały a huggisy nie i kupowałam je w biedronce bo najtańsze tam były. Pampki tylko 1 używaliśmy bo mniejszych z innych firm nie było wtedy.

[ Dodano: 23-11-2011, 17:05 ]
Oczywiście te huggisy bawełniane takie z emblematem kubusia puchatka :-)

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lis 2011, 18:22

Mad. co do kremu na pupkę to ja dziewczynkom też smarowałam sudokremem dopiero jak sie coś działo inaczej ciągle miały przesuszona skórę za mocny był dla nich. często zasypki używałam linomagu i zwykłej oliwki . teraz mam dwa malutkie opakowania sudokremu i więcej nie będę kupować.

[ Dodano: 23-11-2011, 17:26 ]
Jadzia, piękny masz brzuszek, taka piłeczka śliczna
dzięki :-D :ico_sorki: Mad. aniawielk wam też :ico_oczko:

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lis 2011, 18:32

hej :ico_ciezarowka:
u nas w szpitalu ubranka pampersy chusteczki i szczoteczkę do włosków trzeba mieć swoje + rożek/kocyk dla maluszka i 2 pieluszki tetrowe
kąpanie odbywa się w sali tam gdzie leży mama :) kąpią w taki sposób jak to się robi w domu uczą jak pielęgnować pępek itp ba nawet tata jak chce to może przy położnej umyć dzidzię :ico_sorki:
pampki do szpitala kupiłam hagisy (malutką paczuszkę 27szt) a już do domu kupię
a pupeczkę bedziemy smarować linodermem zielonym :ico_sorki:
Jadzia, śliczny brzuszek :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

23 lis 2011, 18:48

Jadzia sliczny brzusio :ico_brawa_01 :ico_brawa_01: :
ja mam srednie opakowanie scdocremu. Pampersy do szpitala a pozniej dady planuje uzywac.

[ Dodano: 23-11-2011, 17:53 ]
Dziewczyny dziekuje za trzymanie &&&& za meza. Jutro rano idzirue juz nua badania wstepne, prace od grudnia zaczyna

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

23 lis 2011, 21:16

Co do pieluch to przy Emilii przerabiałam Huggisy i notorycznie młoda je przesikiwała. Teraz na noc kupuje je z Dady i są całkiem fajne tylko troszkę malutkie no ale moje dziecie to koza wielka jest :ico_oczko: Dopóki Emilka sikała w pieluchy to kupowałam pampersy. Teraz mam zamiar na początek czyli pierwszy miesiąc, półtorej kupić pampersy a potem jak młody nie będzie uczulony to przerzucimy się na Dady :ico_oczko:

szyszeczka, super że mąż tak szybko pracę znalazł :ico_brawa_01:
Jadzia piękny brzuszek :ico_brawa_01:

Do pupki na początek będziemy sudokrem używać a potem pewnie na krem z nivei przeciw odparzeniom przeskoczymy.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”