Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

07 kwie 2011, 08:59

my niedlugo wybierzemy sie na kawke do kolezanki
miłe przedpołudnie się zapowiada :ico_brawa_01:
juz mozesz rodzic skoro 36 tydzien skonczony :ico_oczko:
a mi położna mówiła,że ciąża donoszona to skończony 37 tydzień :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 kwie 2011, 09:01

Witam się :-D

NOWA, Pola pewnie z przedszkola coś przyniosła, oby szybko wydobrzała :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

aniawlkp86, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 36 tydzień. Jeszcze tydzień i możesz spokojnie rodzić :-) Oby poszło szybko :-)

Markotka ładne dzjęcie w avatarku :ico_brawa_01:

Ja dziś nadal kiepsko się czuję, do tego mnie mdli. Czytałam że tak może być po 30 tc. Gardło w nocy nie daje spać :ico_sorki:
Dzisiaj zamówiłam sobie zakupy z dostawą do domu bo nie mam jak inaczej zrobić. Kupujemy w almie w takich awaryjnych sytuacjach. Ceny mają dobre a do domku mi wniosą mnustwo zakupów. Dzisiaj nie chce już wychodzić, siostra mi Gabi przyprowadzi za nim do pracy pojedzie to nie będę musiała po nia iść. Pawełek cały czas mi uciska na szyjkę, jakoś się tam wpasował.

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 kwie 2011, 09:05

Motylek22, kurczę, może coś w tym jest bo ja wczoraj wymiotowałam popołudniu :ico_szoking: tak mnie zemdliło strasznie i trzymało tak przez godzinę, a potem przeszło jak ręką odjął :-) Zdrowiej szybciutko!!
Dzisiaj zamówiłam sobie zakupy z dostawą do domu bo nie mam jak inaczej zrobić.
Jak nie ma innego wyjścia to czemu nie :-) Dobrze, że teraz są takie udogodnienia!

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

07 kwie 2011, 09:14

Hej, hej
U nas też cieplutko dzisiaj :ico_brawa_01: i słoneczka dużo, ale chmurki też widoczne!
czyli tak jak u nas :ico_oczko: [/quote]
i tak ja u mnie.

Aniu :ico_brawa_01: i udanych zakupów w poniedziałek.
Nowa, Motylek zdrówka dla Was i Poli.

Nic mi się dziś nie chce robić, najchętniej to położyłabym się spać ale zaczekam jak się rpanie skończy.

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

07 kwie 2011, 09:15

Ja dziś nadal kiepsko się czuję, do tego mnie mdli. Czytałam że tak może być po 30 tc. Gardło w nocy nie daje spać :ico_sorki:
dużo zdrówka :ico_sorki: nawet nie wiedziałam,że po 30 tc może tak dokuczać :ico_sorki:
Dzisiaj zamówiłam sobie zakupy z dostawą do domu bo nie mam jak inaczej zrobić.
jak można tak to czemu nie skorzystać :-D

[ Dodano: 2011-04-07, 09:17 ]
Nic mi się dziś nie chce robić,
to nie rób i odpoczywaj póki jeszcze możesz :ico_oczko:

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

07 kwie 2011, 09:27

to nie rób i odpoczywaj póki jeszcze możesz :ico_oczko:
Aniu taki mam zamiar :ico_haha_01: , obiad jest, pranie rozwieszę i lenistwo na maksa.

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 kwie 2011, 09:28

Nic mi się dziś nie chce robić, najchętniej to położyłabym się spać ale zaczekam jak się rpanie skończy.
Oj ja dziś też siły nie mam :ico_sorki: Chociażjak jest coś do zrobienia to też nie potrafię się położyć i leżeć :ico_sorki: Mąż mi powiedział żebym dziś odpoczywała a jak wróci to zrobi co trzeba, ale tak zupełnie leniuchować to ja nie potrafię. Wystarczy że w domku będę siedziała i nie muszę wychodzić. Zmywanko tylko wstawię, odkurzę i obiadek zrobię.
czyli tak jak u nas

i tak ja u mnie.[/quote]
A u mnie chmury i deszczowo.

Jak robię zakupy w almie to przynajmniej nie przejmuję się wagą :ico_oczko: I zawsze zmawiam troche więcej wszystkiego na zapas.

[ Dodano: 2011-04-07, 09:33 ]
Wyczaiłam wczorajprzepis na babkę z nutellą i orzechami i w najbliższym czasie ją zrobię :ico_haha_02: Zamówiłam sobie składniki więc jak będę miała wene i siły to upichcę :-)

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

07 kwie 2011, 09:44

Witam u nas pochmurno ale nie pada :-D

Wczoraj robilismy ogrodkowe porządki. Nie ja tylko maz z tesciami, a ja z raci immunitetu obserwowałam i doradzałam :-)

U nas tez jakos chorobsko sie trzyma, Filip ma katar, ja tez wczoraj dostalam, ale mysle ze nic powaznego z tego sie nie przewinie.

Pola, Motylku zycze wam zdrowka :-)

Motylek22, ja jeszcze nigdy takich zakupów nie robiłam, nawet nie wiem gdzie w okolicy jest taki sklep :ico_wstydzioch:

Dziewczyny czy wam brzuski opadaja na doł?? bo moj jest jak zwykle wysoko.
Z Filipkiem tez tak miałam i do wywołania nic mi sie nie obnizał.

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 kwie 2011, 09:53

wiola85, mi wszyscy mówią, że się obniżył :ico_szoking: ja widzę siebie na codzień, więc tak tego nie widzę, no ale od kilku dni jest mi tak lekko :-)
Przy drugim porodzie może obniżyć się dopiero przed samym porodem, więc się nie przejmuj :-) :-)
Wyczaiłam wczorajprzepis na babkę z nutellą i orzechami i w najbliższym czasie ją zrobię :ico_haha_02:
Może napiszesz nam?? Mmmm brzmi pysznie :-)

też mi się nie chce nic dzisiaj, ale troszkę ogarnąć mieszkanko muszę! Mąż jak wróci to pomyje podłogi i wsio...tak sobie myślę, że by się za okna trzeba wziąść

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 kwie 2011, 09:58

Koroneczka, proszę bardzo :-D

Składniki:
120 g miękkiego masła lub margaryny
150 g nutelli
5 jajek
190 g drobnego cukru do wypieków
3/4 szklanki mąki pszennej
1 szklanka zmielonych orzechów laskowych
1 łyżka kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki mleka (60 ml)

Masło utrzeć na jasną i puszystą masę (mikserem lub ręcznie). Stopniowo wsypywać cukier, dalej ucierając. Stopniowo dodawać nutellę, dalej ucierając. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka wbijać po kolei do masy i nadal ucierać. Dodać przesianą mąkę, kakao, zmielone orzechy, proszek do pieczenia, mleko. Zmiksować.

Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy.

Masę przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy z kominkiem o średnicy 24 cm.

Piec w temperaturze 160ºC przez 20 minut, następnie temperaturę podwyższyć do 170ºC i piec kolejne 30 minut, lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić, polać polewa czekoladową.

Polewa czekoladowa:
100 g gorzkiej czekolady
50 g masła

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać masło, wymieszać.

Ja tylko polewę robię sama z masła, kakaa, wody i cukru.

wiola85, mi się wydaje że od wczoraj jakoś mam niżej brzuszek :ico_noniewiem: A sklep to w internecie jest, trzeba tylko sprawdzić czy do Ciebie dowożą.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”