Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 paź 2007, 12:54

Dzień dobry
uffff... Wreszcie Was przeczytałam. nie ma mnie parę dni i potem 20 stron do czytania :ico_olaboga:
GLIZDUNIA, mam nadzieję że będzie już z Majeczką lepiej.
Moje dziecko jak było malutkie to bardzo lubiało spać i leżeć na brzuszku, ale teraz mu przeszło i teraz tylko chwilkę poleży a potem się stresuje.
Co do mówienia nie, to moje dziecko opanowało je do perfekcji. Mówię mu idziemy spać a on NIE!, idziemy się kąpać a on NIE!, jedziemy gdzieś a on NIe! :-D łobuz jeden :-D :-D

A ja dzisiaj strasznie nie wyspana bo najpierw nie dał mi spać M.(wrócił późno) a potem mały marudził. Okropieństwo, ale damy radę.

A ja mam takie pytanie z innej beczki. Czy wszystkie dostałyście już @? Bo ja jeszcze nie , chociaż już ponad miesiąc nie karmię malutkiego regularnie. I zaczynam się zastanawiać czy ze mną wszystko w porządku, bo :ico_ciezarowka: raczej nie jestem - tabletki brałam.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2007, 12:55

glizdunia bo to na pewno z wysiłku dziecko sie poci jak pije..Mili jak piła z cyca to co chwila spocona..

jagodka a nadmiar witamin szkodzi..ja nie podaje wit c choc mam kupiona dawałam tylko wtedy kiedy lekarka zleciła jak mała miała ten niby katar

gosia to ty masz super, wrociłas do życia towarzyskiego i dobrze ze Hubercik nie płacze za mamusią :-)

my po szczepieniu spokojnie..nie płakała na razie spi spokojnie, ale musielismy czekac miedzy badaniem a szczepieniem chyba z poł godz i małej sie juz oczka kleiły a ta pielegniarka kurde chyba se przerwe zrobiłą, pod pretekstem zakładnaia pacjentce kroplówki, no bo chyba sie tego pół godz nie robi..
mała wazy 7280 to przez nie całe 3 tyg 380 g :ico_brawa_01: mamy juz wprowadzac zupki z mieskiem, ale nie na wywarze miesnym...

pogoda do d.. sacerku dzis nie bedzie..

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2007, 13:02

hej :ico_olaboga:

Obrazek

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

23 paź 2007, 13:08

my juz po kupie...robila na 3 raty...ale udalo sie pozbyc calej marchewki :ico_haha_01: ...pupa umyta i pozbywamy sie pomaranczowego kolorku!
Spala 1,5 godzinki...teraz lezy na kaczy i slucha pozytywki,no i oczywiscie maltretuje zabawki :ico_brawa_01: ...a na brzuszku baaardzo lubi bo ma wtedy najlepszy dostep do wszystkiego co ją interesuje...ponaciaga sie,poodwraca i juz ma zabawke....kilka ruchow i juz zeszla z matki...na pleckach lezy jak jest spiąca...to nawet pupci sie nie chce ruszyc :ico_oczko: ...oj...dorwala pozytywke i jakby mogla to zje te plywającą rybkę.hihihi

[ Dodano: 2007-10-23, 13:14 ]
Czy nosicie swoje maluchy w ciagu dnia...bo ja to sie chyba zbyt leniwa zrobilam...i prawie wcale nie mam malej na rekach :ico_noniewiem: albo jest w lezaczku,albo na kaczy albo na koyku...jedzcze lezy na lozku....ale na rekach u mamusi :ico_nienie: ....jakos za ciezka jest dla mnie...a pamietam jak mi zawsze wszyscy mowili-zobaczysz jak urosnie to dopiero sie nanosisz...a puki co to ja poprostu jej nie nosze...to zle?

[ Dodano: 2007-10-23, 13:16 ]
a no i Patrycja.le...ja jeszcze nie mam @...i sie nie spodziewam szczerze mowiąc :ico_noniewiem: ...ciąglesie cyckujemy i biore te tablety dla karmiąych...i podobno to moze na dluuuuuuuuugo opoznic@....mi to odpowiada :-D

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2007, 13:18

mi dzis lekarka powiedziała ze to ze mała jeszcze sie nie obraca to wina rozworki bo wtedy kiedy mała miała łapac o co chodzi z tym obracaniem była unieruchomiona, ale powiedziała ze za niedługo wszytsko wroci do normy i mam sie nie martiwc..

glizdunia a piszesz o tej pomaranczowej kupie, no Mili tez dzis rano zrobiła dosłownie pomaranczowa od tej zupy marchewkowej, ale miekka, bez zadnych zatwardziochów, ale niz zasneła wczoraj pod wieczor wypiła prawie całą flache hebatki to to na pewno ja rozrzedziło..

a tera zobudziła sie w niej chyba poszczepienna marudka :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-10-23, 13:19 ]
glizda ja czesto nosze Mili, ale jej ciezar juz mni przeraza :ico_oczko:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2007, 13:21

ladybird23, akurat z tym sie nie zgodze bo wit c nie kumuluje sie w organizmie tylko nadmiar ucieka wraz z moczem
a mili ma jeszcze ta rozwrke czy nie?
bo jak nie ma to jak najcvzesciej kladz ja na brzusiu

a to od mojej corci
m m ujb k/ bvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv3nbeer

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

23 paź 2007, 13:22

Lady..a powiem Ci ze ta ostatnia najwieksza czesc kupy marchewkowej tez byla taka miekka..taka papka...jakbym te marchewke od razu do pieluszki nalozyla :-D :ico_oczko: ...ale pupa tez sie Mili taka pomaranczowa zrobila?

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2007, 13:23

aj swoja nosze bo czasem nie mam wyjscia tak sie drze :)

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2007, 13:23

Moja maruda w końcu zasnęła a starszy mami cycek wybył z babcią na spacer :ico_oczko:

Ja też słyszałam, że wit. C nie koniecznie za to rutinoscorbin albo rutinacea TAk - bo ? ... zawierają RUTYNĘ ... :ico_oczko: jak w życiu ... która uszczelnia naczynka :-D :-D :-D

A @ też ani widu ani słychu.... chociaż raz mi się śniło.... :ico_haha_02:
Ostatnio zmieniony 23 paź 2007, 13:26 przez massumi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2007, 13:24

moja tez ma po marchewce taka pupe

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”