Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

11 mar 2009, 20:58

najwazniejsze zeby nie przytyc ponad norme w ciazy. Ja juz ok 10 kg przytylam.
kochana najwiecej sie tyje w ostatnim trymestrze :ico_noniewiem:
Dzisiaj moj Oliwirek strasznie sie rozpycha w brzuszku. Tak sie uczepil prawej strony jakby wyjscia szukal hehe
juz jest coraz wiekszy :ico_oczko:
Slyszalam,ze tendencja do rozstepow jest genetyczna
kurde a moja mama nie ma ani jednego :ico_sorki:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

11 mar 2009, 21:08

ramonka, to ja chyba musze sie wziasc za siebie i cwiczyc, bo jem ciagle i nic poza tym nie robie, to juz do 20kg pewnie niewiele brakuje :ico_szoking: tym bardziej,ze Oliwiwer rosnie z dnia na dzien. Ciesze sie jednak,ze wyczuwam jego ruchy. Najgorzej jest jak nie czuje, wtedy sie martwie, a tak to wiem,ze wszystko jest okey.
Ide na zakupy, musze cos do jedzenia dobrego kupic. Zawsze mam ochote na cos czego akurat nie mam.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

11 mar 2009, 21:19

ja jem szparagowke :-D
w poniedziałek mam wizyte :ico_brawa_01: ciekawa jestem ile ta nasza klucha juz wazy :ico_noniewiem: no i ile ja waze :ico_olaboga: :ico_oczko:

ewusia75
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

11 mar 2009, 22:30

hej,poruszylyscie temat rozstepow a wiec ja mam ich mnostwo po 1 ciazy smarowalam sie w czasie ciazy i po ciazy kremem VICHY jak na tamte czasy to byl super drogi krem dzisiaj tez do tanich nie nalezy a i tak nic nie pomogl :ico_zly: caly brzuch mam nogi i biust na poczatku byl to dla mnie wielki szok ale z czasem sie przyzwyczailam i zyjemy w zgodzie :ico_haha_01: .
Zastanawiam sie po kim odziedziczylam ta sklonnosc bo nikt u mnie w rodzinie nie ma moja mama po 3 ciazach nie ma ani jednego. :-)
Nic nie pisalam ostatnio bo humoru nie mialam a i wczoraj sie bardzo zle czulam i poszlam do lekarza wiec byla bardzo zdziwiona bo wszystko ok a ja malo nie padlam mdlilo mnie,mialam mroczki przed oczami a do tego nogi jak z waty.
Dotarlam do niej o 14 i juz lepiej sie czulam jeszcze slaba bylam z mala ok i to jest najwazniejsze.Dzisiaj czuje sie swietnie i mam nadzieje ze tak zostanie!
Buziaczki ciezaroweczki milej nocki!

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

11 mar 2009, 22:55

Slyszalam,ze tendencja do rozstepow jest genetyczna
kurde a moja mama nie ma ani jednego
No ja tez slyszalam, ze genetyczne, ale sadze ze chyba lepiej ja nawilzac kremami, to nie wysycha i sie tak bardzo nie napreza.
kochana najwiecej sie tyje w ostatnim trymestrze
Niby tak, ale u mnie w pierwszej ciazy sie to nie sprawdzilo, najwiecej tylam w 2 trymestrze i a w ostatnim miesiacu ciazy to wogole nic nie przytylam. No ja tez juz 10 na plusie, a o 2 tygodnie krocej od ziolo007, a ja tak chociaz do 15kg bym sie chciala zmiescic, z synem przytylam 18kg, ale podkreslam, ze on sam wazyl 4,5kg, teraz sobie postawilam skale 15kg a to dlatego, ze po Jasonku mi extra kg zostalo, niby niewiele, no ale zostalo.
Kiedys tez wyczytalam, ze w pierwszym trymestrze sie nie tyje, no a ja przytylam 3kg w pierwszej ciazy, a teraz okolo 2kg. Ja to chyba jestem jakas inna, tyje wtedy kiedy nie potrzeba. :ico_haha_01: Ale ostatnio naprawde sie wzielam za siebie, przede wszystkim zjem obiad o 5 i pozniej juz nic nie jem, postanowilam, ze tylko owoce. Ogolnie z jedzeniem sie nie ograniczam, poprostu zauwazylam ze mnie zaraz zgubi to wieczorne podjadanie, a tak ogolem to jesm nawet fast food, albo potrafie dwa schabowe zjesc na obiad, albo czekolade.

[ Dodano: 2009-03-11, 21:59 ]
A ja dzisiaj jestem doslownie wykonczona, moje dziecko ma dalej grype zoladkowa, wymiotuje non stop, ciagle placze i do tego musze go na rekach nosic, czego nie robie jak jest zdrowy, ale dzisiaj to on sie czuje tragicznie, a ja juz jestem tym zmeczona. W dodatku musialam dzisiaj pracowac.

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

11 mar 2009, 23:15

ewusia75, niestety mnie tez czesto dopada kiepski nastroj i czuje sie fatalnie, a o vichy to slyszalam,ze wogole nie pomaga Kolezanka przez cala ciaze smarowala sie tym kremem i nic nie pomoglo. Najlepsza zwykla oliwka.

A ja mam wilczy apetyt.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

12 mar 2009, 08:14

Niby tak, ale u mnie w pierwszej ciazy sie to nie sprawdzilo, najwiecej tylam w 2 trymestrze i a w ostatnim miesiacu ciazy to wogole nic nie przytylam
:ico_sorki: :ico_sorki: tez tak chce
Ogolnie z jedzeniem sie nie ograniczam, poprostu zauwazylam ze mnie zaraz zgubi to wieczorne podjadanie, a tak ogolem to jesm nawet fast food, albo potrafie dwa schabowe zjesc na obiad, albo czekolade.
ja tez nie :ico_olaboga: 2 schabowych nie zmieszcze ale czekolade + batoniki owszem :ico_oczko: no i taki obiadek n szybko w MC Donalds :-D

U mnie nastroj super :ico_brawa_01: Mam mnostwo energii choc do pracy nie chce mi sie chodzic :ico_oczko:
powoli zaczyna sie wiosna wiec to mnie pobudza, bo jak widze ta ciape za oknem to zyc mi sie nie chce :ico_oczko:

Awatar użytkownika
myszka_g
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

12 mar 2009, 09:52

Waga Ja jak na razie 45 kg na plus, nie chce przekroczyć 10 więc może się uda. W pierwszej ciąży przytyłam 7 , dominika była mała 2740g, teraz czuje ze dzidzi będzie większa w poprzedniej ciąży miałam bardzo mały brzuszek, e, a teraz mam już dość spory :ico_haha_01:

RozstępyMa i to dużo ale jakoś się nimi nie przejmuje. Żyje z nimi w pokoju pogodziłam się z tym.

Ilka79Ja w pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze spadłam z wagi jakieś dwa kilo, za to teraz od pierwszego dni jestem na plus.

Co do jedzenie to bardziej mam smaki na sałatę schabowe kurczaki smażone, o słodyczach jakoś nie myślę.

monis
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

12 mar 2009, 11:28

cześć dziewczynki troszke zaniedbałam sie z pisaniem na forum bo prawie tu nie zaglądam co do mojego zdrowia to nie jest źle ale nie czuje się tak dobrze jak jeszce 2 tygodnie temu jestem ciągle osłabiona nerki odczuwam ale delikatnie dużo pije leki na nerki musiałam odstawic bo miałam po nich mdłości i straciłam apetyt, od poniedziałku dopadły mnie straszliwe skurcze łydek i stóp pojawiają sie i w dzień i w nocy i sa bardzo długie i bolesne biore magnes bo tylko to mozna brac na te skurcze troszke puchną mi nogi dziś mam wizyte u lekarza, w szpitalu robili mi usg z Olusiem wszystko dobrze ale Dzis go dokładnie zobacze bo w szpitalu USG mają kiepskiej jakości...

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

12 mar 2009, 13:36

W pierwszej ciąży przytyłam 7
zazdroszcze :ico_oczko:
ja pewnie juz tyle mam heh miesiac temu bylam 4kg na plus ale mysle ze to uległo drastycznym zmianom :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”