Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

29 cze 2012, 13:37

Dziewczyny w razie czego szybkich porodów.
zmykam na ponad tydzień, pewnie jak wrócę będą już co niektóre rozpakowane :ico_brawa_01:
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 cze 2012, 13:43

Powiem wam że ja myślałam że zatrucie ciążowe to cała osoba tak tyje a nie tylko nogi puchną. No ale nie interesowałam się tym nigdy. Madleine mi się wydaje że położnej jak pokażesz to ona będzie wiedziała czy to poważne i powinnaś się zgłosić do lekarza czy nie.
Ja się cieszę jak głupia że mi coraz częściej brzuch twardnieje ale niestety ( :ico_puknij: ) jeszcze bez żadnych bóli
to mnie teraz straszysz :ico_olaboga: bo mnie często łapie taki ból okresowy :ico_olaboga: no ale te skurcze przepowiadające mogą być i miesiąc przed. Więc mam nadzieję że ten miesiąc przetrzymam :ico_sorki: W poniedziałek idę do lekarza i na ktg to zobaczymy co mi powie.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 cze 2012, 13:49

czy to poważne i powinnaś się zgłosić do lekarza czy nie.
Jak pokaże to położnej a wzbudzi to w niej niepokój przebadają Cię w szpitalu.Nie robią z tym problemow.

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

29 cze 2012, 18:02

Dzien Dobry drogie Panie - bylam dzisiaj na wizycie iiii mozliwe ze zaburze kolejke porodow - 9 lipca mam sie zglosic do szpitala na zdjecie szwu i odstawic leki - lekarka prognozuje porod na 14 lipca!!!! Szyjka ponoc na to wskazuje....Marysia jest już całkowicie rozwinieta i obrasta w tłuszczyk. Jest nisko ale nie az tak bardzo zeby sie jeszcze nie obrocic twarza do plecow. Dzisiaj podczas usg pokazala lekarce jezyk.:) Lozysko ponoc jeszcze młode chociaz nie wiem co to do konca oznacza? Napieranie , bole piersi ponoc sugeruja zblizajacy sie porod. Co do opuchlizny to poki nie mam cisnienia mam sie nie przejmowac - ale dzisiaj byl problem zbey jakiekolwiek buty ubrac:( ledwo w sandaly na rzepe sie udalo. To tyle. mąż gra mi na nerwach i nie chce mi sie pisac:/ czytam was caly czas:)

Awatar użytkownika
Madleine

29 cze 2012, 19:15

Szyjka ponoc na to wskazuje....
Wiesz nie chce nic mowic,ale moja kolezanka ktora miala zalozony krążek bo szyjki nie miala wogole od polowy ciazy to jak jej zdjeli w 37 tyg to chodzila jeszcze 3 tyg zanim urodziła - także różnie to bywa :-)
Ale zycze oby bylo szybko i sprawnie!!!

Jak pokaże to położnej a wzbudzi to w niej niepokój przebadają Cię w szpitalu.Nie robią z tym problemow.
no i wrocilismy ze szpitala...chyba trafilismy na kiepski dzien bo nikt nie chcial wogole z nami gadac,nikt nie mial czasu,odsylali nas po informacje dot porodu od jednych do drugich. W koncu jakis lekarz do nas podszedł powiedzial tylko ze na konsultacje anestezjologiczna mam jechac na dol sie umowic no i przy okazji chcialam mu pokazac moje nogi i rece,ale on ledwo zerknal i powiedzial ze to normalne i ze to jest ostry dyzur i,ze chyba zdaje sobie sprawe,ze mają tu powazniejsze przypadki :ico_noniewiem: :ico_wstydzioch: Głupio mi sie zrobilo bo ja nie przyjecham z tym przeciez na ostry dyzur tylko chcialam info do porodu a nogi to tak przy okazji ,a wyszlam na kretynke...ehhh no i a palcow u rąk nawet zgiac nie moge takie wielkie...no ale coz. Skoro normalne to normalne nie bede wnikac,chociaz moj maz dalej panikuje :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

29 cze 2012, 19:35

Madleine, Może ogranicz sol, zrob sobie nasiadowke w zimnej wodzie tzn stopy wymocz? i pij duzo...

Awatar użytkownika
Madleine

29 cze 2012, 19:45

Madleine, Może ogranicz sol, zrob sobie nasiadowke w zimnej wodzie tzn stopy wymocz? i pij duzo...
Soli prawie wogole nie jem ( nie bardzo lubie poprostu ) codziennie mocze nogi w lodowatej wodzie,spie z nogami wyzej i niestety ale nic nie pomaga ;/

Awatar użytkownika
Qanchita

29 cze 2012, 19:57

Madleine, no co za kretyna w tym szpitalu spotkałaś :ico_olaboga:
Podobno są jakieś maści i sole do kąpieli na spuchnięte stopy. Może tego spróbuj.

Jejku...umieram dzisiaj przez tą pogodę :ico_chory: Powietrze jakby stało w miejscu i nie mam czym odychać :ico_szoking:

Mamusia to wypadałoby w mój termin chyba skoro 14.07
Kurcze...a ja wiem tylko że mały ułożony głową w dół a czy twarzyczkowo czy jak to nikt mi nie powiedział :ico_zly:

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

29 cze 2012, 20:16

Qanchita, Ja bardzo chetnie z Toba urodze:)
Powiem wam ze sie boje tego co bedzie po porodzie... przytylam 12 kg i dzisiaj bylam na badaniu krwi i musialam chwile postac w kolejce - myslalam ze nogi mi odpadna, pozniej musialam podnies rece do gory a tu bol (miesnie nieaktywne) chodze wogole jakas taka rozkraczona i jak dzisiaj maz zrobil mi zdjecie zdalam sobbie sprawe jak potwornie wygladam. Wrocilismy do domu wyszlam na 2 pietro i bol kregoslupa az powodowal lzy:( masakra

Awatar użytkownika
Qanchita

29 cze 2012, 20:39

Mamusia28, będzie dobrze. No na pewno troszkę będzie trzeba rozruszać te mięśnie i stawy...w końcu tyle miesięcy leżenia daje się we znaki :(
Zobaczysz, że dziecko daje siłę. Wtedy człowiek nie ma czasu myśleć o swoich dolegliwościach :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”