Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 gru 2007, 00:47

Hej :-D

U nas juz prawie po świętach, bo niestety mąz jutro wraca do pracy... ale spędzilismy trzy wspaniałe, rodzinne dni i to najwazniejsze :-D Jakkolwiek Vikulska jest chora, to spisywała się dzielnie i była bardzo grzeczniutka, więc Wigilia upłynęła nam radosna i naprawdę się udała. Viki zadowolona chyba najbardziej, bo zgarnęła najwięcej prezentów, no i jeszcze znajomi wypiescili ją za wszystkie czasy :ico_oczko: :-D

Wkleję Wam teraz szybciutko kilka fotek z przygotowań do Świąt i ze Świąt, a postaram się odpisac jutro bo nie wiem ile moje zakaszlone dzieciątko będzie spało i ile mi zostało free time...

Tu bzik na widok pudła z choinką :-D
Obrazek
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

Z wszystkich ozdób wybrała najciekawszą i zaczeła jeść
Obrazek

Ale na koniec trochę pomogła przy składaniu choinki
Obrazek

Tak się prezentuje nasza choinka
Obrazek

Viki demoluje mi choinkę :ico_zly: :-)
Obrazek

A tu kontroluje co jeszcze da się urwać
Obrazek

Tu już Wigilia (Viki spaceruje a my zajadamy)
Obrazek

Z prezentem od Mikołaja
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nasza rodzinka
Obrazek

Potem obie z Viki padłysmy jak muchy :ico_oczko:
Obrazek

Żeby na koniec R. wygonił nas spać :ico_haha_02:
Obrazek

Przepraszam za ilość zdjęć :ico_sorki: ale to pierwsze Święta z Vikulską i pstrykaliśmy fotki jak szaleńcy :-D

[ Dodano: 2007-12-25, 23:56 ]
[size=150][center]WSZYSTKIEGO NAJ!!!

DLA

OSKARKA I KAMILKA Z OKAZJI 9 MIESIĘCY

ORAZ

SZYMONKA I LAURY Z OKAZJI 8 MIESIĘCY

:ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:

:ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki:
[/center]
[/size]

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

26 gru 2007, 17:21

kari24, brawo za zabek :)

A co do szwagrow,juz kiedys pisalam.Oni mieszkali tam u siebie ( obrzeza trojmiasta ) a na dole swoje mieszkanko buduja rodzice szwagierki.Jeden budynek ale wszystko osobne-wejscia,liczniki,ogrzewanie.Oni swoje u gory szybciej zrobili no i wprowadzili sie w surowy stan a tesciu mieszkal w baraku i pilnowal wszystkiego. Tesciowa szwagra mieszka w ich mieszkaniu w Gdansku ( ich - czyli rodzicow szwagierki). Mimo,ze to rodzony ojciec mojej szwagierki - nie zapraszali go do siebie na posilki,jak mieli gosci i wogule traktowali go jak psa,ktory pilnuje budowy :ico_noniewiem:
Jednego dnia go tak wpienili,ze sie gosc wkurzyl na szwagra i pogrozil siekiera,zaczal go ganiac po podworku :ico_olaboga:
No i szwagier walnal focha - powiedzial,ze tam mieszkac nie pojdzie - zadzwonili wieczorem po tym zdarzeniu do nas - rodzice pojechali i zabrali ich do nas do domu.Mieli zostac na 1 noc,zeby ochlonac a zostali do dzis. W styczniu bedzie rok :ico_noniewiem:
Ona juz pogodzona z ojcem a on fochy strzela - wygodnie im u nas.Rodzice oddali im swoj pokoj z weranda - urzadzili sobie tam kuchnie.Maja darmowa nianke -tescie w kazdej chwili zostaja z ich synem - dzien czy noc.Oplaty dzielone na tyle osob sa symboliczne - mama im sprzata ( tlumaczy mi,ze jak ona tego nie zrobi,to oni tym bardziej a to jej dom i ona syfu nie chce :ico_zly: ) Co drugi tydzien tesciowa robi obiady dla wszystkich.Dobrze im tu :-D

Brak szacunu.

kasi.k - zdjecia super i widac Viki zadowolona :ico_brawa_01:

U nas tez milo i swiatecznie. Tylko moj syn zdarjaca pierwsze slowo,ktore wypowiedzila to - BABA :ico_placzek:

caro
Trzy tysiące lat minęło...

26 gru 2007, 19:14

iw_rybka pisze:Tylko moj syn zdarjaca pierwsze slowo,ktore wypowiedzila to - BABA

:ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

Dobrze,że święta udane. dobrze,że sie nie dałąś, ja nie wiem czy bym się nie złamała :ico_wstydzioch: , :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za sernik :-D :-D

Kari :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za ząbek

Mróweczko dobrze,że już z niuńkiem lepiej, ale teraz Ciebie dopadło :ico_olaboga: :ico_olaboga: , cały czas myślałam czemu nie wpadasz, a potem przeczytałam na blogu,że Eryczek chory, to Ci wybaczamy :-D :-D , ale teraz się nie wymigasz :ico_nienie: :-D

Kasi.k zdjęcia super, a niunia jaka zadowolona z prezentu, fajowski, to sie kręci czy cuś?, no i niunia może łątwiej tak wstawać! Pierwsza choinka w życiu dziecko to jest coś, więc proszę tu nas nie przepraszać, bo nie ma za co, mu tu zawsze spragnione zdjęciami :-D :-D

I wszystkiego naj najlepszego dla Laury i Szymonka, duzo dużo zdróka od ciotki Karoliny i kuzyna Oskarka

:ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

a ja po tych świętach oczywiście ze 3 kilo więcej :ico_placzek: , ale na razie sie jeszcze nie ważyłam :-D , w wigilie poszliśmy do teśció o 14.00, posiedzieliśmy 2 godziny, synek dostał stówkę od dziadków :ico_oczko: , przyszli jeszcze pradziadkowie Oskarka i mały załapał się jeszcze na 50zł :-D :-D , potem przyszliśmy do domu, jak małego wykąpalismy i go nakarmiłam to on jak na złósć nie chciał usnąć :ico_noniewiem: i tak sobie skakał do 10.00 i wtedy usiedlismy do stołu :-D ...

[ Dodano: 2007-12-26, 18:17 ]
Ciekawe co u Mordki po imprezie?

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

26 gru 2007, 20:21

caro, uwiez,ze nie bylo mi ciezko - sama jestem w szoku - tez myslalam,ze bede miala moment zawachania i jednak dojde do nich - ale nie :-D

Spedzilam mila wigilie z mezem i synkiem - a jak poszedl do pracy,to poczulam sie jak zwykle - jak szedl na nocke,wiec nie czulam sie samotna.Taka praca :ico_placzek:

:ico_tort: dla swietujacych :ico_brawa_01:

A Oskarek teraz bogatszy niz my :ico_oczko:

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa

26 gru 2007, 21:26

czesc laseczki
ale malusio piszemy ostatnio :ico_olaboga: ale mam nadzieje ze od jutra to sie zmieni...
Kacpi juz ochrzczony...w kosciele byl bardzo grzeczny...az w szoku bylam :ico_brawa_01: w domu na imprezce tez...ogolnie impreza sie udala....

Swieta swieta i po swietach tylko przezarlam sie i tyle :-D jutro wkleje zdjecia ze swiat i chrztu bo mam na swoim kompie a teraz dzialam na lapku meza....a moj po formacie i trzeba wgrac wszystkie sterowniki

katrin
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

27 gru 2007, 01:08

Witajcie po swietach!

[ Dodano: 2007-12-27, 00:15 ]
i do naszej tiktakowej galeri choinek-nasza terakotowa :
Obrazek
[ Dodano: 2007-12-27, 00:39 ]
M0rD3CzKa, dla Kacperka wszystkiego najlepszego z okazji przyjecia sakramentu chrztu sw.Buziaki dla niego.Czekamy na zdjecia.
Rybka-jestes wielka,ze nie dalas sie namowic na stonkowa wigilje.Ta sytuacja ze szwagrem,ktory majac wlasne lokum mieszka katem u mamusi z rodzina powala na kolana-widac,ze normalny to nie jest.Ona tez nie i cham wiekszy ode mnie(wracajac do mojego wystepu w dniu urodzin)Z powodu tej malej afery na moich urodzinach zapomnialam sie pochwalic,ze moj synus w moje urodziny zaczal mowic mama :ico_haha_01: (no i pierwszy raz mnie obsikal :ico_haha_01: )Oczywiscie to nie pierwsze slowo,bo pierwsze to TATA(a ja z nim jestemcaly dzien i noc i taka wdziecznosc :ico_placzek: )
Kasik-zdjecia superowe-piekne jest to jak Wikuka na Tobie zasnela-wydaje sie wtedy taka kruszynka.I jaka ma piekna mikoljkowa sukienke.Sliczna mam synowa i tyle.A takich zagrypionych gosci nie wpuszczaj :ico_nienie:
Mroweczko-dobrze,ze sie juz pokazalas -szkoda,ze Twoja nieobecnosc byla spowodowana chorobskiem.Mikolaj w podpisie pierwsza klasa!!!!!!!!!
caro pisze: tak sobie skakał do 10.00 i wtedy usiedlismy do stołu ...

Ja chcialam,zeby Antos z nami byl przy stole,fakt faktem,ze przez to zjadalm tylko jeden kawalek karpia,ale nadrobilam pozniej :ico_oczko:
Kari-brawa za pierwszy zabek Krystianka :ico_brawa_01:

Mojemu Antosiowi koncu przebily sie te gorne jedynki i majac szesc zebow sobie nimi juz zgrzyta-co go tak wyprowadza z rownowagi,ze musi zgrzytac to nie wiem :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa

27 gru 2007, 02:53

chcialampokazac zdjeciaale niestety net znow dzialajakby chciala nie mogl :ico_zly: :ico_zly: moze jutro sie uda ... :ico_zly: zeby wejsc na TT ...musialam czekac ponad polgodzazsieotwozy str :ico_puknij:

[ Dodano: 2007-12-27, 01:59 ]
Obrazek

[ Dodano: 2007-12-27, 02:01 ]
chcialampokazac zdjeciaale niestety net znow dzialajakby chciala nie mogl :ico_zly: :ico_zly: moze jutro sie uda ... :ico_zly: zeby wejsc na TT ...musialam czekac ponad polgodzazsieotwozy str :ico_puknij:

[ Dodano: 2007-12-27, 02:01 ]

caro

27 gru 2007, 11:07

Witam w poświąteczny ranek! Od dziś chyba idę na dietę, albo jutro, albo po nowym roku....a to jeszcze sie zobaczy :-D

Mordko dobrze,że chociaz jedno zdjęcie udało Ci się wstawić, a Kacperek jaki dumny :-D ( tatuś zresztą też :ico_haha_01: - a wogóle jak tata się zachowywał w świeta?)

Katrin choinka pierwsza klasa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , my też zakładalismy że razem z niuńkiem usiądziemy do wigilii, ale życie pokazało że to wcale nie jest takie oczywiste :-D, po prostu on się chciał bawić :-D , ale za to w święta trochę posiedzielismy razem przy stole, niuniek w krzesełku trochę wytrzymał, choc bardzo mu się nudziło i zaraz trzebabyło go wyjmować :-D , no ale święta z tak małym dzieckiem nie będą chyba już jak kiedyś, gdzie tylko się siedziało i żarło :-D i bardzo dobrze!

Jest mi trochę smutno. bo prawdopodobnie mój brat nie będzie mógł być chrzestnym :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: i muszę szukać nowego :ico_placzek: :ico_placzek:

A tak wogóle to sobie myślę,że chyba mój niuniek jest tylko małym poganinkiem, czy się mylę, ale z tego co pamiętam to chyba tak :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: .

No i muszę szukać chrzestnego i głowa mnie od tego boli, ale teraz idę sobie kawe zrobić bo jeszcze nie piłam, może ktoś się przyłaczy? :-D

A ten kalendarz teściom się bardzo podobał :-D , no i postanowiłam wysłąć ten drugi mojemu bratu :-D , a sobie zamówiliśmy wczoraj inny, znalazłąm tańszy i z większą ilością zdjęć :-D

No dobra to spadam i życzę wszystkim miłęgo dnia :-D

Mordko oczywiście czekamy na duuuuuużą ilość zdjęć :-D

kari24
Seryjna gaduła
Seryjna gaduła

27 gru 2007, 12:19

Witam was Kochane po świętach,
ja też obżarłam się, aż mnie wczoraj żołądek bolał :ico_olaboga: , no ale było tyle smakołyków, że nie mogłam się oprzeć, postanowiłam też jakąś dietę zastosować, ale jeszcze nie wiem kiedy :-D
Pozatem to miałam fatalną nockę, Krystian strasznie marudził, nie mógl spać jakiś katar znów mu się przypątał :ico_zly: Zdjęcia ze świąt wkleję w najbliższym czasie.
MORDKA - dla Kacperka najlepsze życzenia z okazji Chrztu Św, Błogosławieństwa Bożego i dużo zdrówka. Zdjęcie super czekamy na więcej :ico_brawa_01:
CARO - bardzo mi przykro, że brat nie może być chrzestnym :ico_placzek: , mam nadzieję, że znajdziecie kogos kto by mógł go godnie zastąpić
RYBKA - beznadziejna ta sytuacja ze szwagrem, tylko wiesz co dziwię się troszkę twoim teściom, bo w końcu to ich dom i mogliby im zasugerować, że już najwyższy czas się wyprowadzić, w końcu miali zostać jedną noc, a przedłużyło się do roku :ico_puknij:
KATRIN - piękna choinka :ico_brawa_01:
KASIK - zdjęcia Vikuli śliczne, a tak wogóle fajną rodzinkę tworzycie :ico_brawa_01:
Kurcze boli mnie głowa idę na chwilkę się położyć, póki mały śpi. Zaglądnę później papa

Awatar użytkownika
Kolka

27 gru 2007, 13:47

Cześć!

W końcu zaczyna się ruch na TT :ico_brawa_01:
Cieszę się, że miałyście udane Święta. Ja o swoich nic nie będę pisać, bo chcę jak najszybciej zapomnieć... Wczoraj tylko było jako- tako, ale przez kilka godzin.
Napiszę tylko tyle, że gangrena nie chciała podzielić się ze mną opłatkiem...

Mordko, wszystkiego najlepszego dla Kacpra z okazji Chrztu Świętego. Czekam na więcej fotek :-)
Wasze choinki są piękne :ico_brawa_01: Dzieci wyglądały równie pięknie :ico_brawa_01: Ja swoje powklejam potem, za wiele ich nie mam :ico_placzek:

Idę sobie. Jestem przybita, wezmę się za porządki po świętach :-) Nie chcę Wam tu smęcić...

I oczywiście wszystkim małym jubilatom i jubilatkom życzę Wszystkiego naj naj

A co przyniósł Wam Mikołaj?? I Waszym dzieciom?? Julka dostała masę zabawek, które ma głęboko w poważaniu, nie chce nawet patrzeć a co dopiero się bawić :ico_wstydzioch: najciekawsze, że olewa wszystkie zabawki od "tamtych", od nas chociaż bawi się klockami. Tzn napieprza nimi, rzuca po całym pokoju i czołga się za nimi w błyskawicznym tempie :-) Mała Gabi spojrzała na laptopa i tez go olała, za to mama się bawiła. Julka dostała od nich pluszaka i jakiegoś żółwia z kulkami, którego sie boi i muszę go chować. Najmilszą niespodziankę sprawiła nam babcia R- jak pisałam złota kobieta, ma już 83 lata. Ponieważ z oczywistych przyczyn nie chodzi na zakupy dała jej kopertkę z pieniążkami. Ale jaką: do kopertki ślicznie wplotła czekoladowego bałwanka, w środek włożyła również opłatek. Mówię Wam- taki prosty prezent, ale jak sobie pomyślę z jakim sercem dany... Nie mam serca rozerwać tej kopertki :-)

No zmykam naprawdę ogarnąć trochę bo mi sie pierdzielnik taki zrobił, że głowa mała :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”