Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lis 2008, 11:25

zborra, my tego misia znamy juz od dawna :-D bo on leci często na naszym programie dla dzieci "mini mini" :-D Karol też go bardzo lubi. No i mnie też się wierzyć nie chce i nie rozumiem jak to się da tak jak Ewcik to robi. U nas też jest oszczędnie i mama jeszcze pomaga, bo jajka co tydzień mi przynosi, mąż ze wsi ziemniaki przywiezie czy inne specjały, a żeby buty kupic to się szczypiemy i przeliczamy i kombinujemy. A Ewcik wszystko sama, no cóż widać można.

kamizela, no bardzo prawdopodobne, że Wiktor ma niespokojny sen przez wysypkę, wogóle dzieci alergiczne maja płytszy sen i bardziej niespokojny.

GLIZDUNIA, no nie pozostaje Ci nic innego jak zgwałcic na śpiocha :ico_oczko:

A z moim Sikorem to też tak jest, że mało w domu robi, bo jego wiecznie nie ma od 8.00 do 18.00-19.00, a w soboty do 14.00, no a w niedziele nie każe mu przecież sprzątać. Kiedyś jak pracowałam było inaczej, każdy wiedział co ma do roboty w domu. Pewnie więc się zmieni wszystko jak pójdę do pracy, ale wtedy w grafik prac domowych już Kacpra dopiszę, bo narazie też niewiele robi, czasami śmieci, zabawki sprzątnie i odkurzy w swoim pokoiku. Ale trzeba nagonić niestety, tak jak i do lekcji.

Dobra lecę na spacerek, muszę dokupić małemu pasujący do czapeczki szalik i rękawiczki, bo czapusie dostaliśmy taką fajną z H&M.

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lis 2008, 11:29

M poszedl sie polozyc do drugiego pokoju bo wie ze jak zacznie ze mną rozmaiwac to rozpier... cała chałupe

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

07 lis 2008, 11:37

Sikorka, to tak nie do końca że ja wszystko sama. Raz w miesiącu jedziemy do moich rodziców i opróżniamy im zamrażalnik.

zborra, 100 wydalismy na najpotrzebniejsze rzeczy i chemię. Mięso, sery, wędliny itp na obiad kupuję na bieżąco. Wydaje na te rzeczy ok 50zł tygodniowo. Muszę sobie jakos radzić. Wolę żyć bardzo skromnie niż pożyczać. Nie mamy ani jednego debetu czy kredytu. Z tego jestem dumna.
Masz racje. Studenckie życie to co innego niż teraz. Ale nauczyło mnie oszczędzania. Wtedy jeździłam do domu na boże narodzenie, ferie zimowe i wielkanoc plus wakacje. Nie miałam możliwości przywiezienia za dużo z domu, bo nawet nie miałabym gdzie tego trzymać.

jagodka24, kurde szkoda że mieszkamy w kawalerce, bo zaraz bym Cię do siebie ściagnęła na kila dni. Trzymaj sie cieplutko

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lis 2008, 11:44

szcześć :-)

Esberitox zakupiony-zapodany :ico_brawa_01:
teraz modlę się o poprawę :ico_sorki:

Sikorka ja podobnie jak Ty rozglądam się też za spodniami ocieplonymi dla Pięknego Jr bo kurtek ma ful a ze spodni powyrastał przez lato :ico_brawa_01: :-D

Co do pomocy ze strony pracującego wiecznie męża... cóż jest jak jest :ico_oczko:

A dzisiaj czeka nas 60-tka teściowej :-) ze smarkatkami :-) kocham takie imprezy :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-11-07, 10:50 ]
jagodka24, takim pieszczotliwym określeniem nazywała mnie najstarsza siostra mojego taty :ico_haha_01: i w sumie to spływało po mnie jak po kaczce... do czasu kiedy powiedziała tak do mnie przy moim mężu ówczesnym chłopaku :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: i on w żartach też "ty moja cipciu" ... zaczął parodiować :-)
Było minęło...
Zaciśnij zęby i powiedz: mamo, proszę mów do niej JAGODA - to takie pękne imię, dziękuję, że mnie rozumiesz. Cześć i czołem !

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 lis 2008, 11:53

Jagoda,co jest?biedna sama tam bez bratnich dusz...no poza tit takiemoczywiscie...ale pozbieraj sie jakos do kupy,moze spacerek po miescie,po sklepach dobrze Ci zrobi bo siedzenie tak na bezludziu z sasiadka tesciowka dobrze na Ciebie nie dziala :ico_noniewiem: ...co to za glupie teksty?niezle mi zdrobnienie i gdzie ta pieszczotliwosc?! :ico_olaboga: :ico_puknij:

o czym to jeszcze bylo hmmm...Massumi szaleje dzis na imprezie u tesciow-tez calkiem fajnie :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lis 2008, 11:58

jagódka rozumiem twoje nerwy bo kurcze to nie brzmi fajnie :ico_olaboga: Matko jedyna dlaczego dziadkowie mają takie dziwne pomysły ...

[ Dodano: 2008-11-07, 11:00 ]
Mnie wzięło na gotowanie i robię małemu zupkę. Właśnie wstawiłam też pranie.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 lis 2008, 12:03

ja tez ogarnelam ju chatke w koncu nie codziennie mnie ktos odwiedza nie? :-D

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lis 2008, 12:03

GLIZDUNIA, fajnie, fajnie :ico_sorki: 9 dzieciaczków 10 dorosłych + chyba jeszcze goście ... yyy masakra :-D

A u mnie też pranie się turla.. aja lecę prostować włosy tzn. spróbuję bo one są ... zbuntowane :-D

[ Dodano: 2008-11-07, 11:04 ]
GLIZDUNIA, a kto Ciebie nawiedza, hę? bo nie doczytałam :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 lis 2008, 12:06

Massumi ,dalsza sasiadka :-D

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lis 2008, 12:16

GLIZDUNIA, a to życzę miłego posiedzenia :-)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”