Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

10 kwie 2011, 12:37

Ania chodzę normalnie do przychodni ale też można prywatnie w tym samym miejscu się zapisać
bo jakbyś prywatnie chodziła,to pewnie co miesiąc byś miała usg,a tak to chyba są tylko 3 na całą ciążę :ico_noniewiem:

markotka jeszcze przywykniesz do nowej kanapy :ico_oczko:
Jak mi gin wyjmie pessar, mówił że na początku 38tyg., to koniec celibatu, bo później będzie następny-połóg :ico_oczko:
to jak się mąż do ciebie dopadnie po wyjęciu pessara to zaraz rodzić pojedziesz :-D :-D i potem znów celibat :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 kwie 2011, 12:41

markotka, nowe łoże zwykle bywa niewygodne :-) Przyzwyczaicie się mam nadzieję :-)

Też myślę, że to nie czop, ale pierwszy raz coś takiego ze mnie wylazło hehe ale w ciąży zwiększona ilość wydzieliny jest jak najbardziej możliwa. Galaretowate to było- ale bez pasemek krwi!

Panele rzeczywiście są paskudne do utrzymania w czystości :ico_sorki: Markotka a macie drewniane czy laminowane?
Ja cały czas nie wiem co z naszą podłogą w domku, musimy w końcu pojeździć i coś wybrać :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

10 kwie 2011, 12:51

Ania ja już i tak miałam robione 5 razy usg ale tak juk w karcie ciąży są wypisane to jeszcze jedno może będę miała

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

10 kwie 2011, 13:00

Murchinson ja mam owczarka szkockiego :-) przy dziecku lepsze są większe pieski bo małe czują zagrożenie ale plus np. yorka to to że ma włosy i się nie leni
Nie wiem o jakim zagrożeniu mówisz? Duży pies owszem ale nie w bloku bo to męczarnia dla zwierzaka! Moja siostra ma sznaucera miniaturkę-siostrzeniec bez psa, a pies bez siostrzeńca nie istnieją, dwaj najlepsi przyjaciele.Jeden pilnuje drugiego i najchętniej ze sobą wszędzie by chodzili. Wielkość psa nie decyduje ani jaki jest ani o jego psychice to kwestia ułożenia ale to temat na inne forum. Jeśli dziecko ma od razu tłumaczone, że to żywe zwierze, że czuje tak jak ludzie to nic złego psu nie zrobi.
Są tez yorki, które się lenią.
ładne te pieski są i takie pieszczochy :-D
Pieszczochy to mało powiedziane.

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

10 kwie 2011, 13:57

Hejo :-)

Koroneczka ja sama nie wiem jak to jest z tym czopem. Mnie odchodziła taka galaretowata maz na dwa tygodnie przed terminem a itak nie urodziłam sama tylko szłam na prowokacje.
Wiem ze tez pod koniec po badaniach lekarskich moze tam cos poleciec, ale kochanie nie mam pojecia co to było u ciebie :-)

Markotka daj znac jak wyprobujesz ten płyn, bo chetnie bym tez skorzystała jak sie okaze ze działa :-)

MAma izuni
nie mam problemu z krwawieniem dziaseł ani z włosami.
Problemy z włosami zaczeły mi sie dokładnie w 3 miesiace po porodzie, wypadały garsciami, az sie boje co teraz bedzie.
Ciesze sie ze dzidzius ma sie dobrze no rzeczywiscie sporo przytył od ostatniej wizyt. To pewnie dlatego takie twoje osłabienie, trzymaj sie :-)

aniawlkp86, ja to chyba bede probowac domowych metod przyspieszajacych porod, i tobie tez chyba bedzie trzeba zebys urodziła przed swietami.
Chociaz jak sobie przypomne ze przed pierwszym porodem itak na mnie nic nei działało to sie zastanawiam ile w tym jest prawdy. :-D

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 kwie 2011, 15:14

to jak się mąż do ciebie dopadnie po wyjęciu pessara to zaraz rodzić pojedziesz i potem znów celibat
całkiem możliwe :ico_haha_01: na wszelki wypadek obok łóżka postawię od razu torbę do szpitala :ico_haha_01:

Wiola dam znać jak wypróbuję, tylko mąż musi najpierw kupić, bo wczoraj jak mu tłumaczyłam jaki, to mi pastę do paneli sidoluxa przyniósł :ico_haha_01:

Koroneczka nasze panele są laminowane, kupiliśmy trochę droższe, ok.60zł za metr kosztowały, to myślałam, że lepsze jakościowo będą, a tu nonono :ico_noniewiem: marzą mi się takie panele albo deski drewniane :-D Co do śluzu, to mam go teraz strasznie dużo, ale to przez pessar, ciągle muszę wkładki zmieniać, bo mnie zalewa :ico_olaboga:

A do łóżka mam nadzieję, że się przyzwyczaimy, bo kiedyś spaliśmy już na takim twardym :ico_oczko:

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 kwie 2011, 15:27

no hej !!!
wczoraj markotka, wywołała mnie do tablicy wiec jestem :ico_wstydzioch:
ostatnio bardzo zabiegana.......mielismy remont .....sprzatania mnostwo......brak czasu na wszystko.......
dziewczyny juz spakowane ? ja musze wreszcie kupic to co potrzeba.......

Awatar użytkownika
NOWA

10 kwie 2011, 16:54

hej

My już w domku :-) , pogoda fatalna, nie ma szans, na spacer :ico_olaboga:

Dziś malutka ułożyła się, tak, ze oddychać ciężko, widać, że jeszcze wysoko. Ciężko mi było samochodem jechać (prowadziłam).

Ja już pisałam, że czopu u siebie nie zidentyfikowałam poprzednio, a ostatnio mam zdecydowanie większą ilość wydzieliny, ale u mnie to raczej nie czop.

ania trzymam kciuki, aby córcia poszła Ci na rękę, a metod przyspieszania możesz zawsze próbować :-)
Ja cały czas nie wiem co z naszą podłogą w domku, musimy w końcu pojeździć i coś wybrać
A myślałaś nad deską barlinecką, ja mam w salonie, jestem bardzo zadowolona, w użytkowaniu jest super i szybko się je montuje, przekonałam męża do drewna egzotycznego-merbau, jak dla mnie rewelacja :ico_sorki:
Górę całą mamy w panelach....niestety, tak jak u dziewczyn, fatalnie się sprawują, beznadziejnie się je czyści, u nas o tyle dobrze, ze na gorze rzadko przebywamy (praktycznie tylko śpimy) więc jeszcze jakoś wyglądają. No ale coś za coś-cena jest sporo niższa.

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 kwie 2011, 17:05

Zoola witaj :-D co słychać u Tymonka, duży już jest?
NOWA czyli jak my wszystkie przeklinasz panele :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-04-10, 17:06 ]
przesyłam Wam na PW link do stronki, na której są zamieszczone promocje ze wszystkich marketów

Murchinson

10 kwie 2011, 18:10

Ja swoich paneli jeszcze nie przeklinam ale fakt mam je krótko i kupowaliśmy specjalnie matowe. Mieszkanie mamy bardzo słoneczne więc mocno błyszczące to byłby koszmar. Kurz widać tak samo jak na parkiecie. Zobaczymy jak będzie dalej z ich użytkowaniem choć mam nadzieję, że szybko się wyprowadzimy z tego mieszkania.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”