Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

30 paź 2008, 14:03

No teraz jest ślicznie eJustysia:ico_brawa_01:

Fajnie że Was znalazłam dziewczyny , siedziałam sama jak palec w domu całymi dniami a teraz mam takie miłe towarzystwo :-D z Wami to moje przechodzenie ciąży z tymi niepewnościami lękami i nudnościami zmieniła się w czystą totalną radość przeżywania wszystkiego co z nią zwizane :ico_buziaczki_big: :ico_brawa_01:

misiunia_29
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

30 paź 2008, 14:07

Jeżeli chodzi o wyprawkę to ja Wam powiem tak. Rodziłam ostatnio 5 lat temu i w innym szpitalu niż będę teraz, ale wtedy nie były potrzebne dla dziecka żadne śpioszki, body czy czapeczki. Dzieci były poowijane w szpitalne pieluchy, a w swoje ciuszki ubierane były dopiero do wyjścia do domu. Teraz pojadę wcześniej do szpitala i dowiem się co jest potrzebne.

U mnie pogoda okropna. Wieje i pada cały czas.

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

30 paź 2008, 14:11

ja zabieram się za obiad

misiunia_29
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

30 paź 2008, 14:15

a ja już mam zrobiony :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 paź 2008, 14:22

Ja też zabieram się za obiad (a raczej za jego jedzenie ) :-D

asika82
4000 - letni staruszek

30 paź 2008, 14:23

nie bierze Cie ochota na kolejną ciąże
oj bierze juz od kilku miesiecy. Problem w tym,ze jestem po cesarce i najlepiej 2 lata odczekać. Problem drugi- ja pracuję w domu i zajmuje się Antkiem. Z dwójką dzieciaczków nie poradziłabym sobie sama. Problem trzeci- stała praca Marka.
Jeszcze nie możemy ale ja bardzo bardzo bym chciała. Czasem nawet pomyślę ,że jestem w ciązy bo okresu nie mam bo karmię piersią i tak mi się miło na sercu zrobi.

jednorazowe pieluszki , najmniejsze z wycięciem na pępek ( nie pisze ile :ico_placzek: )
pieluszek na pierwszą dobę mało a póżniej bardzo dyżo. Te z wycieńciem nie są za dobre. Pampersika podwija się pod pępuszek i jest ok.

Acha, ktoś pisał,że boli biodro. Też tak miałam,ze ni z tego ni z owego bolała mnie noga. Ledwo chodziłam i jak samo przyszło tak i samo po kilku dniach odeszło. To jest bardzo czeste,że boli np noga, ręka bo moze być jakiś ucisk na nerw i samo musi przejść.

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

30 paź 2008, 14:35

kurcze a mnie boli brzuch :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

30 paź 2008, 14:40

szczęściara, Ja ide ten mój barszczyk pitrasić.

Coś mnie od ięska odrzuca a powinnam jeśc bo mam cieńkie wyniki krwi jeśli chodzi o żelazo- na pograniczu. Jedyne mięcho które mi smakuje to w Wietnamskiej kanjpie, ale ileż mozna...
Znacie może przepis na mięso na słodko? z Jakimś słodkim sosem bo tylko taki mi podejdzie miodowe itd ???

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 paź 2008, 14:43

Dora, ja sie czuje bardzo dobrze tyle ze nic mi sie nie chce no i depresja o nastepne kilogramy walcze z nią:D ale dziekuje :) :ico_brawa_01: jak ci sie podoba nasza wyprawka tzn spis??

Agnieszka, nie panikuj :ico_nienie: :ico_nienie: spokojnie mialam to samo co ty 4 miesiac a mnie brzuch bolal ze sozk nei moglam sie ruszyc tak mnie jajniki nawalaly nospa melisa jakies duperele ,.... myslalam o najgorszym...a to maciczka sie tak rozszerzala

[ Dodano: 2008-10-30, 13:44 ]
Dora, na początku jest roznie ja mialam straszny apetyt na wszytsko co kwasne i same owoce tylko jadlam dlatego tez nie pryztylam do 5 miesiaca ni grama!!!!!!!! a po 5 miesiacu tylko slodycze ..... na ktore jak patrzylam do 5 miesiaca to wymiotowalam:D i jak widzisz juz teraz mam 17 kg na plusie:D :ico_olaboga: :ico_olaboga: nie wiem jak to zrzuce

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

30 paź 2008, 14:48

Milutka - wyprawkę zapisałam w ulubionych i wydrukuję, Ejustysi również wielkie GRAZIE :-D a ile to już przytyłaś jeśli można spytać ??? :-D

Agnieszko- nie martw się słońce mnie brzuch często pobolewa ale tak " rozrewająco" koleżanki i lekarz mnie uspokoili że macica się rozszerza jak Milutka pisze, to normalne nie martw się naprawde, no chyba że ból byłby łącznie ostry z parciem silnym w dół i plamienie to zadzwoń do lekarza i zapytaj :-D

Mnie np rano i wieczorem boli jak mam pełny pęcherz , bo nie czuje że mi się chce siku, postraj się częściej do kibelka chodzić mimo że Ci się nie che.

Jaki ten ból taki jak opisałysmy?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”