Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

11 kwie 2011, 18:27

hej

Pogoda fatalna, gdzie ta prawdziwa wiosna

Ja po fryzjerze-zadowolona :ico_sorki:

Z małą po lekarzu-mniej :ico_noniewiem: , pani dr powiedziała, że malutkie zmiany są w oskrzelach, ale zapisała tylko syropki :ico_sorki: , zaleciła zostawić małą w domu do piątku (przyjechać wtedy do kontroli), także będziemy się kurować. Dobrze, ze okazało się, że katar nie jest alergiczny :ico_sorki:
Ja tez się w leki zaopatrzyłam, bo zaczynam się coraz marniej czuć :ico_noniewiem: .

Mąż przyjechał dziś wcześniej, ale wybył na polko roślinki ponawozić.

mamaizuni biedna Iza, oby szybko przeszło :ico_sorki:

murchinson mnie tez dzis głowa boli, ale u mnie to może z kataru

koroneczka a co dobrego jadłaś :ico_haha_01: , ja to bym kebaba zjadla :-)

markotka, fajnie, że bedziecie miec wszystkie mebelki na czas :ico_sorki:, ja czekam na szafki do łazienki, jutro mija 3 tydzień, a do tego czasu miały przyjść.
Ja to chciałabym namówić męża na zmianę wypoczynku w salonie, z tym, ze chciałabym narożnik z naturalnej skóry, a to już niemały koszt.
Obecnie mam kanapy z eko skóry i zaczęły nam pękać, ale za taką cenę za jaka je kupiliśmy posłużyły nam prawie 5 lat wiec nie ma co się dziwić. Wprawdzie mam nakrycia, także nie widac, choc z czasem pewnie zaczną w innych miejscach przecierac się także zmiana nieunikniona

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

11 kwie 2011, 19:17

Witam się Dziewczynki :-)
Już po wizycie jestem i wszystko jest ok USG nie miałam i nie będę już mieć dopiero przed porodem :-) szkoda troszkę ale trudno :-)

Markotka dziękuję za stronkę świetna jest tylko szkoda że nie pokazują lini baby dream z rossmana bo świetne ceny też mają :-)

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2011, 19:31

Nowa dużo zdrówka dla Ciebie i Poli :ico_sorki: nam meble robi facet, który wcześniej robił kuchnię, szafę do zabudowy i drzwi do pokoju i łazienki, ogólnie jest szybki i dokładny, bardzo podoba mi się w nim terminowość, jak powie, że meble będą np w środę o 16:00 to na pewno tak będzie. Kanapa skórzana to fajna sprawa, ale fakt, że droga :ico_sorki:

Mariola szkoda, że nie miałaś usg :ico_sorki: a jak tam szyjka, nadal ok? Ta stronka z promocjami pokazuje tylko te aktualne, może tych baby dream akurat nie ma teraz w promocji.

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

11 kwie 2011, 20:19

Markotka a no szkoda że nie miałam usg ale to nic :-) z szyjką wszystko ok lekarz zadowolony
może tej lini nie pokazuje bo to nie do końca promocja tylko linia kosmetyków itp dla mam i dzieci w bardzo fajnych cenach produkowana dla rossmana

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

11 kwie 2011, 20:26

Nowa dużo zdrówka dla Ciebie i Poli
dzięki, przyda się :ico_oczko:

Fajnie, że macie takiego sprawdzonego fachowca :ico_sorki:
Już po wizycie jestem i wszystko jest ok
z szyjką wszystko ok lekarz zadowolony
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Mąz pojechał na basen, a ja popijam herbatkę z sokiem, miodem i cytrynką i zajadam się popcornem (coś mnie naszlo :ico_wstydzioch: ). Rybka się na jutro na parze robi, ja pewnie serial oglądnę i :ico_spanko:

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

11 kwie 2011, 20:37

No jestem narescie, jeju poł dnia na dworze jestem padnieta :ico_olaboga:
Rano pisalam ze jest strasznie zimno, a potem nagle sie wypogodziło wiec poszlismy na spacerek.

Malenstwo w brzuszku tak dzis szaleje i strasznie kopie, normalnie wydaje sie jakby miał zaraz przez brzuszek wyskoczyc :-)

NOWA, mamaIzuniu zdrowka dla waszych dziewczynek.
Mnie to od rana jakos gardło boli, obym tylko nic nie złapała

.Mariola_Larose, dobrze ze z dzidziusiem i z toba wszystko dobrze :-)

No i nie wiem co jeszcze chciałam napisac.
A gdzie Ania???

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 kwie 2011, 21:14

Mariola_Larose, cieszę się że po wizycie ok :-) To najważniejsze.

markotka, i wszystkie meble robi na wymiar, jakie chcecie? A drewniane? A stronka super! Dziękuję napewno się przyda :-)

NOWA, dużo zdrówka dla was :ico_sorki:

Ja dziś upitrasiłam kurczaka po indyjsku z ryżem :ico_haha_02: Przebrałam ubrania Filipka w szafkach, przełożyłam do szuflady w łózku i mam dwie wolne szafki :ico_oczko: Sporo ubranek odłożyłam dla szfagierki, na Filipka już za małe a ja dzięki temu więcej mam miejsca :-)

Dziś wyszłam z Filipem bez pieluchy, było sucho spał też w dzień bez pieluchy i też sucho, chcę się wziąść pożądnie za odpieluchowywanie. Zrobiłam wczoraj zakupy na allegro jednak u innego sprzedawcy, miał wszystko czego potrzebowałam. Zamówiłam też ceratke dla Filipka do łóżka taką większą i będzie spał bez pieluchy. Będę musiałą też u nas zakładać :ico_haha_01: bo w nocy czasami jeszcze do nas przychodzi.

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

11 kwie 2011, 22:10

łaaaa Dziewczyny... ale miałam roboty :-D przyszła mi paczka od znajomej z Anglii masa ciuszków po prostu nie wiem co z tym zrobię :-D :-D :-D samych bluzeczek jest chyba ze 30 :-D kupiła mi też leżaczek z pozytywką świetne rzeczy i nie drogo
będę miała co prać i prasować :-D

Awatar użytkownika
mama Izuni
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

11 kwie 2011, 22:23

Witam wieczorkiem
Zazdroszczę ci Motylku, my walczymy ale Iza ciągle staje okoniem. Usiądzie na kibelek (bo nocnik odpada) zejdzie i zrobi sisiu. Może już jest o tyle postęp bo puszczam ją w dzień bez pieluchy i każę wołać i ona biegnie do kibelka woła sisiu ale jak dobiega to po wszystkim.
Dobrze że Mariola_Larose wszystko gra.
Nowa zdrówka dla Poli.
Odpukać Iza już nie wymiotuje. Cały dzień ma oszczędne jedzenie. Ta parówka jej stanęła.
A i tak mi się przypomniało o tym czopie. Ja jak rodziłam Izę to miesiąc przed porodem wyleciał mi taki czop galaretowaty brunatny ok 2 cm. Zaraz poleciałam do lekarza ale to jeszcze nie było to. Miesiąc później mi wyleciał taki sam ale z krwią i wtedy pojechałam do szpitala i zaczęłam rodzić. Także nawet jak ten czopek będzie brunatny to jeszcze o niczym nie świadczy. Ciekawe jak to będzie przy Adze.
U nas to Wiola cały dzień kropi i udało się z Izą wyjść na chwilę ale dosłownie na 20 min po mielone i do domu. Już pogoda powinna zrobić się ładna. Tak zapowiadali że 10 kwietnia to nawet 20 stopni będzie.Mam nadzieję, że jak te nasze skarby się urodzą to już będzie ciepło.
Ja już zbieram się spać. Dobranoc kobitki.

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 kwie 2011, 23:03

mama Izuni, jeszcze się nauczy, na pewno :-) Jak już woła to połowa sukcesu :ico_sorki: U nas w domku już od kilku miesięcy bez pieluchy latamy :ico_oczko: Szybko załapał, myslę że najgorzej będzie w nocy. No i też jak wyjdziemy i się czymś zajmie. Jak wyszliśmy to co chwile się go pytałam czy chce siusiu aż się zdenerwował na mnie i mówi Nie siusiu! Tak zdecydowanie :ico_oczko: Ale kupkę to dopiero od niedawna zaczął

U mnie jak czop odszedł to był ze świerzą krwią i odrazu zaczęły się rególarne skurcze, więc nie ma regóły. Jednak każdy poród jest inny :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”