Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 sie 2010, 10:36

Kasia90, podawałam ale gorączka wtedy spada a za 3 -4 godziny jest od nowa
lepszy jest ibufen dla dzieci wtedy gorączka mija na 6-8 godzin

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

11 sie 2010, 10:37

Isia masz rację. Oli teraz potrzebuje miłości i tulenia jak nigdy.
Antybiotyk koniecznie powinnaś odstawić. Osłabiasz ją bardziej! to na bank trzydniówka. Milenka tak miała 2 miesiące temu. 3 dni gorączka, raz większa raz mniejsza.
Boże co to za lekarz co dął ci ten antybiotyk na zaś.

Kasia90 a może karm ją do roczku piersią i potem przejdź na podawanie mleczka w niekapku. Przecież roczek tuż tuż, a od butelki powinno się już oduczać, a nie uczyć na nowo :ico_haha_01: nawet powiem Ci, że szkoda gdyby teraz nauczyła się pić mleko z butelki.

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

11 sie 2010, 10:38

WItam.

Kasia90 :ico_brawa_01: za szybkie usypianie Kini. Może zamiast z butli ucz ją pić z kubeczka, ja tak daję teraz Zosi picie i bardzo jej się to podoba, a na noc kaszkę próbuj łyżeczką. W tym wieku juz ponoć nie powinno się przyzwyczajać dziecka do butli, jeśli wcale z niej nie piło. Moja mama w dzień daje młodej butlę, ale jak ja przychodzę z pracy, to butli nie ma, no chyba, że na spacerek, to tak.

Isia mnie też się wydaje, że to 3-dniówka, Zosia też miała takie objawy i niepotrzebnie dawałaś Olisi antybiotyk. Lekarz przecież sam nie wiedział co to jest, a na gorączkę nie daje się antybiotyku, tylko np. jak pisze Kasia - paracetamol.

Matikasia domyślam się, że smutno Tobie bez rodziców, ale szybko zleci do nastęnego spotkania. Ja mam mamę do niedzieli i też pewnie sobie poplaczę :ico_placzek:

Od wczoraj jest u nas Wercia. Chyba wezmę ją na zakupy, bo jak zobaczyłam jakie to dziecko ma ubrania, to aż mi się słabo zrobiło. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

11 sie 2010, 10:39

Isia cokolwiek będzie lepsze od tego antybiotyku.

[ Dodano: 2010-08-11, 10:41 ]
Magda33 i jak z Wercią?? ile ona ma lat?

Kasia90 tak jak Magda pisze. Najlepiej nie ucz już z butelki. W sumie to powinnaś być z tego dumna, że Kinia w ogóle nie będzie piła z butelki.

Awatar użytkownika
Magda33

11 sie 2010, 10:51

isia nam pediatra poradziła, jak Zosia miała gorączkę, żeby ja rozebrać do pampka i robić chłodne okłady, a środek przeciwgorączkowy dopiero jak bedzie powyzej 38 stopni. Super pomagało. Obserwuj teraz czy jutro bądź za dzień-dwa nie będzie wysypki na ciałku.

Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

11 sie 2010, 10:53

lepszy jest ibufen dla dzieci wtedy gorączka mija na 6-8 godzin
Czopek można podawać co 4 godziny. Ibufen co 5-6, więc nawet jak jeszcze nie ma gorączki to możesz jej kolejną dawkę podać.
a może karm ją do roczku piersią
Ale ja już nie mogę. Ledwo ciągnę z karmieniem. Kinga mnie podgryza, przygryza, no po prostu gryzie. Lewą brodawkę mam do krwi ugryzioną. Nie daję już rady.
za szybkie usypianie Kini.
:ico_sorki:
Tylko, że z butli raz za czas pociągnie jeden łyk, a kubkiem się tylko bawi i wszystko wylewa. A ja muszę szybko nauczyć inaczej stracę biust.
W sumie to powinnaś być z tego dumna
Dumna mogę być, ale tylko ja wiem ile z tym problemu. Jeszcze miesiąc czy dwa temu jak chciała pić to musiałam jej strzykawką dawać. Straszliwie uciążliwe.

Awatar użytkownika
Magda33

11 sie 2010, 10:54

i jak z Wercią?? ile ona ma lat?
wczoraj trochę sobie połakała za mamą, ale jechać do niej nie chce. Wydaje mi się, że zazdrosna była, że Zosia ze mną leży i smutno jej było, ale porozmawiałam z nią i dzis rano było ok. Wercia ma 8 lat, a ubrania jak dla starej za przeproszeniem lampucery np. czarna, przezroczysta bluzka ze złotą nitką :ico_olaboga:

Kasia90

11 sie 2010, 11:00

A jej matka nie dba o jej ubiór?

Awatar użytkownika
Magda33

11 sie 2010, 11:01

kubkiem się tylko bawi i wszystko wylewa
:ico_olaboga: a próbowałaś łyżeczką? Zocha np. tylko tak pije sok, inaczej nie ruszy.

[ Dodano: 2010-08-11, 11:04 ]
Kasiu właśnie tak dba, że kupuje jej byle co. Choć ona jest cwana i czasem jak dzieci do nas jadą, to daje za male buty, stare ubrania żeby Piotr coś kupił. Ale my nie jesteśmy juz tacy głupi, a ja jej kupię tylko ze 2-3 bluzeczki żeby nie było wstyd wyjść z dzieckiem na spacer. :-D

Kasia90

11 sie 2010, 11:12

No z tą łyżeczką to ok, ale jak w nocy jej dam pić łyżeczką? Poza tym żeby wypiła mleko łyżeczką straciłabym chyba na to z godzine. To jest bez sensu.

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”